Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Πλήρης αποδοχή του μηνύματος του ΠΑΜ για συμπαράταξη. Κατά εκατοντάδες πια οι εγγραφές φίλων και μελών, στους Πυρήνες του Πατριωτικού Μετώπου. Σε Αίγιο και Πάτρα, ο Λαός, πήρε την «υπόθεσή του στα χέρια του», πέρα από κόμματα και χρώματα.


Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ.Εκπροσώπου: 6980292626

Σε κλίμα αδελφοσύνης αλλά και πλήρους πια αποδοχής του μηνύματος του Πατριωτικού Μετώπου πως στις δύσκολες και σκοτεινές εποχές της Πατρίδας και του Λαού μας, μόνο ο ίδιος ο Λαός έδωσε απάντηση στα προβλήματά του, παίρνοντας την υπόθεσή του στα χέρια του, ολοκληρώθηκαν το....
Σαββατοκύριακο οι συναντήσεις φίλων και μελών του Κινήματος, σε Αίγιο και Πάτρα.
Στις συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι συντάχθηκαν με την πρόταση του Κινήματος, για επιστροφή στην κοινωνία της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας, εκδηλώθηκε παράλληλα από όλες τις πλευρές η αποφασιστικότητα για συμμετοχή στην ειρηνική επανάσταση και τον ανένδοτο αγώνα του Πατριωτικού Μετώπου, για ανατροπή του κλίματος της σήψης, της διαφθοράς, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, της μείωσης της αξιοπρέπειας, της εκποίησης του εθνοχώρου μας και όλων όσων έφεραν στον τόπο οι νεοταξίτες και η κατοχική συμμαχία των τοκογλύφων και των εγχώριων εκφραστών της.
Το κεντρικό μήνυμα που επικράτησε πως, «για να αλλάξουμε την κατηφορική πορεία που έχει πάρει ο τόπος, πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας», ήταν το σημαντικότερο πολιτικό-κοινωνικό μήνυμα που ακούσθηκε στις συναντήσεις και στο Αίγιο και στην Πάτρα.
Στο πλαίσιο αυτού του μηνύματος έγινε σαφές πως οι προτάσεις των Πυρήνων του ΠΑΜ για υποψηφιότητες στις επόμενες εθνικές εκλογές, δεν θα πρέπει να είναι και δεν θα είναι στην λογική της παλλαιοκοματικής λογικής του τύπου «δικός μας», αλλά στη λογική του άριστου. Δεν θα πρέπει να είναι και δεν θα είναι υποψήφιος, αυτός ο οποίος τάζει τα περισσότερα ρουσφέτια, αυτός ο οποίος επικαλείται την κομματική ή ιδεολογικοπολιτική του καταγωγή, αυτός ο οποίος βλέπει την άσκηση της πολιτικής εξουσίας, ως μέσο βιοπορισμού.
Τρία πρέπει να είναι τα κεντρικά χαρακτηριστικά του υποψήφιου του Πατριωτικού Μετώπου, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι άμεσα ανακλητός, τόσο από την τοπική οργάνωση από την οποία προέρχεται, όσο και από τα συλλογικά όργανα του Κινήματος: Η μη σύνδεσή του με την επαγγελματική πολιτική, η καταξίωση του ως επιστήμονα, επαγγελματία ή εργαζόμενου στην τοπική του κοινωνία και η κοινωνική του παρουσία, η οποία πρέπει να εγγυάται πως μπορεί να διαχειριστεί την μεγάλη οικογένεια που λέγεται ελληνική κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, ο εκπρόσωπος του Κινήματος και ιδρυτής του κ. Σταύρος Βιτάλης, μέλος του κλιμακίου που περιόδευσε σε Αίγιο και Πάτρα,ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά δημοσίως πως, δεν θα είναι υποψήφιος, δεν θα ζητήσει την ψήφο κανενός, αλλά αντιθέτως, θα προτείνει ως επικεφαλή του ψηφοδελτίου Έλληνα πολίτη, ο οποίος διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά τα οποία είναι μέρος του κοινωνικού συμβολαίου του ΠΑΜ με τον ελληνικό λαό. Και ως παράδειγμα ανέφερε τον γιατρό, Συντονιστή του ΠΑΜ Θεσσαλονίκης  κ. Στέργιο Πραπαβέση ο οποίος:
1.    Είναι ενεργός πολίτης που έχει αποδείξει επανειλημμένα με τη δράση του πως αγαπά αυτόν τον τόπο και τον λαό μας, χωρίς ποτέ να συνδεθεί με την επαγγελματικού τύπου χρησιμοθηρική, ωφελιμιστική διαχείριση εξουσίας.
