Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Βόμβα από Γιακουμάτο…


Anti-ntp:Αυτή είναι η Νέα δημοκρατία

Σήμερα το πρωϊ, σε πρωϊνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ακούσαμε τον βουλευτή κ. Γιακουμάτο, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στη συγκεκριμένη εκπομπή, να λέει, μεταξύ των άλλων, πως αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε εισαγάγει προς ψήφιση το γνωστό μνημόνιο με τη διαδικασία που απαιτούσε την ψήφισή του από 180 βουλευτές τότε θα το ψήφιζε και η Νέα Δημοκρατία.
Η δήλωση αυτή μας άφησε εμβρόντητους. Εμείς ...
...είχαμε άλλη εντύπωση. Κάτι τέτοιο δεν έχουμε ακούσει από τα χείλη του Αντώνη Σαμαρά και δημιουργεί σε μας τους απλούς πολίτες πλέον την εντύπωση ότι η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το μνημόνιο εκ του ασφαλούς και ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία στην ουσία δεν διαφέρουν σε τίποτα σε ότι έχει να κάνει με τη θέση της χώρας υπό την κατοχή του ΔΝΤ.
Πιστεύουμε ότι τέτοιες δηλώσεις καταστρέφουν την όλη προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να μην μπει η Νέα Δημοκρατία στο κάδρο του μνημονίου και του ΔΝΤ και τεθεί σε ίση μοίρα με το ΠΑΣΟΚ.
Εμείς πάντως, αν και δεν είμαστε κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας  για να ξέρουμε τι γίνεται στο εσωτερικό του κόμματος αυτού, έχουμε διαφορετική άποψη από αυτήν του κ. Γιακουμάτου για τους εξής λόγους:….
1) Ο Αντώνης Σαμαράς είχε βγει πρώτος και είχε δηλώσει, εκείνο το βράδυ, ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει οπωσδήποτε το μνημόνιο, όταν ακόμα ο κ. Παπανδρέου δεν είχε φέρει το μνημόνιο στη Βουλή, ούτε είχε αποφασίσει ποια πλειοψηφία να επιλέξει. Ίσως μάλιστα να ήταν η στάση αυτή του Αντώνη Σαμαρά που ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει στους 151 ψήφους και να πάρει όλη την ευθύνη επάνω του.
2) Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει συνεχώς σε όλους τους τόνους ότι η χώρα μας δεν έπρεπε να υποταχτεί στο ΔΝΤ, αλλά να προσπαθήσει να τα καταφέρει με ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής και είχε μάλιστα κάνει έγκαιρα και συγκεκριμένες προτάσεις.  Δηλώνει όμως ταυτόχρονα πως, από τη στιγμή που η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, υπέγραψε και ψήφισε το μνημόνιο και έλαβε μάλιστα και χρήματα από το ΔΝΤ, η Νέα Δημοκρατία, όταν έλθει στην κυβέρνηση, δεν μπορεί παρά να σεβαστεί αυτή την υπογραφή, γιατί το κράτος έχει συνέχεια  και δεν μπορεί να εξευτελιστεί διεθνώς. Όμως και πάλι παρουσίασε στο Ζάππειο ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα ταχύτατης εξόδου από το ΔΝΤ.
3. Αν ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε την υπερψήφιση του μνημονίου, πιστεύουμε πως θα άφηνε ελεύθερους τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση και δεν θα έβαζε θέμα κομματικής πειθαρχίας, ούτε θα προχωρούσε σε διαγραφή της κ. Μπακογιάννη.
Όταν λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς αγωνίζεται με κάθε τρόπο να μην μπει η Νέα Δημοκρατία στο κάδρο του μνημονίου και του ΔΝΤ, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως βουλευτής του ίδιου κόμματος δηλώνει πως αν απαιτούνταν 180 βουλευτές για την ψήφισή του, θα το ψήφιζε και η Νέα Δημοκρατία.
Αν είναι έτσι, γιατί τότε διαγράφηκε η κ. Μπακογιάννη;;

1 σχόλια:

yotaras είπε...

re paidia kai o samaras melos tis builderberg einai...
ti gap ti samaras tis idies diatages eixan...
kai episis o kosmos tis N.D. eixe na psifisei anamesa se samara kai bakogianni opou kai oi 2 exoun parevrethei se sugedrwseis tis builderberg!afto kai an einai gia gelia!upotithete mas dinoun ti dunatotita epilogis alla kai pali opoios kai na eklegei tis idies diatages exei apo anothen...