Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Όποιος μπορεί να πεί την Αλήθεια και δεν το κάνει, θα κατακριθεί από τον Θεό. Δείτε ένα συγκλονιστικό άρθρο περί Ελληνισμού και Ορθοδοξίας.


"Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίζει την Αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα Έθνη. Ναι ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητας.


Τα εξουσιαστικά ιερατεία που υπογείως κινούν τα νήματα του κόσμου και κατευθύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Γνώση προσπαθούν εδώ....
και πολλούς αιώνες, πλαστογραφώντας τις πηγές ή αποκρύπτωντας τες, να φέρουν σε σύγκρουση τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό. Ξέρουν ότι η "σύνδεση" αυτών των δυό δυνάμεων είναι το ισχυρότερο εμπόδιο για την υλοποίηση των υποχθόνιων σχεδίων τους.

Ξέρουν ότι αν οι Λαοί "γαντζωθούν" πάνω σε αυτά θα είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να εφαρμόσουν την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ! 
Αυτός είναι ο λόγος που αποκρύπτονται οι Προφητείες των Αρχαίων Ελλήνων οι οποίες μιλούν ξεκάθαρα για την έλευση του Χριστού.
Προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Χριστιανισμό ως εβραιογενή θρησκεία και όλους τους Αρχαίους Έλληνες ως ειδωλολάτρες...
Ωστόσο έχουν διασωθεί κείμενα που αποδυκνείουν ακριβώς το αντίθετο.
Στην Πολιτεία του Πλάτωνα (Β,V,362) -βιβλίο που το σύστημα το αποδέχεται- περιέχεται μια προφητεία ισάξια με αυτές των προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης: (Διαβάστε το συγκλονιστικό άρθρο και δείτε το βίντεο.)

(316 c)...γυμνωτέος δὴ πάντων πλὴν δικαιοσύνης καὶ ποιητέος ἐναντίως διακείμενος τῷ
προτέρῳ· μηδὲν γὰρ ἀδικῶν δόξαν ἐχέτω τὴν μεγίστην ἀδικίας, ἵνα ᾖ βεβασανισμένος εἰς δικαιοσύνην τῷ μὴ τέγγεσθαι ὑπὸ κακοδοξίας καὶ τῶν ὑπ' αὐτῆς γιγνομένων, ἀλλὰ ἴτω ἀμετάστατος μέχρι [d.] θανάτου, δοκῶν μὲν
εἶναι ἄδικος διὰ βίου, ὢν δὲ δίκαιος,.....

....(361e) οὕτω διακείμενος ὁ δίκαιος μαστιγώσεται, στρεβλώσεται, δεδή[362a]σεται, ἐκκαυθήσεται τὠφθαλμώ, τελευτῶν πάντα κακὰ παθὼν ἀνασχινδυλευθήσεται καὶ γνώσεται ὅτι οὐκ εἶναι δίκαιον ἀλλὰ δοκεῖν δεῖ ἐθέλειν....

...Θα απογυμνωθεί απ΄όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι φτιάχθηκε αντίθετος στην εως τότε συμπεριφορά. Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας...
....αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείται άδικος για όλη του τη ζωή. Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί, θα ανάψουν τα μάτια του... και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε πάσσαλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο, αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει...

Στο έργο "Προμηθεύς Δεσμωτής" του Αισχύλου, ο Προμηθέας όντας φυλακισμένος στον Καύκασο προλέγει ότι ο λυτρωτής του θα γεννηθεί από την Παρθένο Ιώ και τον Θεό (στ.772,834,848)... Θα είναι δηλαδή, υιός Θεού και υιός Παρθένου. Αυτός ο Θεάνθρωπος θα καταλύσει την εξουσία των παλαιών Θεών και θα αφανίσει αυτούς και την δύναμη τους (908,920).
Ο Ερμής τότε σταλμένος από τον Δία προαναγγέλει στον Προμηθέα τα εξής:
"Τοιούδε μόχθου τέρμα μή τί προσδόκα πρίν άν Θεός τις διάδοχος τών σών πόνων φανη, θελήση τ΄είς αναύγητον μολείν Άιδην κνέφαια τ΄αμφί Ταρτάρου βάθη".
"Μην περίμένεις να λυτρωθείς από τους πόνους προτού Θεός πάρει τα πάθια τα δικά σου πάνω του και με την θέλησή του κατέβει στον Άδη τον ανήλιαγο, στους άφεγγους του Ταρτάρου βυθούς..." (στ 1041,1043).

Ο Σωκράτης στην απολογία του αναφέρει τα ακόλουθα:
"Θα μείνετε κοιμισμένοι σε όλη σας τη ζωή εάν δεν σας λυπηθεί ο Θεός να σας στείλει κάποιον άλλον" (Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους 18 {31α}).

Στο Άγιο Όρος υπάρχουν χειρόγραφα που διασώζουν τις προφητείς της Σίβυλλας - της ιέρειας του Απόλλωνα- για την έλευση του Χριστού.
π.χ. σε χειρόγραφο με την ονομασία "Υπόμνημα εις τον Άγιον Απόστολον Φίλιππον" που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρείου αναφέρονται τα εξής:
"Ύστερα από πολύ καιρό θα φθάσει κάποιος εις αυτήν την πολυδιηρημένην γην και θα γεννηθεί με σάρκαν αμόλυντον. Με ανεξάντλητα όρια, ως Θεότητα θα λυτρώσει τον άνθρωπον από την φθοράν των ανιάτων παθών... και θα φθονήσει άπιστος λαός και θα κρεμασθεί ψηλά ως κατάδικος εις θάνατον. Όλα αυτά θα τα υοφέρει με πραότητα..."

Στο ίδιο χειρόγραφο αναφέρεται μια ανατριχιαστική προφητεία για την Θεανθρώπινη φύση του Χριστού, για το εκούσιο πάθος Του, αλλά και για την Ανάστασή Του:
"Ένας ουράνιος με πιέζει ισχυρά, ο οποίος είανι φώς τριλαμπές. Αυτός είναι ο παθών Θεός, χωρίς να πάθει τίποτε η Θεότης Του, διότι είναι συγχρόνως θνητός και αθάνατος. Αυτός είανι συγχρόνως Θεός και άνθρωπος που υποφέρει από τους θνητούς τα πάντα... δηλαδή τον σταυρό, την ύβριν, την ταφή. Αυτός κάποτε από τα μάτια Του έχυσε δάκρυα θερμά. Αυτός πέντε χιλιάδες χόρτασε με πέντε άρτους, κάτι που ήθελε δύναμη Θεϊκή..."
"Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός, ο οποίος εσταυρώθει εις το ξύλον, ο οποίος εξέπνευσε, ο οποίος εκ του τάφου ανήλθεν εις τον ουρανόν."

