Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Γιώργος Σεφερτζής – Νίκος “αδελφόθεος” Παπανδρέου, Aστακός, χρηματιστήριο, Siemens, Άραβες και Καλούσης. Φάτε παιδιά, τσάμπα είναι!


…ε όχι. Οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη που εγκαλέσαμε τον ΓΑΠ για τις δηλώσεις του σχετικάμε το πόσο λαμόγια είναι οι Έλληνες. Δείτε ρε παιδιά συφερτό. Ελάτε στη θέση αυτού του ανθρώπου. Όπου και να γυρνούσε το κεφάλι του, τι έβλεπε.
Τι να πρωτοπιάσουμε, τι να πρωτοπούμε. Για τον αδελφόθεο με τα πολυτελή ταξιδάκια και τις κωλοτούμπες για την πατρίδα (κωλοτούμπα και δις στον Ελληνικό λαό, κόστος πάντα), τα έχουμε πει.
Τη Siemens...

... την έχουμε ξεπατώσει. Για το χρηματιστήριο φωνάζουμε. Για τον Αστακό τα ίδια. Για τον Καλούση και το παραδικαστικό, τα έχουμε πει. Ο Γιώργος Σεφερτζής όμως είναι για εμάς ένα ταμπού. Μία αμαρτωλή ονείρωξη. Ο πειρασμός που θέλεις να διώξεις μακρυά σου.
Αλλά σου έρχεται συνέχεια στο μυαλό. Δείτε βρε παιδιά, μαζί με τον Civitas που προσπαθούσε να “πείσει” πόσο καλή είναι η Siemens, που ξανασυναντήσαμε τον τιτάνα Σεφερτζή:
Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν πράσινες επενδύσεις στην οικονομία και διαφάνεια στην πολιτική ζωή. Στη μοναδική επένδυση όμως, που έχει να επιδείξει, στον Αστακό της Αιτολωακαρνανίας, υπάρχουν πολλά ερωτήματα και για το πόσο «πράσινη» είναι, αλλά και για τη διαφάνεια στις αποφάσεις.
Την ώρα που ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπ. Κουβέλης, χαρακτηρίζει την επένδυση του Αστακού «απάντηση στο φάντασμα της ύφεσης», 
την υποστήριξή του για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με το αμφιλεγόμενο καύσιμο LPG απέσυρε και ο δήμαρχος Αστακού, Παναγιώτης Στάικος, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Πριν από λίγες μέρες στην περιοχή δημοσιοποιήθηκε επιστολή του δημάρχου, με την οποία καταγγέλλει προσπάθειες αποπροσανατολισμού: «Πριν από λίγους μήνες ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη για μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ, για δημιουργία ενεργειακού κόμβου στο Πλατυγιάλι με τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου και εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Φαίνεται όμως ότι επρόκειτο για μνημόνιο αποπροσανατολισμού, αφού η τιμή που προτείνουν οι προμηθευτές του Κατάρ (Θεός ο Αδελφόθεος!!) είναι διπλάσια των διεθνών τιμών, όπως έγραψε και ο “Κόσμος του Επενδυτή”». Οι δε θέσεις εργασίας δεν ήταν χιλιάδες όπως διαφήμιζαν οι κομματικοί ντελάληδες (!!!), αλλά λιγότερες από 140. Το παραμύθι τελείωσε, δεν τσιμπάει κανείς πλέον. Μόνο οι κομματικοί ντελάληδες το συνεχίζουν για ψηφοθηρικούς λόγους και για να καλύψουν την οσφυοκαμψία τους απέναντι στο ΔΝΤ».
Ποιοί είναι λοιπόν οι “κομματικοί ντελάληδες” που παραμύθιαζαν τον κόσμο για δήθεν “πράσινη ανάπτυξη” και “χιλιάδες θέσεις εργασίας” όταν η επένδυση είναι πιο μαύρη και από πατούσα Άραβα αναστενάρη ενώ η χρέωση “αλά Νίκος Παπανδρέου”, διπλάσια από το κανονικό; Μαντέψτε…
Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί η εμφάνιση του πρώην επικοινωνιακού συμβούλου του Γ. Παπανδρέου και φίλου του αδελφού του ΝίκουΓιώργου Σεφερτζή, ως εκπροσώπου της κοινοπραξίας!!
Ο Γ. Σεφερτζής μιλώντας στην «Κ.Ε.» δήλωσε ότι τον επέλεξαν οι άραβες επενδυτές και όχι η ελληνική κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για ιδιωτικό έργο. «Οι άνθρωποι του Κατάρ ήθελαν κάποιον που να γνωρίζει το ελληνικό πολιτικό τοπίο για να τους βοηθήσει και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία!!»
Ε σαν φίλος του Νίκου Παπανδρέου, κάποιες επαφές θα έχει και αυτός με το “πολιτικό τοπίο”! Όσο για το δούλεμα στην τοπική κοινωνία, αναμείνατε σε λίγο… Πως πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες;
Κοιτάξτε τώρα, “κονέ” Σεφερτζή για να καταλάβετε: Ο Γ. Σεφερτζής εμφανίζεται να συνεργάζεται στενά με τον Ι. Αντωνιάδη Σπορίδη και σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι άνθρωποι που κινητοποίησαν τις διαδικασίες για τη σύσταση της κοινοπραξίας του Αστακού, αλλά και την έκδοση αδειών. Εκείνοι, δηλαδή, που κινούν την «ελληνική μηχανή».
Ο τρίτος εταίρος (με το άλλο 33%) αποτελεί μάλλον έκπληξη, καθώς πρόκειται για μία άγνωστη εταιρεία, με την επωνυμία Rosebud Energie Deutschland GmbH και εκπρόσωπό της τον, επίσης όχι γνωστό επιχειρηματία, Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη. Πρόκειται για μία εταιρεία που δεν διαθέτει ιστοσελίδα και τη μόνη πληροφορία που μπορεί να βρει κανείς για το επενδυτικό παρελθόν της είναι ένα πρότζεκτ για καύσιμα από φύκια στο Ισραήλ.!!! Να τα φύκια! Πάμε τώρα για τις μεταξωτές κορδέλες. Κρατηθείτε:
Ρωτήσαμε τον Ι. Αντωνιάδη Σπορίδη εάν έχει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ (και κάτι) που απαιτείται για να συνεισφέρει ως εταίρος (κατά το ένα τρίτο). Απάντησε ότι δεν χρειάζεται να διαθέσει χρήματα (!!!), καθώς θα αναθέσει το έργο σε υπεργολάβο. Οι υποψήφιες εταιρείες για να το αναλάβουν είναι τρεις: η Mitsubishi, η General Electric και η Siemens!!! Επαναλαμβάνουμε, δεν είναι ανέκδοτο, ούτε το βγάζουμε από το μυαλό μας. Στο τέλος του άρθρου υπάρχουν οι πηγές.
Αυτές είναι οι επενδύσεις της “Νέας Διακυβέρνησης”, Του ΓΑΠ, του Νίκου Παπανδρέου και των φίλων τους.
Εάν έχετε μεινει με ανοιχτό το στόμα και απορείτε, κάντε λίγο υπομονή, θα σας λυθούν οι απορίες με τη συνέχεια του αφιερώματος στον γίγαντα, τον τιτάνα Γιώργο Σεφερτζή. Σε λίγο η συνέχεια!