Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Α. Τσοχατζόπουλου


Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου και των τεσσάρων συγκρατούμενων του για την υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ζήτησε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.
Ειδικότερα, η....
Εισαγγελέας ζητά τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν στην Ελλάδα οι πέντε κατηγορούμενοι, ενώ οι ειδικός ανακριτής έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης θεωρώντας τους ύποπτους φυγής.



Η δέσμευση αφορά τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Νίκο Ζήγρα, ξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου που κατά το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται «δεξί του χέρι», Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια εκπρόσωπο στην Ελλάδα των τριων off shore εταιριών που αποδίδονται στον πρώην υπουργό, Γιώργο Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, βασικό μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρίας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου, και Αστέριο Οικονομίδη, βασικό μέτοχο σε εταιρία που εμφανίζεται να επισκευάζει το σπίτι στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου από το 2001 και επίσης να πουλά διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα απολογηθεί για την υπόθεση τη Δευτέρα, ενώ οι Ζήγρας, Λεμπροπούλου και Σαχπατζίδης θα απολογηθούν την Τρίτη. Σημειώνεται πως ο Αστέριος Οικονομίδης, απολογήθηκε χτες και κρίθηκε προφυλακιστέος

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ENAS AKOMI KATAHRASTIS TOU ELLINIKOU DIMOSIOU.TI XEFTILA THEEMOU.I IDIA POLITIKOI TAXI TIS HORAS GIA HRONIA TORA RIMAZI TO ELLINIKO SISTIMA TI DIMOKRATIA POU ORKISTIKAN OI ATHEOFOVI KAI MESA SE OLA AUTA VAZOUNE STO PAIHNIDI KAI TON IDIO ELLINA POLITI.FTOUSAS XEFTILES.GIATI EISTE OI MONOI KATASTROFOIS AUTOIS TIS HORAS KAI OI XEFTILES TIS ISTORIASTIS.