Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ!


Ριφιφί, μεταβιβάσεις εμπλεκόμενων εταιριών λίγο πριν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφασίσει δέσμευση καταθέσεων και «πάγωμα» μετοχών!
Νέα καυτά στοιχεία στην υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση Λαυρεντιάδη φέρνει σήμερα στο φως το Euro2day, αποκαλύπτοντας περίεργες μεταβιβάσεις εμπλεκόμενων εταιριών, λίγο πριν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφασίσει τη δέσμευση καταθέσεων και την απαγόρευση κίνησης μετοχών!



Την περασμένη Τετάρτη, οι 337 εργαζόμενοι της άλλοτε πανίσχυρης Gerolymatos Cosmetics δεν έμαθαν μόνο ότι αναστέλλεται η λειτουργία της εταιρεας, αλλά κι ότι έχουν νέο αφεντικό, καθώς ο κ. Κωνσταντίνος Μπαλλής, πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση Λαυρεντιάδη, μεταβίβασε την εταιρία.

Νέος ιδιοκτήτης της Gerolymatos Cosmetics είναι η Mideas Holding Ltd., όπως ανέφερε ο κ. Frank Sekula, έπειτα από επίμονες ερωτήσεις εργαζομένων της Gerolymatos στην ενημερωτική συνάντηση που κατέληξε στην υποβολή μήνυσης για δεδουλευμένα από αυτούς και στη σύλληψη του κ. Sekula και άλλων δύο εκπροσώπων της νέας ιδιοκτησίας.

Αυτό που απέφυγε να πει στους εργαζομένους ο κ. Sekula, γνωστός από το πρόσφατο παρελθόν για την εμπλοκή του με πρώην εταιρίες του κ. Λαυρεντιάδη, ήταν ποια είναι η Mideas Holdings την οποία εκπροσωπεί.

Από την έρευνα του Euro2day προκύπτει ότι η Mideas Holdings Ltd. είναι κυπριακή εταιρία χαρτοφυλακίου, η οποία ελέγχεται σε απώτερο βαθμό από τον Σουηδό Helgi Thor Bergs. Αγόρασε, δε, την Gerolymatos Cosmetics στα τέλη Οκτωβρίου του 2011.

Μερικές μέρες, δηλαδή, πριν από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο δεσμεύτηκαν οι καταθέσεις και απαγορεύτηκε η κίνηση μετοχών του κ. Κωνσταντίνου Μπαλλή, ιδιοκτήτη ως τα τέλη Οκτωβρίου της Gerolymatos.

Και τα στοιχεία-φωτιά δεν σταματούν εδώ.

Η Mideas Holdings Ltd. αγόρασε το τελευταίο τρίμηνο άλλες τέσσερις εταιρίες που εμπλέκονται στην υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση Λαυρεντιάδη. Όλες οι μεταβιβάσεις μάλιστα διενεργήθηκαν πριν από την 7η Νοεμβρίου, όταν και εκδόθηκε το βούλευμα με το οποίο δεσμεύονται καταθέσεις και κίνηση μετοχών!

Ειδικότερα, η Mideas Holdings Limited προέβη στις εξής αγορές:

- Απέκτησε από τον κ. Κ. Μπαλλή την Ballis Home Care S.A., μητρική της Gerolymatos Cosmetics.

- Την 31η Οκτωβρίου 2011 απέκτησε από τον κ. Αντώνη Ρογκόπουλο το 100% της First Aid S.A., μητρικής της εισηγμένης Μέντιμεκ Α.Ε.

- Αγόρασε την Akolab S.A. και τη MAK Pharmaceuticals S.A. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έχει αναλάβει τις εργασίες έρευνας και ανάπτυξης για λογαριασμό της Alapis και η δεύτερη έχει αγοράσει τον κλάδο παραγωγής και εμπορίας νοσοκομειακών φαρμάκων της ίδιας.

- Επίσης, απέκτησε από τον κ. Π. Ντεβετζή την Devtec Investments, μητρική της Gerolymatos Animal Health.

Όλες οι παραπάνω εταιρίες έχουν αγοράσει θυγατρικές ή κλάδους δραστηριότητας της Alapis κατά τη διάρκεια του 2010 με δάνεια που χορηγήθηκαν από την Proton Bank.

Επίσης, όλες βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, η οποία, όπως έγραψε το Euro2day (Στοιχεία-φωτιά για Λαυρεντιάδη), επιδιώκει να αποδείξει ότι δεν έπαψαν να συνδέονται ποτέ με τον κ. Λαυρεντιάδη.

Στόχος είναι να δέσει τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής ομάδας, για απιστία και νομιμοποίηση εγκληματικού προϊόντος, για την τέλεση των οποίων διαπιστώνει σοβαρές ενδείξεις το πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ο… συνήθης ύποπτος Fr. Sekula

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η εμπλοκή στην υπόθεση του κ. Frank Sekula, ο οποίος εμφανίστηκε στους εργαζομένους της Gerolymatos Cosmetics ως εκπρόσωπος της Mideas Holdings.

Ο συγκεκριμένος δεν είναι άγνωστο πρόσωπο στις δεκάδες μεταβιβάσεις εταιριών που άλλοτε ανήκαν στον κ. Λαυρεντιάδη, μια και ήταν, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, εκτελεστικός διευθυντής της Consilia Partners, όταν η τελευταία αγόρασε τη Νεοχημική από τον κ. Λαυρεντιάδη!

Ο κ. Sekula και ο κ. Κ. Χρηστίδης, φερόμενος ως μέλος του νέου Δ.Σ. της Gerolymatos Cosmetics, συνελήφθησαν έπειτα από μήνυση των εργαζομένων για μη καταβολή δεδουλευμένων και θα δικαστούν.

Και η γκανγκστερική εξαφάνιση αποθεμάτων αξίας εκατομμυρίων

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έλαβαν χώρα, νύχτα και χωρίς καμία ενημέρωση, μεταφορές πρώτων υλών και εμπορευμάτων, αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, από τις αποθήκες της Gerolymatos προς άγνωστη κατεύθυνση. Καταγγέλλουν, δηλαδή, γκανγκστερικές τακτικές, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει αντίδραση από τη Mideas Holdings.

Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για μεταφορά των αποθεμάτων σε εταιρία που ανήκε άλλοτε στον κ. Λαυρεντιάδη, εκτιμώντας ότι η κίνηση αποσκοπούσε να εξαφανίσει περιουσιακά στοιχεία πριν να κινηθούν διαδικασίες από πιστωτές της επιχείρησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η νέα Proton, που έχει δανειοδοτήσει με 72,7 εκατ. ευρώ την Ballis Home Care S.A., έχει στείλει εξώδικο στην εταιρία, με την οποία ζητά πρόσθετες εξασφαλίσεις για τα δάνεια που της έχει χορηγήσει, διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί σε αναγκαία μέτρα για την είσπραξη των απαιτήσεων.

Ενδεικτικό της μυστικοπάθειας με την οποία διενεργήθηκε η μεταβίβαση της Gerolymatos Cosmetics είναι ότι, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του εξωδίκου, που απέστειλε η Proton Bank στην Ballis Home Care και το οποίο δημοσιεύτηκε, χωρίς να διαψευστεί, η τράπεζα δεν φαίνεται να γνώριζε την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Δηλαδή, η βασική, αν όχι η μοναδική, πιστώτρια τράπεζα του ομίλου Ballis (Ballis Home Care, Gerolymatos Cosmetics) δεν είχε ενημερωθεί ούτε από τον κ. Μπαλλή ούτε από τη Mideas Holdings για τη μεταβίβαση!

Πηγή: euro2day.gr