Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Το ΠΑΣΟΚ κάτω από τη γενική κατακραυγή "δείχνει" Προανακριτική για το σκάνδαλο της Siemens και πιάνει τη ΝΔ-SATURN στον ύπνο!



Eπιτέλους το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να βγαίνει από το λήθαργο, λίγο πριν η οργή του κόσμου (και η πρωτοβουλία του Παπαδημούλη) για την ατιμωρησία των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens, μεταβληθεί σε τσουνάμι και καταβροχθίσει ακόμη και τ αγέννητα δισέγγονά τους.



Τρείς μήνες μετά την έκδοση του πορίσματος, ογδόντα τέσσερις βουλευτές του ΠαΣοΚ, κατέθεσαν πρόταση για τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemensme με σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής κ.Φ. Πετσάλνικο. Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας εισηγείτο την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών 7+5 πολιτικών προσώπων από ΝΔ και ΠαΣοΚ, αντιστοίχως.


Σύμφωνα με το σκεπτικό που περιελάμβανε το ογκώδες πόρισμα 500 και πλέον σελίδων, το οποίο με τα συνοδευτικά έγγραφα και τις εκθέσεις φτάνει τις 2.500 σελίδες, παραπέμπονται με το ερώτημα της περαιτέρω διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών σε προανακριτική επιτροπή οι πρώην υπουργοί της ΝΔ κκ. Γ. Αλογοσκούφης, Μ. ΛιάπηςΙ. Παπαθανασίου, Γ. Βουλγαράκης, Πρ. Παυλόπουλος, Β. Πολύδωρας και Χρ. Μαρκογιαννάκης, καθώς και οι «πράσινοι» κ.κ. Αν. Μαντέλης, Χρ. ΒερελήςΝ. ΧριστοδουλάκηςΙ. Παπαντωνίου και Α. Τσοχατζόπουλος.


Η συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια αφορά μόνον το πόρισμα και ακολούθως απαιτείται η κατάθεση νέας πρότασης (κατ’ ελάχιστον πρέπει να υπογράφεται από τριάντα βουλευτές) για την σύσταση της λεγόμενηςπροανακριτικής επιτροπής. 


Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η ΝΔ είχε καταθέσει δικό της πόρισμα αποδίδοντας «σαφείς πολιτικές ευθύνες» στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη και τους πρώην υπουργούς/υφυπουργούς του ΠαΣοΚ κκ. Ι. Παπαντωνίου, Α. Τσοχατζόπουλο, Αν. Μαντέλη, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρ. Βερελή, Ευ. Μαλέσιο, αλλά και τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (ως μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ την περίοδο 2000-2002), παρέχοντας πλήρη κάλυψη στα «γαλάζια» πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση.


Σημειώνεται εξάλλου ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Δ. Παπαδημούλης είχε ζητήσει -πριν την κατάθεση της πρότασης των 84 βουλευτών του ΠαΣοΚ- με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, να αναλάβει πρωτοβουλία μέσω της διάσκεψης των Προέδρων, ώστε «να έλθει άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το πόρισμα και το αίτημα για την σύσταση προκαταρτικής επιτροπής».
Για μια ακόμη φορά η ΝΔ-SATURN, δεν είχε τα αντανακλαστικά να πάρει εκείνη τη πρωτοβουλία, για τη σύσταση της προανακριτικής και άφησε το θέμα να σέρνεται και τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τη συγκάλυψη των πολιτικών καθαρμάτων να διογκώνεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ηταν καθοριστική η συμβολή του Μιχάλη Καρχιμάκη για την κίνηση των "84"
 Πολεμιστών του (πράσινου) Φωτός.
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αφουγκραζόμενος την λαική λάβα και τη συντριβή που περιμένει τους πράσινους Χμέρ, είπε ανοιχτά στον πρωθυπουργό:



-Πρόεδρε, δεν μπορούμε να ζητάμε διαρκώς θυσίες από το λαό και να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι τα παντελόνιασαν, σε όποιο κόμμα και ν ανήκουν. Πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί. Αν θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές, ο κόσμος  πρέπει να τους δει με χειροπέδες...


Παιδί της πιάτσας ο Καρχιμάκης, επειχειρεί για μια ακόμη φορά να διασώσει τη κυβέρνησή του από το ναυάγιο, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς, έχει αφήσει το πηδάλιο στον Γιάννη Μιχελάκη.