Οι παραπάνω προφητείες αναφέρονται και σε άλα χειρόγραφα που βρίσκονται σε άλλες Μονές του Αγίου Όρους ή αλλού.(π.χ. Μονή Σινά). Παρατίθενται ακόμη σε σύγχρονο βιβλίο, στον "Μέγα Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας" του Αρχιμανδρίτη Βίκτωρος Ματθαίου.

Και για αυτούς που ίσως αμφισβητήσουν ότι τα παραπάνω ειπώθηκαν πράγματι από την Σίβυλλα και ισχυριστούν ότι είναι επινοήσεις κάποιων Χριστιανών Μοναχών... αρκεί το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:
Από διάφορες πηγές έχει διασταυρωθεί πως τις προφητείες αυτές αλλά και άλλες -είτε της Σίβυλλας είτε άλλων σοφών Ελλήνων- χρησιμοποίησε η Αγία Αικατερίνη.
Συγκεκριμένα, το 305 η Αγία Αικατερίνη η Αλεξανδρινή έλεγχε τον αυτοκράτορα Μαξιμίνο για την ειδωλολατρική του πολιτική. Ο τελευταίος συγκέντρωσε τότε τους σοφότερους ειδωλολάτρες της αυτοκρατορίας για να την μεταπείσουν και να την κάνουν παγανίστρια. Στον διάλογο που ακολούθησε, αυτή η, πάνσοφη και σπουδαγμένη στην Ελληνική παιδεία, γυναίκα στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι ο Χριστός είναι ο μοναδικός Θεός ανέφερε -μεταξύ άλλων- και τις προφητείες της Σίβυλλας. Και για να προληφθεί η κάθε απερίσκεπτη "σκέψη", δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να έπλασε αυτές τις προφητείες η ίδια η Αγία για τους εξής βασικότατους λόγους... Δεν θα μπορούσε να πεί ένα τόσο μεγάλο ψέμα σχετικά με την ιέρεια του Απόλλωνα μπροστά στους σοφότερους εκπροσώπους της αρχαίας θρησκείας διότι αμέσως όλοι θα διαπίστωναν το ψέμα της. Όμως όχι μόνο κανείς δεν την κατηγόρησε για αναλήθειες, αλλά αντιθέτως οι σοφοί ειδωλολάτρες παραδέχθηκαν την λεκτικλή τους ήττα και όλοι αμέσως ασπάστηκαν με την θέλησή τους τον Χριστιανισμό με αποτέλεσμα ο αυτοκράτορας να τους θανατώσει.

Σε άλλο χειρόγραφο που βρίσκεται στην Αγιορέιτικη Μονή Διονυσίου, αναφέρεται άλλη μια προφητεία της Σίβυλλας:
"Σας προφητεύω έναν τρισυπόστατο Θεό στα ύψη εκτεινόμενο του οποίου ο αιώνιος Λόγος σε ανυποψίαστο κόρη θα κυοφορηθεί, όπως ακριβώς το φέρον φωτιά τόξο, το μέσον του κόσμου διαπερνώντας... Όλο τον κόσμο αφού επαναφέρει στην ζωή, και στον Πατέρα θα τον προσφέρει σαν δώρο. Μαρία θα είναι το όνομα Αυτής."

Ο μεγάλος εκκλησιαστικός συγγραφέας Κλήμης ο Αλεξανδρεύς (2ος αιώνας Μ.Χ.) στο έργο του "Στρωματείς (5,13)"δηλώνει απερίφραστα:
"Ούκ οίμαι υπό Ελλήνων σαφέστερον προσμαρτυρήσεσθαι τον Σωτήρα ημών." δηλαδή "Δεν είναι δυνατόν, νομίζω, να προαναγγελθεί σαφέστερα από τους Έλληνες ο Σωτήρας μας."


Και μόνο αυτές οι λίγες προφητείες που αναφέρθηκαν (σε σχέση με το πλήθος που υπάρχει αλλά βρίσκεται κρυμμένο εδώ και αιώνες) αρκούν να καταρρίψουν την γελοιότητα εκείνη που δυστυχώς παρασέρνει πολλούς και που ψευδώς κυρρήτει ότι ο Χριστιανισμός είναι ένα εβραϊκό κατασκεύασμα, όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ειδωλολάτρες και πως ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός είναι δυό εντελώς αντικρουόμενοι κόσμοι.

Για να τελειώνουν τα ψέματα, ο Χριστιανισμός δεν είναι εβραιογενής θρησκεία. Δεν είναι κατασκεύασμα των Εβραίων αλλά ούτε κανενός άλλου λαού. Είναι η αληθινή Θρησκεία που αποκαλύπτεται ανεξαιρέτως σε όλους τους λαούς της γής. Το ότι αποκαλύφθηκε πρώτα στους Εβραίους δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι εβραιογενής θρησκεία. Άλλωστε λίγες δεκαετίες μετά την Ανάληψη του Χριστού, ο Χριστιανισμός πέρασε στα χέρια των Ελλήνων και άρχισε να απομακρύνεται από τα εβραϊκά στεγανά για να απλωθεί σε όλη τη Γή.
Από την άλλη βλέπουμε ότι οι σοφοί Έλληνες της αρχαιότητας όχι μόνο πίστευαν στον έναν Θεό αλλά μίλησαν κιόλας για τη Τριαδικότητα Του, για την διττή φύση του Χριστού, για την Σταύρωση και την Ανάστασή Του.

Όλα τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα Ελληνικά, σε χέρια Ελλήνων πέρασε από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία, Έλληνες Πατέρες διατύπωσαν τις αιώνιες Αλήθειες. Στο αίμα χιλιάδων Ελλήνων μαρτύρων στερεώθηκε τους πρώτους αιώνες η Εκκλησία, Έλληνες Αυτοκράτορες (ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ) και κληρικοί ανέλαβαν επί Βυζαντίουτην διάδοσή του Ευαγγελίου και τον εκχριστιανισμό των ως τότε βάρβαρων λαών.

Επομένως όχι μόνο δεν συγκρούονται ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός αλλά αντιθέτως συνδέονται τόσο στενά, σε σημείο ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως να γράψει στο έργο του "Περί της Ελληνικής φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν" τα εξής:
"Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίζει την Αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα Έθνη. Ναι ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητας.
Αυτή είναι η αποστολή του, αυτό είναι το ξεχωριστό κάλεσμα μεταξύ των Εθνών. Από καταβολής κόσμου το Ελληνικόν Έθνος ήταν πλασμένο δια τον σκοπόν αυτόν. Ο Θεός διέπλασε το Ελληνικό Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητος."

