Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ



Γράφει ο Στέφανος Χίος
-KAI ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ «ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ»
Ναρκωτικά, σωματεμπορία, πορνεία, λαθρεμπόριο όπλων και καυσίμων, το γνωστό «χαράτσι» των 1000 ευρώ μηνιαίως από κάθε ιδιοκτήτη νυχτερινού καταστήματος, ομάδες φύλαξης και συνοδείας(security)σε επιχειρηματίες και προέδρους ποδοσφαιρικών σωματείων επί χρήμασι αλλά και άλλες ασυνήθιστες «επενδύσεις» που δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστές στο παραπέτασμα του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα,.....
περιλαμβάνονται στις μπίζνες της εγχώριας Μαφίας που φαίνεται ότι εδώ και χρόνια αντέγραφε τις οικονομικές πρακτικές της Καμόρα και της Σισιλιάνικης μαφίας της γειτονικής χώρας. Ανασκαφές και λιώσιμο χρυσού, διακίνηση λαθρομεταναστών, επαφές με γνωστά πολιτικά πρόσωπα, ξέπλυμα πλαστών χαρτονομισμάτων μεγάλης αξίας, αγορές ξενοδοχειακών μονάδων και REAL ESTATE στην Μύκονο και σε άλλες εύγονες περιοχές, αγορά ακινήτων από ιδιοκτήτες που όφειλαν σε τοκογλύφους και χτύπαγαν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους όσο κι όσο για να ξοφλήσουν. Απάτες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιφανών ελλήνων τραπεζιτών και βιομηχανία κατασκευής δικαιολογητικών για την λήψη δανείων πάσης μορφής. Όπως και εγκατάσταση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών slot machines(φρουτάκια σε καφενεία και μεγάλα μαγαζιά)υπό την καθοδήγηση και ενεργητική συμμετοχή αστυνομικών που κάλυπταν και ειδοποιούσαν. Ακόμα και σχέδια για αγορά γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων με πλάνο να δοθούν χρήματα ως προκαταβολή και μετά με μπαμπούλα ομάδα αρχινονού, να τρομοκρατήσουν τον ιδιοκτήτη προκειμένου να μην καταβληθεί το υπόλοιποπροσυμφωνημένο ποσό της αγοράς της επιχείρησης.
Το χαράτσι




Σύμφωνα με την δικογραφία, άγνωστό άτομο επικοινώνησε στις 29-1-2010 στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ισχυριζόμενος ότι είναι ένας από τους καταστηματάρχες που μπράβοι και αρχινονοί τα παίρνουν χοντρά από σφαίρες επιρροής και προστασίας. Μεγάλο πρόβλημα, κατά την καταγγελία, υπήρχε στις περιοχές Πειραιά, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Περιστέρι, Πετρούπολη, Παραλιακή Οδό(Λεωφόρος Ποσειδώνος). Τα καταστήματα αυτά μέχρι τον Μάιο του 2007 καταβάλανε προστασία στην ομάδα των Αυτιά και Μαυράκη που αργότερα δολοφονήθηκαν με συμβόλαιο θανάτου. Μετά τις δολοφονίες, στους ιδιοκτήτες καταστημάτων τηλεφώνησε ανταγωνιστής των «Πειραιωτών» που φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην δικογραφία και τους είπε: «Από δω και πέρα είμαστε εμείς που θα τα παίρνουμε». Υπέδειξαν τον «εισπράκτορα» και η μπίζνα στήθηκε σε 24 ώρες. Στην συνέχεια όμως έγκλειστος που το όνομα του ενεπλάκη στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου, άρχισε να παίρνει τηλέφωνο από τη φυλακή λέγοντας ότι αυτός και μόνον αυτός ήταν το αφεντικό και στον δικό του εισπράκτορα θα παραδίδονταν ο μηνιαίος κεφαλικός φόρος. Ένας από τους καθ’υπόδειξη από τον αρχινονό «μπράβος» φέρεται να είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες σε επιχείρηση που στήθηκε από τα ΕΚΑΜ την Πέμπτη το βράδυ στο Καματερό. Όταν η οικονομική κρίση χτύπησε τα μαγαζιά και δεν είχαν να δώσουν, άρχισε η φαγωμάρα για το ποιος θα παίρνει τα περισσότερα. Τότε άρχισε και το «κάρφωμα» μεταξύ τους. Σε μια από τις ανώνυμες καταγγελίες κατονομάστηκε από αντίπαλη ομάδα φυλακισμένων, η «φαμίλια» ανταγωνιστή αρχινονού που τάιζε στη συμμορία του Αλβανό που κάνει εμπόριο ναρκωτικών και μεταφέρει γυναίκες από την Αλβανία στην Ελλάδα, επιβαίνει σε πολυτελή Mercedes και μένει στους Αγίους Αναργύρους. Ο Αλβανός υποδείχτηκε ως ο δολοφόνος των Γεράσιμου Μαυράκη και Μπάμπη Λαζαρίδη. Το κίνητρο και η μαρτυρία εξετάζονται για να κριθεί η αξιοπιστία τους. Πάντως σε καταγεγραμμένους διαλόγους από τον «κοριό» της ΕΥΠ, έχει γίνει σαφές ότι ανάμεσα στις τέσσερεις μεγάλες φατρίες προστασίας της νύχτας είχε επέλθει «μεγάλη πείνα» και πλήρες οικονομικό αδιέξοδο λόγω της κρίσης των καταστημάτων που πια δεν δούλευαν με τους ιδιοκτήτες τους να παίρνουν ακόμα και δάνειο από τις τράπεζες για να πληρώνουν την προστασία. Έτσι ο κύκλος της Μαφίας στράφηκε σε άλλες προσοδοφόρες ενασχολήσεις.