2.    Είναι καταξιωμένος ως ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση ως πρωτοπόρος στην έρευνα για την διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
3.    Είναι κοινωνικά καταξιωμένος, με την αδιάλειπτη παρουσία του στον κοινωνικό χώρο της Βόρειας Ελλάδας, όντας παράλληλα  αρχηγός της πολύτεκνης οικογένειάς του.
Το κλίμα αυτό της συναπόφασης και αδελφοσύνης που επικράτησε στις συναντήσεις των μελών και φίλων του ΠΑΜ σε Πάτρα και Αίγιο, για πλήρη αλλαγή της πορείας των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών πραγμάτων της χώρας μας, όντας πρωτόγνωρο για τα πολιτικοκοινωνικά δεδομένα που επικρατούν στην Πατρίδα μας από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, δίνει νέα, δροσερή και καθαρτήρια πνοή, στο αποπνικτικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι νεοταξίτες και οι τοκογλύφοι συνεταίροι τους. Βοηθώντας παράλληλα τον Λαό να αντιληφθεί αυτό που μετά από βάσανα και θυσίες αντιλήφθηκε και ο Αργεντίνικος λαός: Πως δεν υπάρχουν ούτε «σωτήρες, ούτε μεσσίες» που «θάρθουν να μας σώσουν». Γιατί πολύ απλά, δεν υπήρξαν ποτέ, ούτε στην τρισχιλιόχρονη ιστορία αυτού του τόπου, ούτε στους αγώνες των όλων των Λαών και των ανθρωπίνων κοινωνιών, για αξιοπρέπεια και ψωμί. Τα κινήματα των Λαών, δεν γίνονται ούτε έγιναν ποτέ από μεγαλόστομους «σωτήρες», ακαδημαϊκές «εξυπνάδες» , «ξερολισμούς» και «επαναστατικές ταυτότητες, που πάντοτε οδηγούσαν σε αναρρίχηση πολιτικών απατεώνων, άσχετα με τις όποιες προθέσεις τους. Έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται από τους ίδιους τους Λαούς, ο οποίος στην συντριπτική του πλειοψηφία, κρατά μέσα στη συνείδησή του τις επιταγές των αγώνων και των θυσιών προηγούμενων γενιών, για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, προσωπική και εθνική αξιοπρέπεια.
Οι πολίτες που συναποτελούν το Πατριωτικό Μέτωπο, αισθάνονται την βαθειά, ανθρώπινη υποχρέωση να ευχαριστήσουν τον Συντονιστή του Κινήματος στο Αίγιο πολιτικό μηχανικό κ. Δημήτρη Καίπη, για την σημαντικότατη δουλειά που έκανε στις τοπικές κοινωνίες της Αχαίας. Υποδέχονται παράλληλα με αδελφικότητα και ικανοποίηση στην μεγάλη οικογένεια του ΠΑΜ τον γνωστό γιατρό της Πάτρας κ. Γιώργο Ευαγγελάτο, ο οποίος από σήμερα αναλαμβάνει Συντονιστής στην μεγάλη αυτή πόλη της Πελοποννήσου. Ευχαριστώντας για τις υπηρεσίες του στο Κίνημα, τον πρώην Συντονιστή του ΠΑΜ Πάτρας, Δικηγόρο κ. Γιαπρακά να σημειώσουμε πως, τα στελέχη, μέλη και φίλοι του Κινήματος, μπορούν να επικοινωνούν με τον γιατρό μας, νέο Συντονιστή της Πάτρας, στα τηλέφωνα 2610321374 και 6978305217. Εμπρός τα όνειρα του ποιητή, να πάρουν εκδίκηση.