Οι αρχαιοελληνικές προφητείες αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Χριστός είναι ο μοναδικός Θεός. Πολλοί ανόητοι κατά καιρούς λένε πως οι Εβραϊκές προφητείες γράφτηκαν από Χριστιανούς μετά Χριστόν για να ισχυροποιήσουν την πίστη τους.
Ψέμα μεγάλο μιας και έχουν βρεθεί χειρόγραφα της Παλαιάς Διαθήκης γραμμένα στα Ελληνικά (από την μετάφραση των εβδομήκοντα) που χρονολογούνται τον 2ο με 1ο αιώνα πριν τον Χριστό.

Χωρίς αμφιβολία ο Χριστός είναι ο μόνος Θεός, η Ορθοδοξία είανι η Κιβωτός της Αλήθειας, και το Γένος των Ελλήνων επιφορτισμένο με το Ιερό χρέος να κρατά την δάδα της αληθινής Πίστης άσβεστη μέχρι τα έσχατα.

admin

Όποιος μπορεί να πεί την Αλήθεια και δεν το κάνει, θα κατακριθεί από τον Θεό.( Άγιος Ιουστίνος) 

Έγώ είμί ό ών, ό ήν και ο έρχόμενος. 

http://epirus-ellas.blogspot.com/2011/01/blog-post_5958.html

15 σχόλια:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Πόσο γελοίοι μπορεί να είστε; Πόσα παίρνετε από την εβραϊκή εκκλησία για να προωθήτε τη προπαγάνδα της; Μπορείτε να αποκαλείτε τους εαυτούς σας όπως θέλετε, αλλά ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είστε! "Από την άλλη βλέπουμε ότι οι σοφοί Έλληνες της αρχαιότητας όχι μόνο πίστευαν στον έναν Θεό αλλά μίλησαν κιόλας για τη Τριαδικότητα Του, για την διττή φύση του Χριστού, για την Σταύρωση και την Ανάστασή Του." χαχαχαχαχα, τρομέρο το αστείο! Και όλοι αναρωτιώμασταν από που έκλεψαν οι τσοπάνηδες εβραίοι τις ιδέες τους! Όσο για τις προφητείες που αναφέρει ο "ποιητής", μάλλον τις έχει δει μόνο αυτός επειδή είναι απόκρυφες σωστά; Είναι κρυμμένες κάπου στο όρος της ντροπής και τις βλέπουν μόνο οι εκλεκτοί!!! Είστε επειηκώς ΓΕΛΟΙΟΙ! Διαβάστε λιγάκι τη πραγματική ιστορία και ίσως καταλάβετε οτι ο χριστιανισμός είναι ο πραγματικός εχθρός του ελληνισμού. Αυτός που προσπάθησε να μας αφανίσει αλλά... Ποιός κατέστρεψε την αρχαία ΕΛΛΗΝΙΚΗ γραμματειά; Τους ναούς; Ποιός βασάνιζε τους ΕΛΛΗΝΕΣ στη Σκυθόπολη; Ποιός αφόρησε την επανάσταση του 1821, οεό;;;
Χριστιανισμός απευθύνεται σε ηλίθιους και αμόρφωτους.-ΚΕΛΣΟΣ- (αλλά ξέχασα, αυτός δεν ήταν πραγματικός ΕΛΛΗΝΑΣ και είστε εσείς οι εβραιοχριστιανοί)

ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ είπε...

ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΦΙΛΛΙΠΕ.... ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ..ΑΛΛΑ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ (ΑΚΟΜΑ) ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ....ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ...
ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ;;;

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά.
Όποιος δεν δέχεται τον Χριστό και τον Χριστιανισμό, απλά το κάνει γιατί ΔΕΝ θέλει να ζει ως Χριστιανός. Ο λόγος που μερικοί "Έλληνες" δεν δέχονται τον Χριστιανισμό και τον Χριστό ως Θεό, δεν έχει να κάνει με Ιστορικά στοιχεία και αποδείξεις. Απλά όλα αυτά που λένε είναι μία ακόμα αφορμή για να μην δέχονται τον Χριστό και να μην ακολουθούν τις εντολές Του. Το ίδιο κάνουν και οι "Άθεοι" ή οι Σατανιστές. Πρώτα λοιπόν έρχεται η επιθυμία αποστροφής από Τον Χριστό και την Εκκλησία του, και μετά οι δικαιολογίες...

Όσο για τον Ελληνισμό, συμφωνώ ότι η Φιλοσοφία και γενικά η σοφία της Ελλάδος, σύσσωμη με την Ορθοδοξία, είναι το μεγαλύτερο όπλο και ιδανικό με το οποίο μπορεί να ζει κανείς.

Αλλά υπάρχουν και τα αρχαία δαιμονιώδη πιστεύω των αρχαίων, οι Δαίμονες του τύπου του Πάνα, που είναι Σατανικά. Δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρω εδώ τα διάφορα στοιχεία και πρακτικές των αρχαίων προγόνων μας, που είναι άκρως αντίθετα με τον Χριστιανισμό στα πιο βασικά και θεμελιώδη επίπεδά του.

Αυτά δεν συμβιβάζονται με τον Χριστιανισμό. Οι Θεοί των Ελλήνων δεν ήταν Άγγελοι, ήταν Δαίμονες. Δεν αποκλείω μεμονωμένες περιπτώσεις που η Χάρη του Θεού να τους αποκάλυψε αλήθειες. Και δεν μιλώ για τον έναν Θεό που βεβαίως προφήτεψαν, και που έχουν προφητεύσει και άλλοι αρχαίοι λαοί και παραδώσεις (αν και όχι τόσο συγκεκριμένα τις περισσότερες φορές), αλλά την κοινή δωδεκαθεϊστική Θρησκεία, που ήταν και είναι ποτισμένη με δαιμονοκρατία και ξεκάθαρα παγανιστικές/δαιμονικές πρακτικές.

Γι αυτό και στις Πράξεις των Αποστόλων κεφάλαιο 17 διαβάζουμε:

16 Ἐν δὲ ταῖς Ἀθήναις ἐκδεχομένου αὐτοὺς τοῦ Παύλου, παρωξύνετο τὸ πνεῦμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ θεωροῦντι κατείδωλον οὖσαν τὴν πόλιν.

