Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ποιούς θα πάρει μαζί της στον γκρεμό η Ιταλία εάν…


Σε συναγερμό η Ευρώπη
Σύννεφα στη Μεσόγειο
Eάν αυτό δεν είναι ο ορισμός της εξάπλωσης της κρίσης, τότε ποιός είναι;
Mετά την προσφυγή της Ελλάδας πέρσι τον Μάιο στην πόρτα της τρόικας για βοήθεια, ακολούθησαν η Ιρλανδία, φέτος η Πορτογαλία,
η Ελλάδα χρειάστηκε και δεύτερο πακέτο διάσωσης, η Κύπρος πιθανότατα να χρειαστεί και αυτή διάσωση, το Βέλγιο ακόμη δεν έχει κυβέρνηση, και στην Ισπανία και – ειδικά – στην Ιταλία, έχει σημάνει συναγερμός.

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, όλοι στην αγορά είχαν αρχίσει να φοβούνται πως η Ιταλία θα ακολουθήσει τον δρόμο της Ελλάδας. Η ιταλική κυβέρνηση πέρασε μέτρα λιτότητας, αλλά από τότε τα πράγματα δεν έχουν βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο, αντίθετα μάλιστα, για την όγδοη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Τώρα πλέον, η Ιταλία έχει την… τιμή να έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα στοιχήματα χρεοκοπίας, από οποιαδήποτε άλλη χώρα στο κόσμο . H αγορά των CDS στα ιταλικά ομόλογα αγγίζει τα 306 δις δολάρια.

Και οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της χώρας πλησιάζουν επικίνδυνα το 7%, ενώ αυτές των 2ετών διαμορφώνονται μία ανάσα από το 5%.

Η ιταλική αγορά (με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις σφυροκοπημένες τραπεζικές μετοχές) βρίσκεται ήδη σε bear market, με τον βασικό δείκτη του χρηματιστηρίου του Μιλάνου , FTSΕ MIB, να έχει υποχωρήσει 27% από τα υψηλά της 17ης Φεβρουαρίου, χτυπώντας πλέον το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2009. Οι αυξανόμενοι φόβοι γύρω από την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του χρέους της, έχει οδηγήσει τους επενδυτές να ξεπουλήσουν μαζικά, τόσο τις ιταλικές μετοχές, όσο και τα ιταλικά ομόλογα.

Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας είναι διπλάσιο του ανώτατου επιπέδου που επιτρέπεται στις χώρες της Ευρωζώνης. Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών πρέπει να βρει 500 δις ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, για να αποπληρώσει ομόλογα που λήγουν.

Αν και η κυβέρνηση συμφώνησε να προχωρήσει σε τεράστιες περικοπές δαπανών, η οικονομία της χώρας είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση που κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει να συνεχίσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Εάν η Ιταλία δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε οι τράπεζες από όλο τον κόσμο θα είναι σε εξαιρετικά ευάλωτη και επικίνδυνη θέση.

Ιδού λοιπόν ποιόν θα πάρει μαζί του στον γκρεμό η αποκορύφωση της κρίσης στην Ιταλία:
■ Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ιταλικά ομόλογα αξίας 700 εκατ. δολαρίων

■ Οι πορτογαλικές 5,2 δις δολαρίων

■ Οι βελγικές 25,8 δις δολ.

■ Οι αμερικάνικες τράπεζες 36,7 δις δολ.

■ Οι ιαπωνικές 40,6 δις δολ.

■ Οι ολλανδικές 45,3 δις δολ.

■ Οι ιρλανδικές 46 δις δολ.

■ Οι ισπανικές 47 δις δολ.

■ Οι βρετανικές 77 δις δολ.

■ Οι γερμανικές 190 δις δολ

■Οι γαλλικές κατέχουν ιταλικά ομόλογα αξίας 511 δις δολ, δηλαδή το 20% του γαλλικού ΑΕΠ και υπερδιπλάσιο από ότι χρωστάει συνολικά η Ελλάδα

■ Οι ιταλικές εισαγωγές αποτελούν το 24% του ιταλικού ΑΕΠ – το 2,5% του γερμανικού ΑΕΠ εξαρτάται από τις εξαγωγές στην Ιταλία. Η Λιβύη, η Αλβανία, η Ελβετία και η Ρουμανία εξαρτώνται επίσης από τις εξαγωγές τους στην Ιταλία. Εάν η ζήτηση στη χώρα καταρρεύσει, αυτές οι χώρες, όπως και πολλές άλλες, θα χτυπηθούν.

■ Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αγγίζει τα 2,215 τρις δολάρια, σχεδόν το 120% του ΑΕΠ – Η ιταλική κυβέρνηση χρωστά δηλαδή περίπου 37 χιλιάδες δολάρια για κάθε άντρα, γυναίκα και παιδί που ζουν στην Ιταλία. Λίγο περισσότερο από το μισό χρέος της Ιταλίας είναι εσωτερικό

■ Ακριβώς 176 δις ευρώ ιταλικών ομολόγων λήγουν μέχρι τα τέλη του 2011. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η χώρα πρέπει να πληρώσει 500 δις ευρώ στους ομολογιούχους της. Η Ιταλία λοιπόν κινδυνεύει να αναγκαστεί να ζητήσει το διπλάσιο ποσό διάσωσης που διατέτηκε για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία συνολικά…
Πηγη 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διασωση; H σωστη λέξη ειναι, καταστροφη. Αυτος ειναι ο δανεισμος, ολεθρος και καταστροφη.

Αγγελική είπε...

