Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ψηφίστε με λογική όχι με θυμό: Ποιος λογικός θα ψήφιζε αυτούς που τον χρεοκόπησαν;


Στην ιστορική πορεία των Εθνών, υπάρχουν κάποια κομβικά σημεία που καθορίζουν το μέλλον τους. Που ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβουν οι πολίτες ή οι ηγέτες θα καθοριστεί τον μέλλον των Εθνών τους και η πορεία που θα ακολουθήσουν οι επόμενες γενιές
. Ε, λοιπόν η Κυριακή 6 Μαΐου δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των ιστορικών ή δραματικών αποφάσεων.

Αύριο δεν θα επιλέξουμε ούτε για την ιστορική πορεία του Έθνους, ούτε για τις επόμενες γενιές, ούτε τίποτα τέτοιο βαρύγδουπο. Αυτά τα επιλέξαμε το 1940, το 1946-49, το 1974.

Θα επιλέξουμε τον πολιτικό σχηματισμό που θεωρούμε ικανότερο για να μας αντιπροσωπεύσει στην εθνική αντιπροσωπεία, την Βουλή των Ελλήνων, εν μεσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και χρεοκοπίας όχι μόνο της χώρας αλλά και των δύο κομμάτων που οδήγησαν στην χρεοκοπία τη χώρα.

Ψηφίζουμε πρώτα κόμμα και μετά το πρόσωπο που θεωρούμε ότι μπορεί να εκπροσωπήσει τις απόψεις και τις θέσεις μας καλύτερα. Αυτό λέγεται δημοκρατία.

Δημοκρατία δεν είναι ο φασισμός που προσπαθούν να επιβάλουν οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τις θεωρίες περί μονοδρόμου. Διότι θεωρίες και εκβιαστικά διλήμματα περί «χαμένης ψήφου», περί «ακυβερνησίας» κλπ είναι φασισμός και αλαζονεία.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό εν έτει 2012, κόμματα που ευθύνονται 100% για την χρεοκοπία της χώρας, να ισχυρίζονται ότι "αν δεν αναδειχθούν εκ νέου κυβερνήτες, η χώρα δεν θα μπορέσει να κυβερνηθεί και μετά από εμάς το χάος».

Αυτό το έλεγε ο Λουδοβίκος ο 14ος ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς ‘Ηλιος» και εξακολουθούσε να το πιστεύει και ο Λουδοβίκος ο 16ος, μέχρι που η γκιλοτίνα διαπέρασε τον τρυφερό του αυχένα το 1789.

Ειλικρινά ακούγοντας τον Ε.Βενιζέλο ή τον Α.Σαμαρά ότι «αν δεν με ψηφίσετε θα υπάρχει ακυβερνησία στην χώρα» και κοιτώντας πίσω τους τα ερείπια (τα ορατά ερείπια γιατί υπάρχουν και μη ορατά που αφορούν τα εθνικά θέματα) που άφησαν οι ίδιοι και τα κόμματά τους μετά από 38 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, απορείς με το επικό θράσος τους.

Βέβαια, όπως έλεγε ένα παλιός κοινοβουλευτικός «Για να γίνεις πολιτικός στην Ελλάδα χρειάζεσαι μόνο δύο πράγματα: το ένα είναι θράσος και το άλλο «γερό στομάχι». Το πρώτο για να λες ψέματα κατάμουτρα στους πολίτες και το δεύτερο για να αδιαφορείς όταν θα σε βρίζουν επειδή τους έλεγες ψέματα».

Τι λένε λοιπόν οι συνοδοιπόροι της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας: «Στην Ελλάδα μόνο εμείς μπορούμε να κυβερνάμε, κανείς άλλος». Μα, συγγνώμη, τότε γιατί κάνουμε εκλογές; Ας αλλάξουμε το Σύνταγμα να κυβερνά δύο τετραετίες το ΠΑΣΟΚ, μετά άλλες δύο η Νέα Δημοκρατία και ούτω καθεξής. Να μην σπαταλάμε ούτε λεφτά, ούτε να ταλαιπωρούμεθα.

Ας διορίζουν και τους βουλευτές να τελειώνουμε. Προάγγελος αυτού, είναι βέβαια η απόφαση Σαμαρά να μην γίνονται οι βουλευτές του υπουργοί, αλλά μόνο εξωκοινοβουλευτικά εξωθεσμικά πρόσωπα. Γύρευε από ποια δεξαμενή διαπλοκής…

Τα δύο «κόμματα εξουσίας» επειδή είχαν καλομάθει από το σταλινικό ΚΚΕ (πόσο πολύ βόλεψε το σύστημα του δικομματισμού το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, είναι μια άλλη «πονεμένη» ιστορία) το οποίο «Δεν θέλει να κυβερνήσει γιατί δεν θα μπορούν να διαδηλώνου οι εργάτες», αυτό δεν σημαίνει ότι ο Θεός έχει ορίσει την Ελλάδα να την κυβερνά μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Και μια που μιλάμε για αλαζονεία και φασισμό, να μιλήσουμε και για υποκρισία: Επί 38 ολόκληρα χρόνια το ΚΚΕ το θεωρούν τμήμα του πολιτικού κόσμου της χώρας. Το ΚΚΕ, την παράταξη που αιματοκύλισε την χώρα το 1946-’49 και βασικό στόχο είχε την απόσχιση της Μακεδονίας κλπ (όλα αυτά δεν τα λέμε εμείς υπάρχουν τα πρακτικά της 5ης Ολομέλειας του κόμματος).

