Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

META AΠΟ ΤΗΝ " ΠΑΤΑΤΑ" ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ : Μόνο με ταυτότητες και στα πλοία


Διαταγή προς όλες τις Λιμενικές Αρχές, προκειμένου να καταστήσουν σαφές προς όλες τις εταιρείες έκδοσης εισιτηρίων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις εταιρείες επιβατηγών πλοίων, ότι πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα η υποχρέωσή τους να ελέγχουν την ταυτοπροσωπία των επιβατών με τον έλεγχο των προβλεπόμενων αποδεικτικών μέσων ταυτότητας, απέστειλε ο αρχηγός του .....

Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.
Η απόφαση αυτή ήρθε μετά το φιάσκο των 237 λαθρομεταναστών που κανείς μέχρι τώρα δεν γνωρίζει πως κατάφεραν και έφθασαν από τα Χανιά στην Αθήνα με το πλοίο της γραμμής, χωρίς να επιδείξουν ούτε ένα έγγραφο.
Οι επιβάτες, οι αποσκευές τους και τα οχήματά τους που μεταφέρονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς συμβάσεις, τον Ελληνικό Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου και τους γενικούς όρους μεταφοράς των πλοίων, όταν γίνεται κράτηση η υποβολή των παρακάτω στοιχείων είναι υποχρεωτική: Όνομα και επώνυμο, φύλο, ημερομηνία γεννήσεως, τύπος και αριθμός κυκλοφορίας οχήματος (αν υπάρχει).
Για τους επιβάτες που δεν είναι υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ούτε των χωρών της Schengen) τα παρακάτω στοιχεία ζητούνται επιπλέον: Αριθμός και ημερομηνία λήξεως διαβατηρίου, ημερομηνία λήξεως θεώρησης διαβατηρίου (Visa).

NEWSN.WORDPRESS.COM

1 σχόλια:

βαγγ είπε...

Έχεις δίκιο!