Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ....ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ!!!


Στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ (6/2/2012) ο καθηγητής Μπαμπινιώτης αναφέρεται σήμερα αναλυτικά στο Νέο Λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα, απαντώντας σε καίριες ερωτήσεις.
Αποκαλυπτικά είναι όσα αναφέρει για το μάθημα των Θρησκευτικών, για το οποίο μέχρι στιγμής είχε τηρηθεί σιγή ιχθύος από το Υπουργείο Παιδείας. Μεταφέρουμε κατά λέξη από το σχετικό δημοσίευμα την σχετική ερώτηση και την απάντηση του καθηγητή Μπαμπινιώτη:
Ερώτηση: Ποια θα είναι τα βασικά μαθήματα; Τα Θρησκευτικά τι θα γίνουν;

Απάντηση: Γλώσσα, Ιστορία, Μαθηματικά είναι τα βασικά. Όλα τα άλλα θα είναι επιλεγόμενα. Τα Θρησκευτικά θα είναι ένα από αυτά.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστική και μία ακόμη απάντηση του καθηγητή Μπαμπινιώτη σχετικά με την τύχη των επιλεγομένων μαθημάτων. Στην ερώτηση «Δεν εντοπίζετε κανένα πρόβλημα στο νέο σύστημα;» ο καθηγητής απαντά: «Ναι, ένα πρόβλημα θα είναι ότι οι επιλογές των μαθητών σε επιλεγόμενα μαθήματα ίσως περιοριστούν αναγκαστικά σε ένα μικρό σχολείο, σε ένα νησί, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ενδεχομένως θα έχουν μειωμένες επιλογές επειδή θα έπρεπε να υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί και αυτό δεν θα μπορεί να γίνει».
πηγη

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το αρχιλαμογιο της μασονιας για αλλη μια φορα δειχνει τι σιωνιστης ειναι. Αλλος ενας μεγαλοπροδοτης στην χώρα μας!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή στα νησιά δεν θα διδάσκονται Θρησκευτικά, ακόμη και εάν υπάρχουν μαθητές που θα θελήσουν να διδαχθούν...

panos7595 είπε...

Μπαμπινιωτη το ξερω οτι δεν μπαινεις σε τετοιου ειδους site αλλα δεν πειραζει.Εγω θα σου το πω απο δω μεσα:εσυ και η Αννουλα,ειστε αρχιπροσκυνημενοι και τσιρακια του Κισινγκερ και της Νεας Ταξης Πραγματων.Θα πρεπει να λυπαστε που οδηγειτε τα Ελληνοπουλα σ'αυτον τον σκοταδισμο!!!!Αλλα να ξερετε ενα πραγμα...το DNA μας δεν θα το επιτρεψει..

Ανώνυμος είπε...

Οι Ρώσσοι βγάζουν υποβρύχια σ όλες τις θάλασσες να περιπολούν και σαν λάβαρο έχουν τον ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ και τα δικά μας τα λαμόγια και μασσωνάκια ούτε στα σχολεία δε θέλουν τις εικόνες..................Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του κι Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ με τους μασώνους και άθεους που μας κυβερνούν.............Αλλά ο χρόνος τους τελειώνει και θα λάμψει η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ....ΠΟΥΤΙΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ....Φωτιά και τσεκούρι στους άθεους..................................

Ανώνυμος είπε...

" σε επιλεγόμενα μαθήματα ίσως περιοριστούν αναγκαστικά σε ένα μικρό σχολείο, σε ένα νησί, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ενδεχομένως θα έχουν μειωμένες επιλογές επειδή θα έπρεπε να υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί και αυτό δεν θα μπορεί να γίνει "

αυτό σημαίνει "πρώτα ο μαθητής"

Ανώνυμος είπε...

Τι πίνετε ρε νούμερα;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΕΚΔΙΔΕΙΣ ΛΕΞΙΚΑ...

ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ, ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ...

ΑΝ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ 'Η ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα κάνουνε, αν και δεν τον γουστάρω τον Μπάμπι αυτό θα έπρεπε να το κάνουν. Τέλος ποια με την πλύση εγκεφάλου και την διαμόρφωση απόψεων, άμα είναι τόσο καλή αυτή η θρησκεία αφήστε τον κόσμο να διαλέξει!