Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Ελεος πια κυρία Μέρκελ


Κατάπτυστο λίβελο χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το χθεσινό άρθρο της Financial Times Deutschland, στην ομιλία του στην κεντρική συγκέντρωση του κόμματος, στη Θεσσαλονίκη, όπου ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της συγκρότησης μιας αντιμνημονιακής, προοδευτικής κυβέρνησης. Μεγαλύτερη απειλή είναι η συνέχιση του μνημονίου" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας...


«Έλεος πια κυρία Μέρκελ! Αφού δεν τα καταφέρνουν οι ίδιοι. Αποσύρετε τις μαριονέτες σας από εδώ. Και κατεβείτε εσείς στις εκλογές στην Ελλάδα», αναφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα των γερμανικών «Financial Times» το χαρακτήρισε «κατάπτυστο λίβελο» και κατήγγειλε ξεκάθαρη παρέμβαση των «αφεντικών» στην εκλογική μάχη της Ελλάδας. Παρομοίασε μάλιστα το δημοσίευμα με τις προκηρύξεις που πετούσαν τα γερμανικά αεροπλάνα στην Κατοχή και καλούσαν τους Έλληνες να παραδοθούν και είπε ότι όπως και τότε, έτσι και σήμερα οι Έλληνες δεν θα παραδοθούν.

Ο κ.Τσίπρας, στη συνέχεια, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών και ότι θα σχηματίσει "κυβέρνηση όλου του ελληνικού λαού". "Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή πορεία της χώρας", επισήμανε και χαρακτήρισε «πλασιέ των συμφερόντων των δανειστών» τους προέδρους της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και τον λαό από τη φιλοδοξία της Ν.Δ. να ξανακυβερνήσει αυτόν τον τόπο", τόνισε επίσης, εξαπολύοντας επίθεση κατά της ΝΔ. «Αυτοί που βούλιαξαν το πλοίο το 2009 και πρώτοι το εγκατέλειψαν, μας απειλούν ότι θα μας ξανακυβερνήσουν», είπε.

Εθεσε το δίλημμα της Κυριακής ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «απελπισμένο κόλπο του κ. Σαμαρά» το δίλημμα ευρώ ή δραχμή και σημείωσε: «Τι θέλουμε; Τον Μάκη Βορίδη υπουργό; Τον Αδωνι Γεωργιάδη υφυπουργό; Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη υπουργό; Για να συνεργάζεται με την "αδελφή κεντροδεξιά παράταξη της Χρυσής Αυγής", όπως ο ίδιος μας απείλησε; Αυτό θέλουμε; Τους ακροδεξιούς στην εξουσία; Την ΕΡΕ του τρίκυκλου του Γκοτζαμάνη; Να ξαναγυρίσουμε στο '63;».

«Τώρα είναι η ώρα. Όλες και όλοι μαζί θα αδράξουμε τη στιγμή της ιστορίας, θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Με αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ισότιμο μέλος της ευρωζώνης», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την επόμενη μέρα και δεσμεύτηκε ότι: Από τη Δευτέρα σταματάει ο μνημονιακός κατήφορος για τους μισθούς και τις συντάξεις. Θα ανακουφιστούν τα νοικοκυριά από τα δάνεια τους. Θα καταργηθούν τα χαράτσια για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και για τους ανέργους. Θα υπάρξει εγγύηση των καταθέσεων. Θα τελειώσει το «πάρτι της διαπλοκής και της μίζας», θα υπάρξει διαφάνεια, αξιοκρατία και κράτος δικαίου. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, από τη Δευτέρα όλες και όλοι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Με την αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση για τη νέα Ελλάδα. Με την Ευρώπη και στο ευρώ», δήλωσε στο τέλος της ομιλίας του.

Πηγή: www.ethnos.gr

πηγη