Η κοινή γνώμη περιμένει να μπουν στη ψειρού τα αρπακτικά-πολιτικοί και επιχειρηματίες-που έστησαν το πιο χυδαίο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.


Τίποτε λιγότερο.


Περιμένει επίσης από τα πρακτόρια της ΕΥΠ που παρακολουθούν τα κινητά μας, να φέρουν πίσω στην Ελλάδα σηκωτούς και δεμένους χειροπόδαρα τους Μιχάλη Χριστοφοράκο και Χρήστο Καραβέλα. Ότι ακριβώς θα έκανε και η Μοσάντ. Ότι έκανε και η τουρκική ΜΙΤ με τον Οτσαλάν.


Εαν δεν θέλει ο πρωθυπουργός να καταλήξει σκιαγμένος στη Ραφήνα, σαν τον Καραμανλή, θα πρέπει να ξεδοντιάσει τους νταβατζήδες που έχουν αρχίσει ήδη να εκβιάζουν τους υπουργούς του.




Τη συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής, ζητούν οι παρακάτω βουλευτές:Βαλυράκης Σήφης
Τσόνογλου Βασιλική
Οικονόμου Παντελής
Παπαγεωργίου Αθανάσιος
Μακρυπίδης Ανδρέας
Γρηγοράκος Λεωνίδας
Παπουτσής Δημήτρης
Καρύδης Δημήτρης
Τόλκας Άγγελος
Σκραφνάκη Μαρία
Μπόλαρης Μάρκος
Οικονόμου Αθανάσιος
Μαργέλης Σπύρος
Κασσάρας Γιώργος
Γείτονας Κώστας
Γιαννακοπούλου Νάντια
Παναρίτη Έλενα
Μπεντενιώτης Εμμανουήλ
Δαμιανάκης Ευτύχης
Παντούλας Μιχάλης
Ασπραδάκης Παντελής
Αρβανιτίδης Γιώργος
Βαρβαρίγος Δημήτρης
Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης
Μοσχόπουλος Σπύρος
Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας
Τόγιας Βασίλης
Κεφαλίδου Χαρά
Μίχος Λάμπρος
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Αλευράς Αθανάσιος
Αντωνίου Τόνια
Ανδρουλάκης Δημήτρης
Βούρος Γιάννης
Καϊλή Ευδοξία - Έυα
Λαφαζάνης Αργύρης
Κατρίνης Μιχάλης
Κυριακοπούλου Μαρία
Παπανδρέου Βάσω
Μανωλάκης Άγγελος
Χαϊδος Χρήστος
Περλεπέ - Σηφουνάκη Κατερίνα
Καρχιμάκης Μιχάλης
Γικόνογλου Αθανάσιος
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Παπαδόπουλος Θανάσης
Παραστατίδης Θεόδωρος
Τσιαούση Ελένη
Γιαννακά Σοφία
Βλατής Γιάννης
Τσούρας Αθανάσιος
Λιάνης Γεώργιος
Στρατάκης Μανώλης
Χαραλαμπόπουλος
Γιώργος Μαγκούφης
Χρήστος Χατζηοσμάν Αχμέτ
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Λιντζέρης Δημήτρης
Κουτμερίδης Στάθης
Παπαθανάση Αφροδίτη
Στασινός Παύλος
Ρενταρή Όλγα
Νασιώκας Έκτορας
Μίχου Μαρία
Καρανίκας Ηλίας
Γκερέκου Άντζελα
Φλωρίδης Γιώργος
Εμινίδης Σάββας
Θεοδωρίδης Ηλίας
Κουρουπάκη Ευαγγελία
Πρωτόπαπας Χρήστος
Γερανίδης Βασίλης
Κεδίκογλου Συμεών
Αντωνακόπουλος Παναγιώτης
Βαρδίκος Πυθαγόρας
Αγάτσα Αριάδνη
Αράπογλου Χρύσα
Κρεμαστινός Δημήτρης
Αμοιρίδης Γιάννης
Ευθυμίου Πέτρος
Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος
Παρασύρης Φραγκίσκος
Κατσούρας Χρήστος
Έξαρχος Βασίλης


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΕΝΑ ΡΕΦΡΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ......ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ, ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΟΚΟΜΑ ΣΑΣ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑΑΑΑΑ , ΑΑΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑΑ.....

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ...ΤΟ "ΡΑΒΔΙ" ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΟΥΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ.
ΕΤΣΙ "ΑΓΑΠΑΕΙ" Ο ΕΛΛΗΝΑΣ,,ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

...ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ...

...ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ...



..........ΕΥΖΩΝ............