Δηλαδή ο Απόστολος, "παρωξύνετο" γιατί έβλεπε παντού είδωλα. Αυτό δεν είναι όπως λοιπόν βλέπουμε συμβατό με τον Χριστιανισμό, και παρακάτω στο ίδιο κεφάλαιο, λέει στους Αθηναίους:

22 Σταθεὶς δὲ ὁ Παῦλος ἐν μέσῳ τοῦ Ἀρείου Πάγου ἔφη· Ἄνδρες Ἀθηναῖοι, κατὰ πάντα ὡς δεισιδαιμονεστέρους ὑμᾶς θεωρῶ· 23 διερχόμενος γὰρ καὶ ἀναθεωρῶν τὰ σεβάσματα ὑμῶν εὗρον καὶ βωμὸν ἐν ᾧ ἐπεγέγραπτο, Ἀγνώστῳ θεῷ. ὃν οὖν ἀγνοοῦντες εὐσεβεῖτε, τοῦτον ἐγὼ καταγγέλλω ὑμῖν.

Ανώνυμος είπε...

...Βλέπουμε λοιπόν ότι ναι μεν τουσ αποκαλεί δεισιδαίμονες, αλλά και τους αναγνωρίζει τη σοφία που είχαν, να πιστεύουν ότι υπάρχει ένας Άγνωστος σε αυτούς ακόμα Θεός, για τον οποίο τους μίλησε, και Τον Οποίο βεβαίως δέχτηκαν:

33 καί οὕτως ὁ Παῦλος ἐξῆλθεν ἐκ μέσου αὐτῶν. 34 τινὲς δὲ ἄνδρες κολληθέντες αὐτῷ ἐπίστευσαν, ἐν οἷς καὶ Διονύσιος ὁ Ἀρεοπαγίτης καὶ γυνὴ ὀνόματι Δάμαρις καὶ ἕτεροι σὺν αὐτοῖς.

Το ότι υπήρχαν σοφοί και προφήτες στην Αρχαιότητα, που παρήγαγαν έργο καλό και το ότι οι Έλληνες υπήρξαν το λίκνο του πολιτισμού, δεν σημαίνει ότι ήταν τέλειοι.

Και αυτοί ακόμα, με όλη τους την σοφία, είχαν ανάγκη τον Θεάνθρωπο Χριστό, για να σωθούν και να ξεφύγουν από τα κακά της εποχής τους. Όπως είπε ο Χριστός μας, κανείς (και εξυπακούεται ακόμα και αν είναι σοφός Έλλην), δεν μπορεί να σωθεί χωρίς Αυτόν.

Καλό είναι λοιπόν, να αναγνωρίζουμε ότι από τα πάμπολλα καλά του Ελληνισμού, υπερισχύει ο Χριστός. Δηλαδή, ο Ελληνικός τρόπος σκέψης, είναι δώρο και εργαλείο του Θεού προς συμπλήρωσης της Εκκλησίας του, όχι το αντίθετο.

Θυμηθήτε και τα λόγια του Χριστού:
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 3:8
8 ποιησατε ουν καρπους αξιους της μετανοιας και μη αρξησθε λεγειν εν εαυτοις πατερα εχομεν τον αβρααμ λεγω γαρ υμιν οτι δυναται ο θεος εκ των λιθων τουτων εγειραι τεκνα τω αβρααμ

Δηλαδή, αν θέλει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, μπορεί βεβαίως όχι μόνον να κάνει Εβραίους από τις πέτρες αλλά και Έλληνες.

Όσο για τους Εβραίους και τον Χριστιανισμό, είναι αλήθεια ότι ο Χριστός μας, είναι Εβραίος. Και εμείς ακόμα, ως Χριστιανοί (Δηλαδή του Νέου Ισραήλ), θεωρούμαστε πνευματικά παιδιά του Αβραάμ. Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει Έλλην πλέον ούτε Βάρβαρος. Όποιος είναι Ορθόδοξος, αυτομάτως λαμβάνει και την σοφία του Ελληνισμού, μια και είναι ενσωματωμένη μέσα στην πίστη μας, μέσω της παράδοσης, των πατέρων μας και των γραπτών τους.

ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α 10
31 Εἴτε οὖν ἐσθίετε εἴτε πίνετε εἴτε τι ποιεῖτε, πάντα εἰς δόξαν Θεοῦ ποιεῖτε. 32 ἀπρόσκοποι γίνεσθε καὶ Ἰουδαίοις καὶ Ἕλλησι καὶ τῇ ἐκκλησίᾳ τοῦ Θεοῦ, 33 καθὼς κἀγὼ πάντα πᾶσιν ἀρέσκω, μὴ ζητῶν τὸ ἐμαυτοῦ συμφέρον, ἀλλὰ τὸ τῶν πολλῶν, ἵνα σωθῶσι.

Δηλαδή, εφ όσον είμαστε με τον Χριστό, το μέλημά μας, ασχέτως με την καταγωγή μας, πρέπει να είναι η σωτηρία μας και η δόξα Του Θεού.

Καλό είναι να έχουμε τα πράγματα (για εμάς τους Ορθοδόξους μιλώ) σε μία ισορροπημένη σειρά. Η Ορθόδοξη πίστη μας είναι πράγματι Ορθή και γεμάτο σοφία, και το ότι είμαστε Έλληνες, είναι μεγάλη ευλογία. Αλλά και τα δύο αυτά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη, και είναι υποχρέωσή μας, να παραμένουμε ΚΑΙ σοφοί, ΚΑΙ φίλοι της σοφίας, αλλά ΚΑΙ πιστοί. Μόνο αυτός ο συνδυασμός όλων αυτών θα μας σώσει.

Και τέλος, η σοφία του Θεού, είναι ανώτερη των Ανθρώπων όπως βλέπουμε παρακάτω στα τρομερά λόγια του Αποστόλου Παύλου:
Προς Κορινθίους Α 1:
22 ἐπειδὴ καὶ Ἰουδαῖοι σημεῖον αἰτοῦσι καὶ Ἕλληνες σοφίαν ζητοῦσιν, 23 ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν, 24 αὐτοῖς δὲ τοῖς κλητοῖς, Ἰουδαίοις τε καὶ Ἕλλησι, Χριστὸν Θεοῦ δύναμιν καὶ Θεοῦ σοφίαν· 25 ὅτι τὸ μωρὸν τοῦ Θεοῦ σοφώτερον τῶν ἀνθρώπων ἐστί, καὶ τὸ ἀσθενὲς τοῦ Θεοῦ ἰσχυρότερον τῶν ἀνθρώπων ἐστί. 26 Βλέπετε γὰρ τὴν κλῆσιν ὑμῶν, ἀδελφοί, ὅτι οὐ πολλοὶ σοφοὶ κατὰ σάρκα, οὐ πολλοὶ δυνατοί, οὐ πολλοὶ εὐγενεῖς, 27 ἀλλὰ τὰ μωρὰ τοῦ κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεὸς, ἵνα τοὺς σοφούς καταισχύνῃ, καὶ τὰ ἀσθενῆ τοῦ κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεὸς, ἵνα καταισχύνῃ τὰ ἰσχυρά, 28 καὶ τὰ ἀγενῆ τοῦ κόσμου καὶ τὰ ἐξουθενημένα ἐξελέξατο ὁ Θεός, καὶ τὰ μὴ ὄντα, ἵνα τὰ ὄντα καταργήσῃ, 29 ὅπως μὴ καυχήσηται πᾶσα σὰρξ ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ. 30 ἐξ αὐτοῦ δὲ ὑμεῖς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ, ὃς ἐγενήθη ἡμῖν σοφία ἀπὸ Θεοῦ, δικαιοσύνη τε καὶ ἁγιασμὸς καὶ ἀπολύτρωσις, 31 ἵνα, καθὼς γέγραπται, ὁ καυχώμενος ἐν Κυρίῳ καυχάσθω.

