Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Νύχτα τρόμου στην Κέρκυρα!


Κινδυνεύουν χωριά και κάτοικοι – Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Δύσκολη θα είναι η αποψινή νύχτα για την Κέρκυρα, αφού από το απόγευμα της Τρίτης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των αλλεπάλληλων εστιών φωτιάς, που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών σε ολόκληρο το νησί. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στα νότια του νησιού ενώ στα
βόρεια και δυτικά ξέσπασαν περισσότερες από 25 διαφορετικές πυρκαγιές.

Στο μεταξύ οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Άμυνας έφτασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα με C 130 στην Κέρκυρα για να πραγματοποιήσουν αμέσως σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να εκτιμήσουν την κατάσταση με τα μέτωπα των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει ώστε να γίνει εκ νέου σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

Στις 23:00 έφτασαν οι ενισχύσεις από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία και κατευθύνθηκαν στα μέτωπα της φωτιάς στο χωριό Λάκωνες, στη βορειοδυτική Κέρκυρα, που η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην περιοχή Κομπίτσι η φωτιά έκανε στάχτη περισσότερο από 1000 στρέμματα μέσα σε τέσσερις ώρες, ενώ κατάστρεψε και ένα μεγάλο τμήμα από το νεκροταφείο της περιοχής.

Το βράδυ της Τρίτης, πάντως, στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής προσήχθη για ανάκριση ένας 60χρονος ο οποίος, μέσα από ελέγχους που έκαναν σε όλες τις οδικές αρτηρίες οι αστυνομικοί, βρέθηκε να έχει στην μοτοσικλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί.

Παράλληλα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς για ύποπτα αυτοκίνητα ή μηχανάκια και προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, ενώ στο χωριό Κυνοπιάστες, κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, εντόπισαν ένα μασούρι με σπίρτα.

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος κατευθύνθηκε στις πυρκαγιές στα βορειοδυτικά του νησιού στα χωριά, Λάκωνες και Αλειματάδες.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κερκυραίων, Γιάννης Τρεπεκλής, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού, αφού οι φωτιές έχουν ξεσπάσει από τον βορρά έως τον νότο.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες ενώ αναμένονται εναγωνίως ενισχύσεις. Στις 8 το βράδυ, μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε στην Κέρκυρα 25 πυροσβέστες ως ενίσχυση των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται, ενώ κατά τη διάρκεια της νύκτας επιχειρούν στο νησί 48 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόροι, όπως και 20 οχήματα Ο.Τ.Α..

Tα μέτωπα, επίσης, καίνε ακόμα στους Λάκωνες, στο Βίστωνα, στους Αλλειμματάδες, στο Βιρό, στην Καστανιά και σε άλλες περιοχές.

Στους Λάκωνες οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το χωριό, ενώ την τελευταία στιγμή γλίτωσε η εκκλησία της Αγ. Αικατερίνης της οποίας την περίφραξη «έγλυψαν» οι φλόγες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για λεωφορείο το οποίο βρέθηκε σε σημείο στην περιοχή των Λακώνων μεταξύ δύο μετώπων φωτιάς, ωστόσο, χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων μπόρεσε τελικά να φύγει από την περιοχή.
Πηγη 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

akoma toso athoa skepteste!! enas 60xronos kai malakies!!! TOSA XRONIA DEN KATALAVATE TI PEZETE???

Ανώνυμος είπε...

Εσυ που ξερεις βρε αδερφε πες μου και εμενα να μαθω γιατι η φωτια στην κερκυρα τωρα?

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝΕ ΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ.
ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΙΑΣ.
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ.ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑ [ΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ.
ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ.ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΑΡΜΕΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ,ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

3:02 πες λιγο φιλε σε παρακαλω τι παιζεται. θενκς.

Ανώνυμος είπε...

3:25 σε κτλβαινω απολυτα φιλαρακι..κ εγω απο κερκυραιο την εχω πατησει...ενταξει ετσι ειναι οι γυναικες πουτανες...ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος κερατας..περαστικα..στα ναρκωτικα μν πεσεις..δν το αξιζουν..και στα παιδια απο τη κερκυρα τους ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΥΣ μη κρατας κακια..ειναι καλα παιδια..απλα δν συγκρατουν τις ορμες τους..ειδικα αμα πετυχουν κ κανα θυμα σαν κ εμας ενα σφηνακι ειμαστε..καλο βραδυ 3:25..

Ανώνυμος είπε...

sthn kerhyra htan pasoktzhdes alla oi taxitzides espasan ta grafeia toy pasok prin liges meres
kati paizete ekei
kafte na xtisete ...kala einai gia diakopes

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΑΙ ΠΩΣ, ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ , ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ 07 ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ , ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΒΛΑΚΕΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.
ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΑΘΕ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΟ BLOG ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

ΕΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ ...ΕΛΛΗΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

mpravo 4;45
apo kerkyra allos enas Ellhnas:
kafte ta twra poy ta afthereta nomimopoiounte
e re ta lamogia diakopes pou etoimazoun

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΒΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