Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Στα μανταλάκια η απεργιακή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,που καταγγέλλεται ως «τύποις απεργιακό φύλλο»!


Κυκλοφόρησε η τρίτη απεργιακή έκδοση της Ελευθεροτυπίας,η οποία όμως φαίνεται να διχάζει τους απεργούς εργαζόμενους της εφημερίδας!Εμείς παραθέτουμε τις απόψεις και των δύο πλευρών χωρίς να παίρνουμε θέση καθότι "όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος".

οι "εκδότες" της απεργιακής έκδοσης των εργαζομένων γράφουν: "είμαστε εδώ"....


Η Ελευθεροτυπία είναι εδώ!

Ξανά στα περίπτερα η «Ελευθεροτυπία» των απεργών εργαζομένων, με το τρίτο - κατά σειράv – απεργιακό φύλλο. Κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Ιουνίου, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Το απεργιακό αυτό φύλλο, καθώς και άλλα δύο που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στις 23 και 30 Ιουνίου, διευθύνεται από Συντακτική Επιτροπή που έχει εκλεγεί με κάλπη από την Γενική Συνέλευση και με την ενθουσιώδη συμμετοχή της πλειονότητος των συναδέλφων.

· Γιατί βγαίνουμε : Με την έκδοση του απεργιακού φύλλου υπενθυμίζουμε σε όλους ότι οι εργαζόμενοι της «Ε» είμαστε εδώ ! Με τα ονόματα και τις υπογραφές μας…
Είμαστε εδώ, σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία, για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την επιβίωση της ιστορικής εφημερίδος, η οποία πληρώνει το τίμημα από τις ολέθριες επιλογές και τις σπασμωδικές κινήσεις της εργοδοσίας. Αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την – προφανή, πλέον – διάθεση ορισμένων συμφερόντων (πολιτικών, εκδοτικών, οικονομικών κ.α.) να απαλλαγούν από την αιρετική φωνή και παρουσία της.
Οι εργαζόμενοι της «Ε» - απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2011 και απεργοί από τον Δεκέμβριο – διεκδικούμε από την εργοδοσία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι του συνόλου των εργαζομένων (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις) και περιμένουμε συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη πρόταση εκ μέρους της που θα απαντά και στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας και στην επιβίωση της «Ε», όπως υποσχέθηκε στον εκπρόσωπό μας.

Κρίναμε, λοιπόν, ότι μόνο η επανακυκλοφορία της «Ελευθεροτυπίας» ως απεργιακού φύλλου μπορεί να υπηρετήσει τον διπλό αυτόν στόχο – ικανοποίηση των αιτημάτων μας, επιβίωση της «Ε».

· Οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» είμαστε εδώ! Με τα ονόματα και τις υπογραφές μας θα καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεών μας για να επιβιώσει η «Ε». Και, έτσι, να ικανοποιηθούν τα δίκαια και απαράγραπτα δικαιώματα όλων των συναδέλφων είτε βρίσκονται εδώ, δίπλα μας, είτε έχουν αποχωρήσει αναζητώντας αλλού στέγη και επαγγελματικό προσανατολισμό. Η επιτυχία μας θα είναι και δική τους.

· Οι εργαζόμενοι της «Ε» είμαστε εδώ! Γιατί εμείς είμαστε η ψυχή της εφημερίδας. Απεργοί, εδραίοι στις δίκαιες απαιτήσεις μας έναντι της εργοδοσίας και αποφασισμένοι να πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων έναντι παντός, αν χρειαστεί.

Η Συντακτική Επιτροπή

Γιάννης Τριάντης
Βαγγέλης Δεληπέτρος
Χρήστος Ζέρβας
Γιώργος Τζεδάκις
Χρήστος Μέγας

Ομως κάποιοι συνάδελφοί τους επίσης απεργοί με επιστολή τους,που την υπογράφουν, στον εκπρόσωπο των εργαζομένων Πάνο Σώκο κάνουν λόγο για μια παγκόσμια συνδικαλιστική πρωτοτυπία ενός «τύποις απεργιακού φύλλου»

Αγαπητέ Πάνο,
Ύστερα και από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΧΚ Τεγόπουλος στη χθεσινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας ότι η εταιρεία προτίθεται να υποβάλει εκ νέου αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 99 και, ως εκ τούτου, «αποδέχεται την κυκλοφορία απεργιακών φύλλων δεδομένου ότι αυτά γίνονται από τις εγκαταστάσεις της» και προτίθεται να παραχωρήσει μέχρι και το ΑΦΜ της ΧΚ Τεγόπουλος για την έκδοση του φύλλου, οφείλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από την αυριανή έκδοση μιας Ελευθεροτυπίας υποτίθεται απεργών εργαζομένων, που γίνεται όμως με την πλήρη σύμπνοια, αν όχι υποστήριξη, της εργοδοσίας.
Δυστυχώς, το φύλλο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει αύριο δεν μπορεί να είναι το «τρίτο –κατά σειράν- απεργιακό φύλλο» της «Ελευθεροτυπίας», όπως ψευδεπίγραφα αναφέρει το δελτίο τύπου της Συντακτικής Επιτροπής, αλλά μια παγκόσμια συνδικαλιστική πρωτοτυπία ενός «τύποις απεργιακού φύλλου», όπως ακριβώς το είχε εξαγγείλει στην τελευταία συνέλευση των Συντακτών μέλος της νέας Συντακτικής Επιτροπής, δυστυχώς με την ανοχή, υποστήριξη και αναπαραγωγή του εκπροσώπου των εργαζομένων. Η παρακάτω δήλωση σ’εκείνη τη συνέλευση των συντακτών είναι περισσότερο από εύγλωττη και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Γίνεται όμως ακόμα περισσότερο ανησυχητική έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις στην τριμερή συνάντηση του υπουργείου Εργασίας:...........
..............
Οι κάτωθι υπογράφοντες στο μοναδικό εγχείρημα που συμμετέχουμε σήμερα είναι: «Εργαζόμενοι σε απόγνωση»

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Αγγελίδης
Παναγιώτης Βωβός
Αρίστος Γιαννόπουλος
Ελένη Γκρούη
Ντίνα Δασκαλοπούλου
Βάσω Κανελλοπούλου
Τίνα Κουλουφάκου
Αλέξανδρος Παναγιωτάκης
Αφροδίτη Πολίτη
Αυγή Πλατσή
Ελενα Σπανδωνή
Ευαγγελία Φραντζόγλου
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή στις typologies

Παρόμοια επιστολή του Νίκου Αλέπη δημοσιεύεται στο ίδιο το blog του εκπροσώπου των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας.
πηγη