Ο "Ανώνυμος"

Φίλιππος είπε...

Χαχα, είστε τουλάχιστον αστείοι! Οι απαντήσεις σας βασίζονται στα ευαγγέλια δηλαδή; Τι θα έλεγαν τα ψεύτικα ευαγγέλια σας; Ότι ο χριστός ήταν απατεώνας και οι απόστολοι φαντασιόπληκτοι; Ξεχάσατε μου φαίνεται πως επιλέχθηκαν τα 4 συγκεκριμένα ευαγγέλια...Ή ίσως να μη το μάθατε ποτέ στα κατηχητικά που σας έκαναν πλύση εγκεφάλου μαζί με τις παρωπίδες δώρο. Για τη Σκυθόπολη, τον αφορισμό της επανάστασης του '21 κτλ. δεν βλέπω να είπατε τίποτα. Αλλά ξέχασα, εσείς είστε παπαγαλάκια που μιλάτε μόνο μέσα από τα φτιαχτά ευαγγέλια! Είστε οι "άνθρωποι-πρόβατα" που αν πρωταγωνιστούσατε στο Matrix θα διαλέγατε το μπλέ χάπι και θα τελείωνε η ταινία πριν καν αρχίσει. Και επειδή ότι και να γίνει, εσείς θα εξακολουθείτε να είστε ΠΡΟΒΑΤΑ (εξάλλου έτσι σας αποκαλούν και οι "πατέρες" σας - τυχαίο;) σταματάω να ασχολούμαι μαζί σας ψευτοέλληνες.
ΥΓ.: Όσον αφορά την ερώτηση σου ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ (παρεπιπτόντως, ωραίο όνομα. Ελληνικότατο!), τον σταύρωσαν γιατί πολύ απλά ήταν αναρχικός και απειλούσε την τάξη.

Ανώνυμος είπε...

Οι απαντήσεις ήταν για αυτούς που τις χρειάζονται. Εσύ δεν τις χρειάζεσαι έτσι δεν είναι?

Σκυθόπολη, επαναστάεις δεν έχουν σημασία για σένα, σημασία έχει για σένα να κάνεις ότι θέλεις και να μην σου τη λέει κανείς.

Έσσετ' Ήμαρ φίλε μου, και η ημέρα αυτή είναι η ημέρα του θανάτου μας. Απλά για μερικούς από μας θα είναι αργά...

Συνέχιζε να κάνεις ότι θέλεις όπως τα αδέλφια σου οι σατανιστές, και θα το φάς το χαστουκάκι σου...

Φίλιππος είπε...

Βρε γελοίε εβραιόσπορε ανώνυμε, που είσαι τόσο κότα που ούτε το όνομα σου δεν γράφεις, τι σχέση έχουμε εμείς οι ΈΛΛΗΝΕΣ με τους σατανιστές; Δεν απαντάς γιατί δεν μπορείς να μας αντιμετωπίσεις με επιχειρήματα γελοίε και για κανέναν άλλον λόγο. Πήγαινε να σε "χαϊδέψει" κανένας παπάς και άσε εμάς να ασχολούμαστε με τους αρχαίους φιλοσόφους μας...

Ανώνυμος είπε...

Χα χα, δεν σου αξίζει να ξέρεις το όνομά μου.
Εσύ δηλαδή, που μας λές ότι είσαι ο "Φίλλιπος" δηλαδή μας έκανε γνωστή την ταυτότητά σου?

Και γιατί να επικεντρώνεσαι στο ποιός λέει αυτά που λέει, και όχι στα λεγόμενα? Δεν είναι αυτό βλακώδες και ανώριμο?

Και δεύτερον, είσαι σατανιστής, γιατί πρώτον, κάνεις ότι θέλεις και δεύτερον, έχεις για θεό τον ευατό σου, εφ όσον θεωρείς ότι είσαι ανώτερος μιά και νομίζεις ότι είσαι Έλλην. Πήγαινε κια διάβασε και κάτι σε κανένα βιβλίο, ξέρω ότι είναι εξαίρεση μιά και ξημεροβραδιάζεσαι μπροστά στον υπολογιστή όλη μέρα, και ΜΑΘΕ τι σημαίνει σατανισμός. Και δεν μιλώ για τελετές και άλλα άσχετα, μιλώ για την φιλοσοφία του.

Εμείς οι Χριστιανοί λέμε:
"Γενηθήτω το Θέλημά Σου."

Το ξέρω, αυτό σου φαίνεται γελοίο, αλλά αυτό δεν με απασχολεί καθόλου. Δεν ΕΧΕΙΣ την δυνατότητα να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό, διότι ο τρόπος σκέψης σου σε έχει ευνουχίσει.

"Φίλε" μου εσύ βλέπεις αυτό που πιστεύεις, δεν σου αξίζουν επιχειρήματα.

Τα επιχειρήματα, που τόσο μας λές ότι θέλεις, είναι για αυτούς που μπορούν και έχουν το ήθος να τα καταλάβουν πρώτα και να τα αποκρούσουν αν μπορούν αργότερα.

Εσύ είσαι 100 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απο την κατανόηση και 100.000.000 χιλιόμετρα μακριά απο το να τα αποκρούσεις. Εσύ τα βλέπεις απλά ως γελοία, γιατί θέλεις να πιστεύεις αυτά που πιστεύεις. Το πνεύμα σου και τον μυαλό σου, τα έχει παρκάρει εδώ και πολύυυυ καιρό.

Όπως είπα και πρίν, εσύ, από ότι μας λές και απο τον τρόπο σου, φαίνεσαι πεπεισμένος για τα πιστεύω σου.

Οπότε, γιατί τα θέλεις τα επιχειρήματα? Απλά για να ταΐζεις το χόμπι σου?

Λες ότι δεν αντιμετωπίζω τα "επιχειρήματά" σου. Γιατί, εσύ αντιμετωπίζεις τα δικά μου? Μόνο αβάσιμους χαρακτηρισμούς ακούω από σένα, με αποκαλείς εβραιόσπορο, κότα κ.ο.κ. Αυτά είναι τακτικές νηπιαγωγείου, δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Αυτά δεν είναι επιχειρήματα, είναι σαχλαμάρες. Έχεις αντικαταστήσει την δύναμη της πίστης, και δεν το έννοω αυτό με τον Θρησκευτικό τρόπο, με μία βλακώδη, στείρα και άκρατη έμμονη ιδέα ότι είσαι για κάποιον λόγο ανώτερος απο άλλους? Ξέρεις την δύναμη της πίστης που μπορεί να έχει στην ζωή σου? Ξέρω, ξέρω, γελάς τώρα. Η αντίδραση του ανίκανου. Η όποια απάντηση σου θα είναι μιά συλλογή από άλλα ad hominems.

...>

Ανώνυμος είπε...

<...

Όσο για το αν είμαι εβραιόσπορος ή όχι, για κοίτα και τον εαυτό σου λίγο. Σε τί ακριβώς είσαι διαφορετικός απο τους εβραίους, που θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους απο τους άλλους? Δεν έχεις καταλάβει ότι η βλακεία σου σε έχει κάνει ίδιο με αυτούς?

Η άκρατη μωρία σου, σε πήγε από την μία άκρη στην άλλη, κάνοντας σε όμοιο με αυτούς που μισείς τόσο...

Και πράγματι είσαι στείρος. Τι ακριβώς έχεις παράξει στην ζωή σου? Ποιά σοφία των αρχαίων μας προγόνων έχεις κάνει πράξη σήμερα? Με ποιόν τρόπο εσύ προσωπικά έχεις βοηθήσει την πατρίδα χρησιμοποιώντας αυτά που νομίζεις ότι υποστηρίζεις τόσο θερμά? Πάω στοίχημα, ΤΙΠΟΤΑ. Απλά κάθεσαι εκεί και μηρυκάζεις αυτά που δεν καταλαβαίνεις.

Και εδώ σου αξίζει μιά σοφία που είπε Αυτός που τόσο μισείς: "Ενα δέντρο το κρίνεις απο τα φρούτα του". Και ποιά είναι τα φρούτα που έχεις παράξει? Κανένα. Μόνο μωρία, μίσος, χαρακτηρισμοί κλπ. κλπ. Το "μοντέλο" με το οποίο λειτουργείς είναι γνωστό φίλε μου.

Και πες μου σα παρακαλώ πού είναι ακριβώς οι θεοί σου, σήμερα? Και τι ακριβώς ήταν αυτοί? Αααα ξέχασα, εσύ δεν ασχολείσαι με αυτά. Ασχολείσαι με τον να γράφεις τα "αποφθέγματα" σου σε μέρη που δεν είσαι ευπρόσδεκτος.

Εδώ εσύ δεν ξέρεις καλά καλά να χρησιμοποιείς το μυαλό σου, και αγνοείς το πνεύμα σου, και παραμένεις όπως είπα τελείως στείρος. Παρόλα αυτά παραμένεις τόσο περήφανος, τόσο τυφλός στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι ο τρόπος σκέψης σου δεν σε έχει ωφελήσει σε τίποτα, εκτός από το να σπαταλάς τον χρόνο σου, σε ολοκληρωτικά άχρηστους χαρακτηρισμούς.

Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσεις την σοφία των αρχαίων προγόνων μας, που τόσο νομίζεις ότι σου αρέσουν, για να αποκρούσεις τα γραφόμενα στην γραφή που παρέδωσα (όχι σε σένα βέβαια, αλλά σε αυτούς που μπορούν να ωφεληθούν) , καταφεύγεις σε ανόητους και άχρηστους χαρακτηρισμούς.

Μα καλά, δεν ξέρεις ότι τα ad hominem, αποτελούν την πιό φτηνή, την πιό άχρηστη και τον πιό ανίκανο τρόπο αντιμετώπισης επιχειρημάτων? Και όχι μόνο αυτό. Δεν ξέρεις ότι το να καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς, προδίδει τρανά την αδυναμία σου να χρησιμοποιήσεις λογική και πραγματικά επιχειρήματα?

Δηλαδή, ενώ έχεις την εντύπωση ότι είσαι Έλλην, στην πράξη, φέρεσαι σαν βάρβαρος, χρησιμοποιώντας τακτικές νηπιαγωγείου στις συνδιαλέξεις σου.

Αν θέλεις να γίνεις Έλλην, τότε πρέπει να το κάνεις στην πράξη. Άφησε τις σαχλαμάρες πίσω, και κάνε πράξη αυτά οπου νομίζεις ότι πιστεύεις.

Μετά ασχολήσου με την προσωπική σου απόφαση να δεχτείς τον Χριστιανισμό ή όχι. Είμαστε ελεύθεροι να αποφασίζουμε τι πιστεύουμε, ως "Έλλην" το πιστεύεις αυτό? Δεν σου είπα να δεχτείς αυτά που έγραψα παραπάνω, απλά τα παραθέτω ως έχων ελευθερία λόγου.

Εσύ όμως, χρησιμοποιώντας τακτικές νηπιαγωγείου και πρακτικές που έχουν τελειοποιηθεί απο τον εχθρό μας τον Σιωνιστή Εβραίο, απαιτείς να δεχτούμε τα λεγόμενά σου. Τόσο τους έμοιασες πια.

Ο "Ανώνυμος"

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο, λες ότι να σε αφήσουμε να ασχοληθήτε με τους αρχαίους φιλόσοφους. Μακάρι. Μακάρι να το έκανες αυτό. Μόνο που νομίζω ότι δεν έχεις την δυνατότητα ούτε τα παπούτσια τους να βουρτσίσεις...

Ουτε να επιέξεις το ΤΙ να διαβάσεις δεν μπορείς.

Αν μπορούσες να τους καταλάβεις πράγματικά, θα είσουν ήρεμος, γεμάτο σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και σοφία. Δεν θα γέλαγες για πράγματα που δεν καταλαβαίνεις.

Αλλά εσύ ούτε κατά διάνοια φαίρεσαι ως Έλλην. Με τι λοιπόν ασχολείσαι πραγματικά? Μήπως πρέπει να κάνεις λίγο αυτοέλεγχο για να καταλάβεις ότι ούτε σοφία έχεις ούτε φίλος προς την σοφία είσαι.

