Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές σε Κερατέα και Λακωνία


Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κερατέα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκκενώθηκε προληπτικά το Κωνσταντινοπούλειο Γηροκομείο στην Παλαιά Φώκαια, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Λαυρεωτικής. Η φωτιά απειλεί σπίτια, ενώ οι πληροφορίες που ήθελαν σπίτια στην περιοχή να έχουν παραδοθεί στις φλογές, δεν επιβεβαιώνονται από την πυροσβεστική.

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ- ΚΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

Η φωτιά στην Κερατέα και συγκεκριμένα στην περιοχή Δροσιά, ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή έχει επέμβει και μία μονάδα του στρατού, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση. Η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε κατοικίες και οι εστίες της εκτείνονται σε μήκος 10 χλμ.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Κερατέας τόνισε ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και η φωτιά κινείται προς το δάσος Δημολάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν τις εναέριες προσπάθειες, ενώ δήλωσε ότι η φωτιά άρχισε από εργάτες που έκαναν οξυγονοκόλληση στην περιοχή.

Μεγάλη η φωτιά και στην Λακωνία
Σε εξέλιξη όμως βρίσκεται και μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10.00 σήμερα το πρωί κοντά στην χωματερή της Νεάπολης στα Βιγκλάφια Βοιών στη Λακωνία.

Η φωτιά λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν έλαβε γρήγορα διαστάσεις και νωρίτερα απείλησε τον οικισμό Βιγκλάφια, όμως η άμεση επέμβαση των δυνάμεων κατάσβεσης απομάκρυναν τη φωτιά. Αυτή την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής με 12 οχήματα, υδροφόρες του δήμου, κάτοικοι της περιοχής και τέσσερα αεροσκάφη που κάνουν συνεχής ρήψεις νερού, υπό το συντονισμό του περιφερειάρχη πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Θανάση Ρούπου, προσπαθούν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, που είναι όμως δύσκολο λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Η φωτιά καίει καλλιέργειες και χορτολιβαδική έκταση χαμηλής βλάστησης.4


newpost.gr/