Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ



agios_georgios-1-naiΟ άγιος Γεώργιος κι ο άγιος Θεόδωρος, ο άγιος Νικόλαος και ο άγιος Χαράλαμπος δεν είναι άγιοι μόνον της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας αλλά λατρεύονται και από τους Τούρκους! Υπάρχουν όμως κι άλλοι! Ο αρχάγγελος Μιχαήλ ειδικά, λατρευόταν από τους Γενίτσαρους ενώ και μία αρχαία ειδωλολατρική γιορτή, ο κλήδονας, που πολύ προσπάθησε η Βυζαντινή εκκλησία να καταργήσει, όχι....
μόνον δεν εξέλειπε αλλά πέρασε και στους μουσουλμάνους!
Σε όλα αυτά τα σπουδαία αναφέρθηκε στην ομιλία της «Η λατρεία των αγίων στους Τούρκους» η καθηγήτρια Τουρκολογίας κα. Ελισάβετ Ζαχαριάδου στο συμπόσιο των Δελφών, που έγινε το Σαββατοκύριακο για «Το Βυζάντιο και την ιστορική του συνέχεια».
«Η λατρεία των Χριστιανών αγίων έχει επιζήσει ακόμη και σήμερα ανάμεσα στα λαϊκά τουρκικά στρώματα», λέει η κυρία Ζαχαριάδου. «Αλλωστε οι δίαυλοι μετάδοσης βυζαντινών πολιτιστικών στοιχείων στους Τούρκους υπήρξαν πολλοί από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσής τους στα εδάφη της Μικράς Ασίας». Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που ακόμη και το νόμισμα στη Μικρά Ασία συχνά έφερε μορφές -κάτι που απαγορεύεται έτσι κι αλλιώς από το Κοράνι- και μάλιστα μορφές αγίων, όπως του αγίου Γεωργίου.
Μερικοί από αυτούς τους αγίους μάλιστα ταυτίστηκαν ως ένα σημείο με κάποιον Τούρκο άγιο. Όπως ο άγιος Γεώργιος με τον Χιζίρ-Ελιάς των Τούρκων, που η γιορτή του ήταν στις 5-6 Μαΐου με την άνθηση της φύσης. Επίσης, στο καππαδοκικό χωριό Σινασός ο άγιος Χαράλαμπος ταυτίστηκε με τον Χατζή Μπεκτάς, τον προστάτη των Γενιτσάρων, οι οποίοι όμως λάτρευαν και τον αρχάγγελο Μιχαήλ, αποκαλώντας τον «Τζαναλιτζή», που μεταφράζεται ως ψυχοβγάλτης, το λειτούργημα δηλαδή του Αρχαγγέλου να παίρνει την ψυχή. Επιπλέον υπήρχε και ο άγιος Αμφιλόχιος, που όπως πίστευαν οι Τούρκοι στον τάφο του στο Ικόνιο γίνονταν θαύματα.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ΄.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΦΑΞΑΤΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ... ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ..... ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΤΣΑΡΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Καλώς το μαλάκα, σε χάσαμε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ Η ΠΟΡΝΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΟΥ ΣΕ ΠΟΡΝΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΠΟΡΝΗ ΠΟΥ ΒΡΩΜΙΖΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΑΛΛΟΙ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΘΑ ΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΗΘΩΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ.ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ,ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ,Η ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΣΤΕΙ Η ΘΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ,ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ.ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΤΑΧΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

EISTE ANTIXRISTOI IDOU I APODEIXI BRIZETE TON XRISTO STO FACEBOOK THA SAS GAMISOUME THA SAS EXAFANISOUME MIA KI GIA PANTA APO TON XARTI.
http://www.facebook.com/group.php?gid=78174886701
GAMO TIN ELLADA SAS DE THA AFISOUME PETRA STI PETRA BOURDELO ERXOMASTE NA SE TSAKISOUME XEFONIMENI XORAAAAAAAA ANOIXE LIGO TA PODIA SOU ELLADA OLOI SE EXOUN PIDIXEI GLIKIA MOU PORNI.

Ανώνυμος είπε...

καλα χασις αποκλειεται να ρουφατε.σιγουρα πινετε κατι πολυ πιο δυνατο.Το επομενο μετρο που πρεπει να παρει η κυβερνηση του ΓΑΠ ειναι περισσοτερες πτερυγες στο δαφνι και στα αλλα τρελοκομεια για να χωρεσουν οι προλαλλησαντες...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ,,,ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ,ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΝΙΚΙΟΥΝΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΦΟΒΑΣΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε ενα φου να σας κανουμε εχετε τελειωσει βαλτε κι τις πουτανες σας μπροστα γι ασπιδα αχαχαχαχαχα θα σας γαμησουμε θα μπουμε σε ολα τα σπιτια.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΣ, ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΤΑ ΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΙΛΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΓΥΦΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑΤΕ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΜΙΞΕΤΕ, ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΡΕ? Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΒΓΑΛΕ ΗΡΩΕΣ,ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.....

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΥΛΕ ΜΗ ΓΑΒΓΙΖΕΙΣ ΔΕ ΣΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ(ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΒΑΣΕ),ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ,ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ.ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ, Ο ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΝΕΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑΣ ΜΠΟΧΑΣ. ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΩΝΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΩΣΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΘΕΪΚΟ)ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΣΤΗ ΧΗΡΟΣΙΜΑ ΣΕ Ο ΧΡΟΝΟ,ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧ ...ΓΙΑ ΨΑΧΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ 8.36 ΣΩΣΤΟΣ , ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ !!!ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.

christos είπε...

an analogisti kanis pos o tourkikos plithismos kata ena megalo pososto proerchete apo xristianous tou bizantiou pou me ton ena i allo tropo eginan moamethani kai othomani ine logiko kapia pragmata na perasan mazi tous ston moamethanismo pou proexontan apo tin ellinoxristianiki paradosi.

Ανώνυμος είπε...

TURKIYE

Ανώνυμος είπε...

Πως μιλάς για σφαγές και θες να λες ότι πιστεύεις στο Χριστό!
Καλά κάνουμε και βάζουμε τον Χριστό μας στο facebook και στο twiter και παντού!
Ο Χριστός είναι παντού στην ζωή μας.
ότι και να κάνουμε, τον Χριστό μας έχουμε παντού!
Είμαστε ορθόδοξοι και εμείς δεν σφάζουμε σαν εσάς τους βάρβαρους.
Λύπαμαι για τον φνατισμό ρε καμικάζι βλάκα!
Πες τους να σου κόψουν τα ψυχοφάρμακα!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το BLOG (όπως και άλλα αντινεοταξίτικα) έχει απήχηση και βάλανε ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ...να γράφουν προκλητικές αναρτήσεις ώστε να πούμε ακόμα και εμείς "ποιοί είναι αυτοί που μας προκαλούν;;;Βρείτε τους και κόψτε τις αναρτήσεις τους...". Έτσι σαν Δούρειος Ίππος θα ζητάμε την άρση της ανωνυμίας των BLOGS και τη παρακολούθηση μας...
ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!!!!
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!
ΠΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!
ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!
ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ BLOGS.....ΒΟΘΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!