Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Θύματα της ανικανότητας αθώοι πολίτες



Πλήρως απροστάτευτος ο Έλληνας πολίτης από τις επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα καθημερινά. Πλέον είναι δεδομένο πως η πολιτεία έχει χάσει τον έλεγχο και κανείς δε μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις...
Φωτεινό παράδειγμα η σημερινή επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων από την οποία δυο πολίτες τραυματίστηκαν σοβαρά, την ώρα που ο ένας εργαζόταν και ο άλλος έκανε τα ψώνια του. Ο κόσμος δε νιώθει προστασία τόσο μέσα στο σπίτι του, όσο και στους δρόμους των ελληνικών πόλεων οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ορμητήριο εγκληματιών κάθε εθνικότητας.
Ένταση και πάλι στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα περίπου 30 αντεξουσιαστών πραγματοποίησε "καταδρομική επιχείρηση" στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, αιφνιδιαστικά σήμερα λίγο πριν τις 13:00 μεσημέρι, εκτοξεύοντας δεκάδες βόμβες μολότωφ. και έβαλαν φωτιά σε ένα μηχανάκι και τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το Α.Τ. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε μερικά από τα γύρω μαγαζιά. Σήμερα στην οδό Καλλιδρομίου που έγινε η επίθεση των αντιεξουσιαστών, είχε λαϊκή αγορά.

Μια 55χρονη γυναίκα διακομίσθηκε, με ελαφρά εγκαύματα (σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στο 16% του σώματός της), με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, από την οδό Καλλιδρομίου, την ώρα που εκδηλώθηκε η επίθεση με βόμβες μολότωφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.
Η γυναίκα πουλούσε άνθη σε πάγκο στη λαϊκή, που γίνεται στην ίδια οδό. Ο πάγκος άρπαξε φωτιά όταν οι δράστες της επίθεσης, φεύγοντας από το Αστυνομικό Τμήμα, πέταξαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν και οι οποίοι "απάντησαν" με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Στη συνέχεια τους καταδίωξαν άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά σε μηχανάκια, ωστόσο οι κουκουλοφόροι τους εντόπισαν και έριξαν μολότοφ προς το μέρος τους, καθώς και σε ένα κάδο απορριμμάτων που ήταν ακριβώς δίπλα στην ανθοπώλη.

Η φωτιά επεκτάθηκε στον πάγκο, και στην προσπάθειά της να σβήσει τις φλόγες, η ανθοπώλης έπαθε ελαφρά εγκαύματα. Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν μέσα από τη λαϊκή.

Τα ονόματα των 3 τραυματιών ανακοινώθηκαν επισήμως από το νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, είναι:
1.Σαραφάδη Διονυσία, 55 ετών
2.Πετρώφ Αλέξανδρος, 48 ετών
3.Μανιάτης Περικλής, 47 ετών

Μάλιστα ο 47χρονος άνδρας νοσηλεύεται διασωληνομένος με εγκαύματα στο 33% του σώματός του.
Από την φωτιά που ξέσπασε στο Αστυνομικό Τμήμα έπαθαν ζημιές τρία αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα είναι με συμβατικές πινακίδες της Ασφάλειας και τα άλλα δύο ΙΧ.

Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση από την αστυνομία στην περιοχή απ' όπου προσάγονται άτομα στην Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με το επεισόδιο, ενώ έχουν γίνει και μερικές προσαγωγές. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, οι κάτοικοι της περιοχής ενισχύουν τον πάγκο με τα λουλούδια και αγοράζουν τα καψαλισμένα φυτά.
Πηγή: newsday.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

eisaste alhtes komatoskila kai anthellhnes ftousas, giath re ratsistari tous xaraktirizetai anti eksousiastes, giath paleboun gia ena kalitero aurio ,kala kanoune sto telos telos aii sto dialo apo edo .apo thn sthgmi pou ta pöluthka komatoskila den endiaferonte kan gia ton ellhna polutoi kala kanoune thn anarxeia to poluthkon strabomara exetai na thn dite alla kai eseis ta eidia skata eisaste