Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Το IMF δεν μας δίνει την 5η δόση> Κάνουν ότι μπορούν για να χρεοκοπήσουμε, οι κερδοσκόποι των CDS!



Φαίνεται βέβαιο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα πληρώσει το μερίδιο του από την πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα στα τέλη του Ιουνίου, αν και το Ταμείο εκτιμάται ότι θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα βοήθειας προς τη χώρα, αναφέρει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung όπως μεταδίδει το Reuters.

"Πλέον θεωρείται βέβαιο ότι....

(το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) δεν θα καταβάλει το μερίδιο του στην επόμενη δόση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας στα τέλη του Ιουνίου", αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung χωρίς να επικαλείται πηγές.

Το ΔΝΤ επιτρέπεται να καταβάλει τη δόση "αν η χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος είναι διασφαλισμένη για 12 μήνες. Η τρόικα προφανώς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν συμβαίνει", προσθέτει η FAZ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει ωστόσο στο νέο πακέτο βοήθειας των 60 δισ. με 70 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Το ευρωπαϊκό μερίδιο στο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθεροποίησης (EFSF).


Πηγή:
www.capital.gr

ΠΗΓΉ