Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Όλη η Κρήτη επαναστατεί! ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Όλη η Κρήτη επαναστατεί! [βίντεο, φωτο]
Μπαράζ κινητοποιήσεων και σήμερα σε όλες τις πόλεις της Κρήτης. Οι εργαζόμενοι του νησιού, μετά τις χθεσινές παλλαϊκές κινητοποιήσεις; συνεχίζουν και σήμερα τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και τα οικονομικά μέτρα που τη συνοδεύουν.
Ηράκλειο

Μετά και τη χθεσινή χωρίς προηγούμενο διαδήλωση στο ....
Ηράκλειο με τη συμμετοχή του ΕΚΗ, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, συλλογικοτήτων και φορέων, ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σήμερα.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων περιελάμβανε συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από τη χθεσινή χωρίς προηγούμενο κινητοποίηση στο Ηράκλειο:
Χανιά
Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίζονται και σήμερα Σάββατο οι απεργιακές κινητοποιήσεις και στα Χανιά. Στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στην πλατεία Δικαστηρίων με την πραγματοποίηση συνέλευσης.
Εν τω μεταξύ από χθες και για το τριήμερο των κινητοποιήσεων που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στις οποίες συμμετέχουν το ΕΚΧ το Νομ. τμήμα της ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα και φορείς, τελεί υπό κατάληψη το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων .
Με σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της οποίας απευθύνεται κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενώ γίνεται επίσης γνωστό πως «η κατειλημμένη περιφέρεια θα λειτουργήσει ως κέντρο αγώνα και θα γίνονται εκδηλώσεις.»
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:
«..από την Κατειλημμένη Περιφέρεια Χανίων
Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες.
Η επίθεση στη ζωή και την εργασία μας φαίνεται να μην έχει τέλος.
Μέσα στις επόμενες μέρες θέλουν να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Αν τους αφήσουμε θα είναι μια ¨ταφόπλακα” για τις κατακτήσεις και τις ζωές όλων των εργαζομένων και των ανέργων.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Να φύγει η κυβέρνηση, η τρόϊκα και οι πολιτικές τους. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
-Αξιοπρέπεια, ταξική και κοινωνική αντεπίθεση
- Όλοι στους δρόμους, να ανατρέψουμε τους εκμεταλλευτές. Να γράψουμε την ιστορία με τη συμμετοχή μας.
Συμμετέχουμε:
Σάββατο, 11 π.μ. στο συλλαλητήριο – διαδήλωση στην Πλατεία Αγοράς.
Σάββατο, 8 μ.μ. ανοιχτό συντονιστικό – συνέλευση στην κατειλημένη περιφέρεια.
Κυριακή, 6 μ.μ. Να πλημμυρίσουμε την Αγορά και τους δρόμους των Χανίων, προσυγκέντρωση στην πλατεία αγοράς.
Η κατειλημμένη περιφέρεια θα λειτουργήσει ως κέντρο αγώνα και θα γίνονται εκδηλώσεις.
Η συνέλευση της κατειλημμένης περιφέρειας»
Ρέθυμνο
Νέες συγκεντρώσεις στις 10 το πρωί και στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν και στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο του τριήμερου των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Εργατικό Κέντρο και Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, καλούν τους Ρεθυμνιώτες για μαζική συμμετοχή.
Εν τω μεταξύ από χθες το δημαρχείο Ρεθύμνου τελεί υπό κατάληψη που θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ, ημέρα όπου θα συζητηθεί το νέο μνημόνιο στη βουλή.
Λασίθι
Γέμισε από κόσμο το απόγευμα της Παρασκευής 10-2-12 η πλατεία Αγίου Νικολάου στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην πόλη.
Τη συγκέντρωση κατά του νέου μνημονίου, των νέων μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, η ΕΛΜΕ Λασιθίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, οι Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμπέλλου, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγ. Νικολάου, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Μεραμπέλλου – Οροπεδίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΑΕΑΝ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου.
Σύντομο χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους απηύθυνε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος τονίζοντας πως η εκκλησία βρίσκεται στο πλευρό τους. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μαν. Πεπόνης διάβασε το ψήφισμα προς τους βουλευτές του νομού που εγκρίθηκε ομόφωνα από τη συγκέντρωση. Ακολούθησαν και άλλες ομιλίες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του Αγ. Νικολάου.
Στο τέλος δόθηκε ραντεβού για νέες συγκντρώσεις το Σάββατο στις 6.00 μ.μ και την Κυριακή 12/2/2012 στις 6 το απόγευμα, ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο μνημόνιο.