Χρυσός, “χόρτα στη λαϊκή», απάτες
Τα ναρκωτικά απέδιδαν οφέλη. Στην ομάδα αρχινονού που ανήκει στην ομάδα Γ(κατά την κατηγοριοποίηση από την ασφάλεια)σε συνομιλίες που ακούγονται γίνεται λόγος για εμπόριο ναρκωτικών με συνθηματικά: «Άμα τα χόρτα για την λαϊκή είναι καλά θα ανοίξουμε πόρτα. Παρήγγειλα από ένα φίλο χιονοπόλεμο…Γιατί κυκλοφορούσαν όλο μπάζα φίλε. Δεν υπάρχουν καλά να το ξέρεις». Τα ναρκωτικά απαντώνται στις στιχομυθίες και ως «μαύρο κοκορέτσι» αλλά και ως «ραδίκια». Ραντεβού για παράδοση του τζίρου από τα ναρκωτικά κλείνονταν ακόμα και έξω από εκκλησίες. Όπως έγινε με συνάντηση που κλείστηκε στις 2-6-10 στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Αιγάλεω. Η ίδια φατρία φαίνεται ότι δραστηριοποιούνταν και στο εμπόριο χρυσού. Άτομο με το ψευδώνυμο «Μάικλ» ακούγεται να κάνει ανασκαφές για εξόρυξη χρυσού ενώ ταυτόχρονα έχει και μια έτοιμη δουλειά στο Λουτράκι με τέσσερα κιβώτια, για την οποία ζητάει συνδρομή δύο οπλισμένων ατόμων για την μεταφορά τους από το Λουτράκι στην Αθήνα. Μέσα στο επενδυτικό παραλήρημα ομάδες μπράβων έπαιρναν προστασία ακόμα και από πασίγνωστους συνδικαλιστές μικροπωλητών για να διευθετούνται προβλήματα που ανέκυπταν στις λαϊκές αγορές, στα παζάρια και στους πάγκους από Αλβανούς ανταγωνιστές. Το κόλπο με το ξέπλυμα των πλαστών χαρτονομισμάτων μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι πια γνωστό. «Πιασμένοι» υπάλληλοι από την Τράπεζα που θα τσίγκλαγαν και θα παρέκαμπταν τα μέτρα ασφαλείας και την δοκιμή γνησιότητας, επίορκοι αστυνομικοί που θα έβρισκαν παραχαράκτες και πελατεία από παλιούς ξεχασμένους φακέλους.
Η Μαφία όμως είχε επαφές και με πολιτικά πρόσωπα. Χαρακτηριστικά γίνεται αναφορά σε τηλεφωνική επαφή μέλους του κυκλώματος φατρίας αρχινονού με τον θείο του που φέρεται να είναι γνωστός πολιτευτής στα Ιωάννινα. Ο θείος γνώριζε καλά τα κατατόπια, όπως λέγεται, για να περάσει χωρίς χαρτιά Αλβανίδα από την περιοχή του Γράμμου. Ο θείος ακούγεται να λέει ότι ο Αλβανός ταξίαρχος της αστυνομίας θα κανονίσει το θέμα.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ.Ω! ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑ BORDELLO.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΣΤΕΦΑΝΕ!!! ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ!!!!