Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Oι Βολιώτες σήκωσαν την «ομπρέλα» της επανάστασης


Oι Βολιώτες σήκωσαν την «ομπρέλα» της επανάστασηςΑψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και κατέβηκαν στους δρόμους

«Βούλιαξαν» και σήμερα οι δρόμοι της πόλης του Βόλου, με πάνω από 5.000 πολίτες, οι οποίοι με τις ομπρέλες στα χέρια έστειλαν τα δικά τους ηχηρά μηνύματα αντίστασης στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, στην Τρόικα και στο ΔΝΤ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ανεχτούν την εφαρμογή...
των νέων μέτρων που έρχονται, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 11.00 στην πλατεία Πανεπιστημίου από μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει καταγραφεί για το ΠΑΜΕ Μαγνησίας τους τελευταίους μήνες.

Αρχικά απευθύνθηκε αγωνιστικός χαιρετισμός από τον Γραμματέα του ΠΑΜΕ Μαγνησίας Κώστα Στεργίου και αμέσως μετά τον λόγο πήρε ένας από τους απεργούς της Χαλυβουργίας Ασπρόπυργου, ο οποίος μαζί με άλλους συναδέλφους του, έφτασαν το πρωί στον Βόλο, ώστε να πάρουν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας.

Η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ Μαγνησίας ξεκίνησε γύρω στις 11.30, με τους διαδηλωτές να δίνουν παλμό και ρυθμό με συνεχή συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Οι διαδηλωτές, αφού διαμαρτυρήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έφτασαν και πάλι μπροστά στην πλατεία Πανεπιστημίου, από όπου και ξεκίνησαν, για να λήξουν την πορεία τους αλλά και για να καθορίσουν το νέο ραντεβού τους στους δρόμους.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αύριο Κυριακή στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Η δεύτερη πορεία ξεκίνησε μπροστά από την πλατεία Ελευθερίας λίγο μετά τις 12.00, από μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας, του ΣΥΡΙΖΑ, της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Ανέργων Μαγνησίας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΠΑΜ Μαγνησίας, το οποίο σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη του πορεία στους δρόμους, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης ειρηνικά, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και προσπαθώντας να ξεσηκώσουν τους περαστικούς.

Φτάνοντας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας επί της οδού Δημητριάδος, στάθηκαν για ώρα φωνάζοντας διάφορα συνθήματα, ενώ κεντρικό τους σύνθημα αποτέλεσε το: «Εεε, Οοο, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ».

Αμέσως μετά κινήθηκαν προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λήγοντας εκεί την πορεία τους και καθορίζοντας τις νέες κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο τον πρωί στις 11.00 στην Πλατεία Ελευθερίας.


πηγη