Το ψήφισμα προς τους βουλευτές του νομού που εγκρίθηκε από τη συγκέντρωση είναι το παρακάτω:
Προς: Βουλευτές Λασιθίου
Κύριοι Βουλευτές
Τα δύο (2) τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πολιτική του πρώτουΜνημονίου, η χώρα οδηγήθηκε σε βαθιά ύφεση.
Οι άνεργοι έφτασαν το 1.500.000 και αυτοί οι συνάδελφοί μας δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι!
Περίπου το 30% των εργαζομένων ζουν με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας και μέσα στην απόγνωσή τους, καλούνται να πληρώσουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις! (4 φορονομοσχέδια μέσα σε 1,5 χρόνο).
Οι πολίτες αυτής χώρας έχουμε ήδη πτωχεύσει!
Με την ψήφιση του νέου Μνημονίου ψηφίζετε:
Εθνικό μισθό 490 ¤ μεικτά για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών.
Εθνικό μισθό 585 ¤ μεικτά για όλους τους εργαζόμενους.
Κατάργηση Κλαδικών Συμβάσεων μέσω της αλλαγής της μετενέργειας και σε ορίζοντα τριμήνου οδηγείτε όλους τους εργαζόμενους σε μειώσεις μισθών μέχρι και 40%.
Μείωση 2% των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.
Περαιτέρω μείωση συντάξεων.
Μείωση έως 50% στα Επιδόματα Πρόνοιας.
Απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα και δυνατότητα απολύσεων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ και των Γενικών Κανονισμών Εργασίας.
Κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
Υποθηκεύετε όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας.
Αποκρατικοποιείτε τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, αγνοώντας τον κοινωνικό και αναπτυξιακό τους ρόλο.
Ταυτόχρονα γνωρίζετε ότι ανά τρεις μήνες θα επιβάλλονται νέα μέτρα ενώ επί της ουσίας ήδη έχουν εξαγγελθεί νέα μέτρα για τον Ιούνιο (Ασφαλιστικό, Μισθολογικά).
Ουσιαστικά ψηφίζετε και εφαρμόζετε την ίδια αδιέξοδη πολιτική που μας οδήγησε στην τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι έλληνες πολίτες.
Εάν θέλετε να εκφράζετε τους Λασιθιώτες πολίτες, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κάνετε το αυτονόητο: ΜΗΝ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Σε δε άλλη περίπτωση, μας φέρνετε απέναντί σας, συνδικαλιστικά, ατομικά, και πολιτικά. Θα έχετε την ιστορική ευθύνη της εξαθλίωσης εκατομμυρίων ελλήνων και του ξεπουλήματος της χώρας μας. Για ότι συμβεί θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι εσείς.
ΠΗΓΗ: flashnews.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΗΤΗΚΟΥΣ
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ!!!ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑΤΙ
ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ

Ανώνυμος είπε...

50% εδιναν στο ΠΑΣΟΚ τοσα χρονια... Η καρδια του κομματος ηταν η Κρητη... τωρα ξυπνησαν.. Καλλιο αργα παρα ποτε...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Πατρίδα, δεν σε καμώνω απο τον χάρτη... σε καμαρώνω.

HB είπε...

Επιτέλους και στην Κρήτη! Χαιρομαι αλλα δεν χειροκροτώ. Πολλοι απο εμας αντιδρούν επειδή έχουν χάσει τα "προνόμια τους" για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, και αισθάνονται χαμένοι χωρίς το χρήμα. Μπορεί ένας λαός, χειραγωγημένος πλέον, να αλλάξει συνείδηση μέσα σε 6 μήνες και να ακολουθήσει τη συλλογική ευθύνη, που αγγίζει τον συμπολίτη του και όχι τον ευατό του?