Με αυτή την εξέλιξη, η Gazprom Neft καθίσταται η...
πρώτη εταιρεία που εν δυνάμει θα καταθέσει προσφορά για τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). «Εξετάζουμε την πιθανότητα να αποκτήσουμε αυτό το περιουσιακό στοιχείο. Υπάρχουν δύο αξιοπρεπείς εργοστασιακές μονάδες, με σχετικά υψηλή παραγωγική δυναμικότητα και σχετικά μεγάλο βάθος διύλισης», δήλωσε σε δημοσιογράφους, ο Αλεξάντερ Ντιούκοφ.
Το πρακτορείο Ρόιτερς αναφέρει ότι, τον προηγούμενο μήνα, ο επικεφαλής αξιωματούχος της ελληνικής αρχής για τις ιδιωτικοποιήσεις είχε πει ότι θα τεθούν, έως τον Μάιο, προς πώληση, ποσοστά σε δύο μεγάλες εισηγμένες εταιρείες, τον ΟΠΑΠ και τα ΕΛΠΕ, ώστε να δοθεί ώθηση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο έχει καθυστερήσει πολύ.
Η Gazprom, η μητρική εταιρεία της Gazprom Neft, έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν σε ποσοστό 35%. Τα ΕΛΠΕ έχουν διευκρινίσει ότι δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη ΔΕΠΑ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου