Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ποιος είναι ο Τζορτζ Σόρος, ο μεγάλος κερδοσκόπος


Με αφορμή τη συνάντηση του Τζορτζ Σόρος με τον Γιώργο Παπανδρέου, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δράση δισεκατομμυριούχου επενδυτή, ο αμφιλεγόμενος ρόλος του στα οικονομικά τεκταινόμενα δεκάδων χωρών, καθώς και η επιρροή που ασκεί στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο 80χρονος Ουγγροαμερικανός επενδυτής, εβραϊκής καταγωγής ο οποίος ονομαζόταν αρχικά Γκιόργκι Σβαρτς, δραστηριοποιείται σε περίπου 40 χώρες, με πολλές από αυτές να τον έχουν κατηγορήσει ότι προκαλεί και εκμεταλλεύεται την αποσταθεροποίηση κρατών για να αυξάνει την ήδη αμύθητη περιουσία του.
Παρά το γεγονός ότι "αυτοσυστήνεται" ως πολιτικός ακτιβιστής και υπέρμαχος της ανοικτής κοινωνίας και του φιλελευθερισμού, κατά τα πρότυπα του "πνευματικού του πατέρα", φιλοσόφου Καρλ Πόπερ, στο London School of Economics, πολλά είναι τα κράτη που ένιωσαν "στο πετσί τους" τις προθέσεις του μεγάλου κερδοσκόπου.
Ενδεικτικά, ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Έντβαρντ Σεβαρνάτζε, τον κατηγόρησε ότι βρίσκεται πίσω από την αποσταθεροποίηση της Γεωργίας, δραστηριοποιήθηκε στη Σερβία πριν και μετά την εισβολή των Αμερικάνων και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή της νέας κυβέρνησης, ενώ το ίδιο έκανε και στην Ουκρανία.
Για τις τέσσερις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, ο Σόρος αποτελεί τον "δαίμονα" και την ενσάρκωση του κακού: "Αυτός είναι που προκάλεσε την κρίση μας", φώναζαν ενδεικτικά οι εφημερίδες της Κουάλα Λουμπούρ.
Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως, δεν πέτυχε τους σκοπούς του, όπως στη Ρωσία, στη Λευκορωσία και στο Αζερμπαϊτζάν και εκδιώχθηκε ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας.
Ενδιαφέρον πάντως, παρουσιάζει και ο ρόλος του Σόρος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με τη διείσδυσή του στο εκπαιδευτικό σύστημα των βαλκανικών χωρών, μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεών του. Γενικά, σε κάθε χώρα, προωθούνται οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Σόρος, από πολυεθνικές και από το εκάστοτε Υπουργείο Εξωτερικών.
Στην Ελλάδα, στο ίδιο μήκος κύματος, γίνεται μία προσπάθεια αλλαγής των σχολικών βιβλίων και της Ιστορίας, ενώ στα Σκόπια, οι ανθελληνικές θέσεις ακούγονται δυνατά. Σημειώνεται ότι στην Αλβανία τα σχολικά βιβλία γράφουν ότι χρηματοδοτούνται από τον αμφιλεγόμενο ουγγροαμερικανό επενδυτή.
Παράλληλα, άνθρωποι όπως ο Σόρος έχουν χαρίσει πολλά εκατομμύρια δολάρια στα Σκόπια φτιάχνοντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Πανεπιστήμια στα οποία οι Σκοπιανοί μαθαίνουν ότι πρόγονοί τους ήταν ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σήμα της Βεργίνας πάνω στο πτυχίο του πανεπιστημίου του Στιπ.
Χωρίς την συνεχή και τεράστια οικονομική ενίσχυση από ιδρύματα και οργανώσεις όπως του κ. Σόρος, τα Σκόπια ίσως να μην υπήρχαν σαν κράτος σήμερα. Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.
Ο εβραϊκής καταγωγής μεγαλοεπενδυτής χρησιμοποιεί το μανδύα της φιλανθρωπίας, με το έργο των ΜΚΟ και τα τεράστια χρηματικά ποσά στους Ρομά, ώστε να αποκτά ηθική νομιμοποίηση απομακρύνει από πάνω του το άβολο προφίλ του αδίστακτου "γερακιού".
Το σίγουρο είναι ότι η συνάντηση του Σόρος με τον έλληνα πρωθυπουργό δημιουργεί συναισθήματα ανησυχίας παρά ελπίδας, αφού ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής στην μέχρι τώρα παγκόσμια πορεία του έχει αποδείξει ότι πρόκειται για έναν πανούργο κερδοσκόπο που καταφέρνει να προκαλεί αποσταθεροποίηση σε χώρες με ευάλωτες οικονομίες και να εκμεταλλύεται μετά την "καμμένη γη".
Ο Σόρος, εξάλλου είχε γίνει διάσηµος το 1992 µε µια κερδοσκοπική επίθεση στη στερλίνα που έκανε τον ίδιο πλουσιότερο κατά ένα δισ. δολάρια, υποχρεώνοντας την Τράπεζα της Αγγλίας να υποτιµήσει το νόµισµα και το αποσύρει από τον ευρωπαϊκό µηχανισµό συναλλαγµατικών ισοτιµιών. Η υπερχρεωμένη Ελλάδα είναι εύκολο "θύμα" των προθέσεών του.
newpost

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΟΡΟΣ, ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ; ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ; ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ; ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΡΩΝΕ;

Ανώνυμος είπε...

αν δε χρεωκοπησουμε θα καταστραφει ο κωλογερος

Ανώνυμος είπε...

οι έλληνες πολιτικοί δεν είναι κερδοσκόποι; για την ελλάδα αγωνίζονται;

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΘΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΘΕΑΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΜΕΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΈΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ;

Γιατί δεν γράφεις με ποιους μεγαλοπαράγοντες της Ελληνικής οικονομικής ζωής συναντήθηκε ο Σόρος μαζί με υπουργό οικονομικών την Τρίτη για deal;Μήπως επειδή είναι "Ελληνες" δεν τους θίγεις; Π.χ. μεγαλοεφοπλιστές τον πρόεδρο του ΣΕΒ και άλλους. Δημοσιευτηκαν τα ονόματα στον τύπο Γιατί ο Σόρος έχει συνεργάτες τέτοια άτομα σε κάθε χώρα, οι οποίοι παραμένουν αθέατοι και βάζουν δοτούς πρωθυπουργούς.Eπιτέλους ξυπνήστε Ελληνες και δείται ποιοι είναι αυτοί οι αθέατοι δήθεν ''Ελληνες πατριώτες επιχειρηματίες" που βουλιάζουν την πατρίδα από τότε που έγινε ανεξάρτητη. Ο κοτσαμπάσης τον χρόνο της τουρκοκρατίας έγινε το λαμόγια μεγαλοκαρχαρίας επιχειρηματίας του σήμερα...
Υ.Γ. ΞΈΡΕΙς ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗς ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ)-ΤΟ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΕΔΏ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΌΝΙΑ;μπες στην σελίδα του και θα τον δεις στους χορηγούς του

Ανώνυμος είπε...

σορος μπινε πουτανας γιε!!

Ανώνυμος είπε...

γαμω την μανα σου mr soros