Εν πάση περιπτώσει, ας πούμε ότι όλοι Έλληνες είμαστε, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας χωρίζει για πάντα το άφθονο αίμα που χύθηκε στην κομμουνιστική ανταρσία. Υπό τον όρο ότι κάποιοι θα μετανοήσουν ή εν πάση περιπτώσει δεν θα προκαλούν.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Το ΚΚΕ έχει σταλινοποιηθεί πλήρως, έχει αποκαταστήσει όχι μόνο τον Ι.Στάλιν, αλλά και τον Ν.Ζαχαριάδη, εξακολουθεί να χαιρετά με το αριστερό χέρι σηκωμένο με σφιγμένη γροθιά, απορρίπτει τον κοινοβουλευτισμό ως πολιτικό σύστημα και έχει ως βασικό στόχο την επικράτηση ολοκληρωτικού καθεστώτος στη χώρα. Και δεν έχει αποκηρύξει τις θέσεις της 5ης Ολομέλειας. Αυτά που λέμε, είναι επίσημα κείμενα και θέσεις του ΚΚΕ, δεν είναι φήμες.

Το ΚΚΕ, λοιπόν, η διεφθαρμένη πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας, το χρησιμοποιούσε συστηματικά είτε ως «άλλοθι δημοκρατικότητας», είτε ως συνεταίρο για να τα έχει καλά με τα συνδικάτα που εγκληματικά αφέθηκε να ελέγχει. Και μερικές φορές ο συνεταιρισμός ήταν και ιδιαίτερα αποδοτικός σε οικονομικό επίπεδο για την εν λόγω τριπλέτα…

Τώρα όμως που η πολιτική και ιδεολογική παρακμή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε μεγάλες μάζες ψηφοφόρων στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, στους εθνικιστές, άρχισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μιλάνε για «ναζί».

Και ποιοι μιλάνε! Αυτοί που εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία στην πατρίδα του εθνικοσοσιαλισμού και «έχασαν» τα αρχεία που τεκμηριώνουν τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Πως δικαιούνται να κατακρίνουν τώρα τους εθνικιστές και να τους χαρακτηρίζουν «ναζί» όταν επί τόσες δεκαετίες δέχονται τους σταλινικούς κομμουνιστές ως συνεταίρους στην εξουσία;

Από την στιγμή που το πολιτικό σύστημα δέχεται το ένα άκρο και απορρίπτει το άλλο, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα η ανάγκη της κοινωνίας για ιδεολογική ισορροπία θα αναζητήσει πολιτική έκφραση στο άλλο άκρο.

Και το οποίο, άλλο άκρο, εν πάση περιπτώσει έχει ελληνικό σήμα και προσκυνά την ελληνική σημαία και όχι το σφυροδρέπανο.

Και αφήνοντάς το εκτός συστήματος επί δεκαετίες θέριεψαν μέσα στο εθνικιστικό κίνημα και κάποιες απόψεις οι οποίες είναι άκρως συζητήσιμες, αλλά γι αυτό δεν ευθύνονται οι εθνικιστές.

Ευθύνονται οι αλαζονικοί ηγέτες, ειδικά της ΝΔ, που επέτρεψαν στην αριστερά να αλωνίζει και επιχείρησαν να ενταφιάσουν την πραγματική δεξιά. Το μόνο που κατάφεραν ήταν η ιδεολογική αποσάθρωση και εν τέλει η εξομοίωση με παρακμιακά πολιτικά μοντέλα.

Επιστρέφοντας εκεί απ’όπου ξεκινήσαμε να τονίσουμε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται το μέλλον της χώρας. Κρίνεται η κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση των πολιτών μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Ψηφίστε όποιο κόμμα πιστεύετε ότι σας εκφράζει και σας εκπροσωπεί. Προσοχή όμως ποιους θα επιλέξετε για να στείλετε στο Κοινοβούλιο. Πατριώτες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, ακόμα και στο ΚΚΕ.

Ψηφίστε αυτούς που σας έχουν πείσει ότι είναι πατριώτες. Και νέους υποψηφίους. Όπου και αν ανήκουν. Δεν σημαίνει ότι και αυτοί δεν θα διαφθαρούν, αλλά τουλάχιστον έχουμε μία πιθανότητα ως πολίτες κάποιοι από αυτούς να μας προκύψουν «καθαροί»…

Και βέβαια, μην ψηφίσετε με φόβο στην καρδιά. Προσπάθησαν να σας τρομάξουν. Σας υποτιμούν. Θεωρούν ότι βάζετε τον φόβο πάνω από την αξιοπρέπεια, αλλά και την λογική. Γιατί, ποιος λογικός θα ψήφιζε χρεοκοπημένους πολιτικούς σχηματισμούς ή αυτούς που τον χρεοκόπησαν;

Προσπαθούν να σας βιάσουν ψυχικά. Γι αυτούς δεν είστε άνθρωποι. Αν σας θεωρούσαν ανθρώπους είναι δυνατόν να δέχονταν να σας επιβάλουν όλα αυτά τα μέτρα εξαθλίωσης όπως κάνουν δύο χρόνια τώρα;

Γι αυτούς, για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είστε μηχανές ψήφων, για τις κομματικές τους μονοκρατορίες. Που ψηφίζουν για να είναι οι ίδιοι στην εξουσία. Δεν φοβούνται μην τιμωρήσετε τον έναν γιατί θα έρθει ο άλλος. Και μετά θα ξανάρθει ο πρώτος, όταν κουραστείτε από τον άλλο.

Αυτό πρέπει να σπάσει. Έχουν αποτύχει, πρέπει να φύγουν, τέλος. Κάντε την επανάστασή σας.

Μετατρέψτε τον φόβο σας, σε τρόμο τους…
defencenet
greeknation.blogspot.com