Και τα δύο αυτά απαιτούν θυσίες φίλε μου, και είμαι σίγουρος, ότι η μόνη θυσία που έχεις κάνει, είναι να πάρεις λίγα λεπτά από τον χρόνο που σπαταλάς για να είσαι νάρκησος, στο να γράφεις τις μωρίες σου εδώ. Μπορεί και να άργησες για κανένα πεντάλεπτο για να βγείς για καφέ όπου συνεχίζεις τον ναρκησισμό σου αδιάλειπτα μαζί με τους ομοιδεάτες σου.

Ααα ξέχασα, μάλλον βλέπεις και ποδόσφαιρο, έτσι δεν είναι, NOVA έχεις? Κάνε και καμιά "θυσία" απο τα λίγοστά που βγάζεις κάθε μήνα με τον να μην παράγεις τίποτα για να πάρεις και NOVA γιατί αν δεν έχεις, χάνεις αγώνες...

Τόσο μακριά σε πάει η λεγόμενη "ασχολία σου με την φιλοσοφία", έτσι δεν είναι?

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση* Ουτε να επιλέξεις το ΤΙ να διαβάσεις δεν μπορείς.

Φίλιππος είπε...

Μάλλον αυτά που γράφεις σε χαρακτηρίζουν απόλυτα. Ένα ολόκληρο "κατεβατό" από ασυναρτησίες που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την έλειψη επιχειρημάτων. Κλασική τακτική των εβραιοχριστιανών, που απο την αρχή απευθύνονταν μόνο σε αμόρφωτους και ηλίθιους όπως έλεγε και ο απεχθής σ'εσάς Κέλσος! Όσο για το ποιός κάθεται όλη μέρα στον υπολόγιστη, αυτό μάλλον φαίνεται από χιλιόμετρα!
ΥΓ.: Το μυαλό και το πνεύμα μου δεν θα μπορέσεις να τα φτάσεις ποτέ, επειδή πολύ απλά είσαι πρόβατο. Τα πρόβατα δεν βγαίνουν ποτέ από το μαντρί. Τα πρόβατα δεν γίνονται αετοί!
ΥΓ.2: Ναι, είμαστε όλοι μας-όσοι δεν δεχόμαστε έναν απατεώνα σαν θεό και αναζητούμε την αλήθεια- σατανιστές. Έτσι σας έμαθαν, έτσι λέτε.

Ανώνυμος είπε...

Τι είπα πριν?

Ad hominems, και αβάσιμοι χαρακτηρισμοί. Επίθεση στο πρόσωπό μου, και ούτε ένα επιχείρημα.
Απόδειξη ενός στείρου και αδύναμου μυαλού.

Νομίζεις ότι γράφοντας έτσι στα πρόχειρα, μία δύο προτάσεις θα πετύχεις κάτι?

Λες ότι είναι Κατεβατό?
Σου φάνηκε "κατεβατό" η απάντησή μου? Βέβαια, αφού δεν έχεις καθίσει ποτέ να διαβάσεις και έτσι δεν ξέρεις τι σημαίνει διάβασμα. Και βέβαια σου φαίνεται μεγάλο. Τι έγινε, είχες κάτι άλλο πιο σημαντικό να κάνεις? Χα χα!

Λες ότι λέω Ασυναρτησίες?
Και βέβαια σου φαίνονται για ασυναρτησίες, γιατί δεν έχεις την δυνατότητα να τα καταλάβεις. Σου έχει σαπίσει το μυαλό το ποδόσφαιρο ή ότι άλλες σαχλαμάρες σε απασχολούν όλη μέρα. Φιλοσοφία μας λες ότι μελετάς, και άλλα παραμύθια Χα χα!

Απλά σε ρωτάω, σε αυτά που γράφεις, ΠΟΥ είναι η σοφία των αρχαίων Ελλήνων, που μας λες ότι μελετάς? Εδώ δεν μπορείς να γράψεις ούτε μία πρόταση χωρίς να καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς. Και μου λες ότι ασχολείσαι με φιλοσοφία? Χα χα!

Η μόνη σου, "τρομακτική" προσπάθεια σκέψης που έδειξες εδώ είναι να επιλέξεις μιά δυό λέξεις για να με χαρακτηρίσεις... Με χτυπάς με τα πούπουλα μου φαίνεται... Νομίζεις ότι έκανες καμιά ηρωική πράξη που με αποκαλείς πρόβατο? Χα χα!

Αλλά δεν μας είπες, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ παρήγαγες όλα αυτά τα χρόνια, μια και είσαι σοφός αφού ασχολείσαι με την φιλοσοφία? Θα μας πεις? Μήπως σε είδαμε και στις ειδήσεις να παρουσιάζεις το νέο σου επίτευγμα για την σωτηρία της Πατρίδας?

Έλα τρανέ μου Έλληνα, χτίσε κανένα Παρθενώνα να δω τις ικανότητές σου! Χα χα! Ούτε να πας να τον σφουγγαρίσεις δεν μπορείς... Βάρβαρος και νήπιο είσαι και το αστείο είναι ότι νομίζεις ότι είσαι και Έλλην!

Μια και σου αρέσουν οι αρχαίοι φιλόσοφοι, εδώ που τα λέμε, αρχαία Ελληνικά ξέρεις? Μπορείς να διαβάσεις τα πρωτότυπα? Που είναι η αφοσίωσή σου? Και γιατί δεν γράφεις με πολυτονικό? Σοφία δεν είναι και αυτό? Η το ξέχασες? Η μήπως δεν ξέρεις ούτε αυτό?

Μας λες για τον Κέλσο, βρήκες έτσι στα γρήγορα και τεμπέλικα, κανένα απόφθεγμα στο διαδίκτυο, ή έκατσες και το διάβασες μόνος σου? Μήπως και από το πρωτότυπο? Χα χα!! Τι λέω, αφού ξέρουμε όλοι την απάντηση!

Άντε πίσω στο νηπιαγωγείο, και ξανά έλα σε μερικά χρονάκια όταν ωριμάσεις!

Φίλιππος είπε...

