Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Θέμα ημερών η έκδοση του Νοριέγκα στον Παναμά


Φωτογραφία από συνομιλία του Νοριέγκα με δημοσιογράφους το Νοέμβριο του 1989.Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η έκδοση του πρώην δικτάτορα του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα, ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται σε φυλακή της Γαλλίας.

Φωτογραφία από συνομιλία του Νοριέγκα με δημοσιογράφους το Νοέμβριο του 1989.



Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Παναμά, Ρομπέρτο Χενρίγκεζ, ο Νοριέγκα, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην με τις κατηγορίες της διαφθοράς και του φόνου, θα εκτίσει την ποινή του στην πατρίδα του.

Ο 77χρονος Νοριέγκα, είναι καταζητούμενος στον Παναμά και για άλλα εγκλήματα που φέρεται ότι διέπραξε κατά την περίοδο της εξουσίας του, μεταξύ των ετών 1983 – 1989.

Ήδη, αξιωματούχοι από τον Παναμά, βρίσκονται στο Παρίσι προκειμένου να διευθετήσουν τις διαδικασίες της έκδοσης του Νοριέγκα, όπως αποφασίστηκε προ ημερών από το γαλλικό εφετείο.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εγγύηση της ασφάλειας του Νοριέγκα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Παναμά.

Την έκδοσή του υποδέχθηκε θετικά και ο δικηγόρος του πρώην δικτάτορα λέγοντας ότι «είναι καλά νέα το γεγονός ότι αυτός ο ηλικιωμένος και κουρασμένος άνδρας θα γυρίσει στην πατρίδα του».

Ο πρώην δικτάτορας και πάλαι ποτέ σύμμαχος των ΗΠΑ, είχε συλληφθεί κατά την εισβολή Αμερικανών στρατιωτών τον Ιανουάριο του 1990 με την κατηγορία είχε μετατρέψει τον Παναμά σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών.

Μετά από 20 χρόνια στις αμερικανικές φυλακές ο Νοριέγκα εκδόθηκε από τις ΗΠΑ στο Παρίσι όπου είχε καταδικαστεί ερήμην σε 7ετή ποινή κάθειρξης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο προερχόταν από Κολομβιανούς εμπόρους ναρκωτικών, αγόραζε ακίνητα στο Παρίσι μέσω μιας γαλλικής τράπεζας.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, Ροξάνα Μέντεζ, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, «ο Παναμάς είναι έτοιμος να δεχθεί τον Νοριέγκα». Σύμφωνα με την ίδια ο πρώην δικτάτορας θα μεταφερθεί στη φυλακή αλλά παραμένει ασαφές το αν θα παραμείνει εκεί καθώς στη χώρα επιτρέπεται, σε όσους είναι άνω των 70ετών, να εκτίσουν την ποινή τους κατ’ οίκον.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή,μην μπαίνετε έχει ιούς.

http://lnfaw.blogspot.com/2011/12/blog-post_08.html