Ας αφήσουμε τις αναλύσεις λέω εγώ κι ας κατανοήσουμε το απλό του πράγματος, όλες μα όλες οι κυβερνώντες ξέρουν για την παγκόσμια κυβέρνηση κι όλα είναι μεθοδευμένα έτσι ώστε μέσα απο οικονομικές καταρρεύσεις να εδραιωθεί η κυβέρνηση αυτή.
Τι καθόμαστε και αναλύουμε λοιπόν, είναι σαφές ότι όλοι κάτω απο μια παγκόσμια κυβέρνηση θα βρεθούμε.
Αυτό γίνετε βήμα , βήμα σαρώνοντας κεκτημένα και κοινωνίες και έθνη.
Ολα τα υπόλοιπα είναι για να χαμε να λέγαμε ..
Το συζητά ανοιχτά απ την αρχή ο Γιωργάκης, πήρε την σκυτάλη ο Βενιζέλος και τώρα συζητούν ανοιχτά και οι ξένοι για την ανάγκη ενός παγκόσμιου υπουργείου οικονομικών.
Ολα μεθοδευμένα και προσχεδιασμένα είναι, όλα..

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά για βοηθήστε να καταλάβω.

Μέχρι χθες όποια χώρα ήθελε ,έβγαινε στις "αγορές" και δανειζόταν με ομόλογα διάρκειας από εβδομάδα έως 10 έτη.
- Η χώρα λοιπόν (Α) δάνειζε τη (Β)- αγοράζοντας ομόλογά της και περίμενε να έρθει η λήξη του ομολόγου να πάρει το κεφάλαιο της συν τους τόκους.

Και πάω στις απορίες μου:
(Μέχρι στιγμής έχω κάποιες απαντήσεις που θα τις παραθέτω από κάτω και όποιος θέλει να πει κάτι διαφορετικό ας βοηθήσει)

-Αυτά τα χρήματα ποιός τα εξέδιδε;
Απ:Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ.

-Αυτά τα χρήματα όταν έρχονταν στη χώρα, ως πίστωση προφανώς, γίνονταν νέα δάνεια; Εσωτερικά η μη;
ΑΠ:ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΕΔΙΝΕ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (Δεν γνωρίζω ορολογία-συγχωρέστε με)

-Παράλληλα δανειζόταν η ΤΡΑΠΕΖΑ;
Απ: ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΩΠΟ...

-Κάθε φορά που έπρεπε να πληρώσει η ΤΡΑΠΕΖΑ τα δάνειά της μπορούσε να πληρώσει με αυτό το ομόλογο;;;
Απ: ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;;ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;ΑΝ ΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ...

-ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕ...ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ...ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ "ΧΡΗΣΗ" -ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΔΗΛΑΔΗ- ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΑΥΤΑ ΔΑΝΕΙΑ;;;

ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ (Χ) ΔΑΝΕΙΖΕ 10(Χ) ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΤΟΚΑ ΚΑΙ ΤΑ 10(Χ); ή (Χ);;;;;;;;

ΧΙ!ΧΙ!

ΩΡΑΙΟ ΚΟΛΠΟ!!!
1.ΒΑΖΩ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
2.ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ...!!!
3.ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΞΕΝΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ, ΕΓΩ ΒΓΑΖΩ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΚΙΖΩ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ...!!!
5.ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΩ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ.
4.ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΧΤΙΣΩ ΣΤΟ "ΤΑΛΑΡΟ" ΚΟΒΩ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΠΙΣΩ ΤΑ "ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΤΑ "ΑΥΓΑΤΙΣΑ" ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΥ...ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ "ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ"...

Και πιστεύω ότι επειδή κάποιος μπορεί να πει ότι ναι αλλά τα νέα δάνεια τα έδωσε η ΤΡΑΠΕΖΑ - άρα τι παράπονο έχεις;δεν τα κράτησε για λογαριασμό της...εγώ θα επαναφέρω το προβληματισμό μου:

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (Α) ΖΗΤΗΣΕ (Χ) ΧΡΗΜΑΤΑ...ΟΧΙ 10(Χ)!!!(ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 10Χ!!!)

ΑΡΑ ΕΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΔΩΣΕ 511 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ -ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ...- ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ "ΕΚΟΨΕ", ΔΑΝΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΚΙΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
10 Χ 511ΔΙΣ=5.11 ΤΡΙΣ!!!

ΩΡΑΙΟ ΚΟΛΠΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΙΡΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ, ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΑΝΔΥΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΛΛΑΓΗΣ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, ΤΟΜΩΝ, ΚΛΠ.

Αγγελική είπε...

3.45 έτσι είναι και υπάρχει και χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έχουν τους μηχανισμούς έτοιμους να συμβεί αυτό.
Απλά το πάνε βήμα, βήμα για να μην ξεσηκώσουν κύματα διαμαρτυρίας παγκόσμια.
Η δική μου εκτίμηση είναι ότι μέχρι τέλος του 2012 θα έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, απ τις σαρωτικές αλλαγές που θα προκύψουν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ....ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.....ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΕΙ....ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ....ΠΟΥΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΟΙΜΟΥΝΤΕ....ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΒΡΗΣΚΟΝΤΕ ????ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.....????

Ανώνυμος είπε...

Τα κράτη τους έδωσαν την δυνατότητα να εκτυπώνουν το χρήμα. Αντί για φόρους μας δίνουν ΔΑΝΕΙΚΑ. Οι κυβερνήσεις όλες είναι προδοτικές. Μόνο οι λαοί μπορούν να το αλλάξουν αυτό..

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΙΡΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΩΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΕΓΚΑΘΙΔΡΗΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΑΦΩΣ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