Με άκουσες να λέω οτι είμαι σοφός; Ποιός λογικός άνθρωπος θα έλεγε κάτι τέτοιο; Μόνο οι δικοί σας απατεώνες! Αυθαίρετα συμπεράσματα όπως πάντα...και φυσικά, τζάμπα, ανώνυμη μαγκιά! Κι όταν λες οτι γνωρίζετε όλοι την απάντηση, ποιούς εννοείς; Τον εαυτό σου και τους ομοίους σου που φιλάτε να .@!@.χέρια των ιερέων σας; ΧΑΧΑ! Καλύτερα λοιπόν στο νηπιαγωγείο παρά στο κατηχητικό. Τουλάχιστον εμείς κάποτε θα ωριμάσουμε...Εσείς μια ζώη πρόβατα με παρωπίδες!
ΥΓ.: Όσον αφορά το Κέλσο-που δεν πιστεύω να τον γνωρίζεις καν- πάρε να διαβάσεις τον Αλήθη λόγο...Αλλά ξέχασα, εσείς γνωρίζετε ήδη την αλήθεια μέσω του χριστού σας! Χαχα
Άντε γειά. Τρέχα να προλάβεις την ολονυχτία. Σε περιμένει ο πνευματικός σου να σε "ευλογήσει".

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν Φίλιππε, (και που σε λέω Φίλιππο, πάλι άγνωστος δεν είσαι? Τι τα θες λοιπόν τα περί ανωνυμίας?)

Πολύ ωραία τα είπες, όλο χάρη, αλήθειες, αντικειμενικά και γεμάτο από πλούσιες πληροφορίες και επιχειρήματα.
Κάτι θα έμαθες λοιπόν στις μελέτες σου. Άσε λοιπόν εμάς τους ηλίθιους να είμαστε προβατάκια, δεν παίρνουμε από φιλοσοφία εμείς, απλά προβατάκια είμαστε... Και εσύ συνέχισε ακάθεκτος, βλέπω ότι προοδεύεις ως άνθρωπος. Δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε στα τρομερά επίπεδά σου. Δεν έχουμε ελπίδα.

Άσε μας λοιπόν! Μην μας φλομώνεις με τις ακατανόητες σου Φιλοσοφίες! Εμείς δεν τα καταλαβαίνουμε αυτά τα πολύπλοκα που λες!

Εμείς μόνο το Χριστό μας και την Εκκλησία έχουμε. Αυτός μας λέει τι να κάνουμε. Άσε μας λοιπόν, τι σπαταλάς τον χρόνο σου με προβατάκια? Είσαι κανένας τσοπάνης? Πήγαινε εκεί που έχεις ομοιδεάτες να "ασχοληθείτε" και λίγο με τους αρχαίους και την φιλοσοφία τους!

Έτσι δεν μας είπες στην αρχή? Δεν μας είπες:

"και άσε εμάς να ασχολούμαστε με τους αρχαίους φιλοσόφους μας..."

Έεε λοιπόν, Τι κάνεις εδώ, αφού θέλεις να είσαι "εκεί"? Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες, το ξέχασες? Ποιος σε κάλεσε να μιλήσεις στα πρόβατα? Δεν ξέρεις ότι τα πρόβατα δεν καταλαβαίνουν? Αφού λοιπόν μας θεωρείς πρόβατα, τότε, ΤΙ μας μιλάς?

Λες ότι δεν είπες ότι είσαι σοφός. Ναί δεν το είπες κατά λέξη. Αλλά είπες:
"Το μυαλό και το πνεύμα μου δεν θα μπορέσεις να τα φτάσεις ποτέ¨
Και είπες:
"Χριστιανισμός απευθύνεται σε ηλίθιους και αμόρφωτους"

Δηλαδή, αφήνεις να εννοηθεί ότι είσαι σοφότερος από εμάς τους Χριστιανούς, αυτό είναι φως φανάρι... . Και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, αφού λοιπόν, εφ όσον το πνεύμα σου είναι άφταστο για εμάς του ηλίθιους Χριστιανούς, θα περίμενα και κανά δυό επιχειρήματα από σένα που λες ότι είσαι τόσο μέγας... Βλέπεις λοιπόν πως η υπεκφυγή σου σε προδίδει? Όμως είσαι αναίσθητος στην λογική (οπότε και Βάρβαρος στην πράξη), και προσπαθείς να πεις ότι ποτέ δεν είπες ότι είσαι σοφός... Σίγουρα όμως είπες ότι είσαι σοφότερος από εμάς! Πούντην λοιπόν αυτή η άφθαστη ανωτερότητά σου?

Ή προσπαθείς να μας πεις ότι μια χούφτα χαρακτηρισμοί αποτελούν "άφταστη¨" ανωτερότητα?

Όσο για τον Κέλσο, μην ανησυχείς, όλοι σας ίδιοι είστε, απλά δεν σας αρέσουν οι ηθικοί περιορισμοί. Ου μοιχεύσεις, Ου Πορνεύσεις, Ου Ψευδομαρτυρήσεις κλπ. γιατί απλά έρχονται σε αντίθεση με το πώς θέλετε να ζείτε. Αυτοί οι περιορισμοί δεν του άρεσαν, κακά τα ψέματα. Αν γινόσουν Χριστιανός θα έπρεπε και εσύ να τα σταματήσεις όλα αυτά έτσι δεν είναι? Απλά επιλέγεις να τον αναφέρεις γιατί συμφωνείς μαζί του. Όσο τα περί μη παιδείας των Χριστιανών, όλα αυτά είναι σαχλαμάρες, ούτε φιλοσοφία αποτελούν. Μόνο αβάσιμα πράγματα είναι για να επηρεάζουν τους συναισθηματικούς.

Απλά τον επιλέγεις γιατί υποστηρίζει τις ιδέες σου. Όχι το αντίθετο... Αν δεν ήσουν γεννημένος Έλληνας, απλά θα επέλεγες κανέναν Bernard Russel, κανέναν Μάρξ κλπ. Στην προκειμένη, ο Κέλσος σου έρχεται γάντι, γιατί συνδυάζεται πολύ όμορφα και με το Ελληνικό σου στυλ έτσι? Και βέβαια, αποφεύγεις σαν τον βρυκόλακα τον ήλιο, να παραθέσεις κανένα επιχείρημα του Κέλσου, μπας και καταρρεύσει η παλιοπαράγκα που έχεις γύρω σου... Έτσι, δεν πειράζει, μείνε ασφαλής, μην ανάβεις φωτιές, εσύ τώρα έχεις απαντήσεις για όλα, έτσι δεν είναι?

Μην μπεις στον κόπο να γράψεις και άλλα φοβερά όπως τα προηγούμενα, ούτε θα τα διαβάσω, ούτε θα τα καταλάβω ως πρόβατο που είμαι! ΟΚ αρκετά με το θέμα αυτό, πάω να κάνω κάτι λίγο πιο σοβαρό. Περίμενε λίγο ακόμα και σού 'ρχεται!!! Ποιος? Θα δείς, μην ανησυχείς!

Καληνύχτες! (και όνειρα γλυκά!)

Ο "Ανώνυμος"