Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ψάρεψε τρίμετρο καρχαρία


Αρκετά καλά πήγε η τελευταία ψαριά για έναν αλιέα από την περιοχή της Κυλλήνης. Ο Αρίστος Χατζηπαππάς επέστρεψε από τα ανοιχτά της Κυπαρισσίας με έναν αρκετά μεγάλο για τα νερά μας, καρχαρία.


Το κήτος βάρους 250 κιλών έπεσε στα δίχτυα της ομάδας του ψαρά που το έφερε στην επιφάνεια και τις επόμενες ημέρες θα διατεθεί στην τοπική αγορά.

Πηγή: ilialive.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι σχόλια αναρτάτε ωρέ παιδιά του αντι-νέα τάξη;
Τι καλή ψαριά και ..θα διατεθεί στην τοπική αγορά.
Επειδή δεν έχει την τύχη να του έχει χαρίσει ο θεός το πρόσωπο του δελφινιού ή τη χαίτη του λιονταριού;
Ενημερωθείτε. Αρκετά είδη καρχαριών προστατεύονται πλέον από διεθνείς συνθήκες.
O ρυγχοκαρχαρίας, η λάμια, ο γαλάζιος καρχαρίας (που πιθανά εικονίζεται στη φωτογραφία), ενώ ο λευκός καρχαρίας και ο σαπουνάς προστατεύονται και από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (απαγορεύεται αυστηρά η αλιεία, η εκφόρτωση και η πώληση τους). Η προστασία των καρχαριών στην Ελλάδα απορ­ρέει από τις Συμβάσεις της Βαρκελώνης, της Βέρνης και της Βόννης, τις Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και τη Σύμβαση CITES (Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο των Απειλούμενων με Εξαφάνιση Ειδών). Επίσης, η αλιεία τους ρυθμίζεται από την ICCAT (Διεθνή Επιτροπή για τη Διατήρηση των Τονοειδών του Ατλαντικού), την GFCM (Γενική Επιτροπή για την Αλιεία στη Μεσόγειο) και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (ετήσιοι κανονισμοί σχετικά με τις ευκαιρίες αλιείας σε κοινοτικά ύδατα και από κοινοτικά σκάφη). Οι παραπάνω συμβάσεις και επιτροπές, κατά κύριο λόγο υπαγορεύουν την ανάγκη για βιώσιμη και ελεγχόμενη αλιεία και εμπόριο των καρχαριών και επί της ουσίας δεν προστατεύουν την πλειοψηφία των ειδών της Μεσογείου.
Όσο για την επικινδυνότητα των καρχαριών στην Ελλάδα διαβάστε το http://www.naxosdiving.com/Shark_attacks_hellenic_seas.pdf

Ανώνυμος είπε...

Δεν μάς χέζεις ρε παγανοοικολόγε. Εδώ ο κόσμος πεινάει και θα καθόμαστε να προσκυνάμε τις διεθνείς συνθήκες που προστατεύουν τα δικαιώματα των αλόγων κτηνών και όχι των ανθρώπων. Άντε ξεκόλλα!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο απάντηση!!!
Ένας σκύλος αδέσποτος περνάει συνέχεια μπροστά από το σπίτι, τώρα που διαβάζω ότι μπροστά στην πείνα όλα δικαιολογούνται θα του στήσω παγανιά θα το ψήσω το κτήνος με κριθαράκι στο φούρνο και θα πουλήσω κι ένα κομμάτι στο γείτονα σε καλή τιμή.