Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Καθιστική διαμαρτυρία φαντάρων στο κέντρο εκπαίδευσης Αυλώνας



Πλέον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ δε μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα πιάτο ανθρώπινο φαγητό στους ένστολους δούλους που ονομάζονται φαντάροι.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η ποιότητα του φαγητού είναι άθλια ενώ η ποσότητα των μερίδων σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε νέα, καταταλαιπωρημένα από την εκπαίδευση παιδιά.

Στο ΚΕΝ Αυλώνας που φιλοξενεί εκτός από τους ....νεοσύλλεκτους στα Τεθωρακισμένα, τους συναδέλφους στις Διαβιβάσεις και στο Υγειονομικό, το τι παλιόφαγο δίνουν στους φαντάρους δεν λέγεται. Πρόσφατα, οι φαντάροι που έκαναν αγγαρεία στα μαγειρεία, αηδιασμένοι από την κατάσταση που επικρατούσε σε αυτή ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας από το φαγητό και πιο συγκεκριμένα το μπριάμ, να μην φάνε γιατί κινδυνεύει η υγεία τους!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους τα ταψιά ήταν βρώμικα και χρησιμοποιούνταν όπως ήταν, αμέσως μετά την προηγούμενη χρήση τους. Τα υλικά δε, ήταν κακής ποιότητος και λειψά, καθώς η διοίκηση της μονάδας κάνει οικονομία, ενώ υπάρχουν καταγγελίες φαντάρων ότι προϊόντα που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν στα μαγειρεία για τη σίτιση των νεοσυλλέκτων, καταλήγουν για πώληση στο ΚΨΜ!

Όλα αυτά προκάλεσαν την οργή και αγανάκτηση των φαντάρων δύο λόχων – ενός των Διαβιβάσεων και ενός του Υγειονομικού – που αρνήθηκαν να μπουν στα εστιατόρια για να σιτιστούν και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από αυτά, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη και απάνθρωπη αντιμετώπιση τους από τη διοίκηση της μονάδας. Πρόκειται για μια σημαντική πράξη αντίστασης των φαντάρων που με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο αμφισβήτησαν τις απαράδεκτες συνθήκες, την αυθαιρεσία της διοίκησης που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσων νέων ανθρώπων.

Επιλοχίας που έτρεξε αγχωμένη να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία των φαντάρων προσπάθησε με απειλές και βρισιές να τρομοκρατήσει τους φαντάρους. Το μόνο που κατάφερε ήταν να εισπράξει την περιφρόνηση τους, καθώς της γύρισαν μαζικά την πλάτη και απομακρύνθηκαν από τα εστιατόρια, χωρίς να φάει κανείς. Αργότερα οι συνάδελφοι βγήκαν μαζικά παραπονούμενοι στους επικεφαλής αξιωματικούς και απαίτησαν τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

Από ότι φαίνεται οι νεοσύλλεκτοι στην Αυλώνα έχουν τις εξής επιλογές: ή να φάνε το απαράδεκτο φαγητό της μονάδας και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους ή να μείνουν νηστικοί και να ξοδεύουν το οποίο χαρτζιλίκι τους στο ΚΨΜ, επιφέροντας κέρδος στη διοίκηση της μονάδας. Και είναι γνωστό τι «βούτες» γίνονται στα ΚΨΜ!!!

Στην Αυλώνα φαίνεται ότι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να λιώνουν τους νεοσύλλεκτους στην παρέλαση. Το άγχος τους για το θεαθήναι και την προβολή τους ενόψει της ορκωμοσίας έχει δραματικά αποτελέσματα: τρεις (3) φαντάροι κατέρρευσαν την ίδια μέρα εξαιτίας των ατελείωτων δοκιμαστικών των παρελάσεων.

Εμείς καλούμε τους φαντάρους να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

Ο καθημερινός συνδικαλιστικός αγώνας είναι ο μοναδικός δρόμος για τη συλλογική βελτίωση των συνθηκών και την αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας αξιωματικών και διοικητών.

Επίσης, καλούμε τους γονείς να εκμεταλλευτούν τη μαζική τους παρουσία στην ορκωμοσία και να εκφράσουν τα παράπονα τους στη διοίκηση της μονάδας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥς ΦΑΝΤΑΡΟΥς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ,ΕΧΟΥΝ ΟΜΩς ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΤΗ ΦΑΡΑ ΤΟΥΣ(Ο ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ) .
http://hellasxg.blogspot.com/2011/09/blog-post_338.html

Ανώνυμος είπε...

gia miso leuto re paidia...H AGGAREIA LOIPON TWN MAGEIRIWN KATHGGEILE OTI TO FAGHTO EITAN A8LIO,KAI TA TAPSIA BRWMIKA.... GIATI LOIPON AUTH H AGGAREIA DEN EPLUNE KALHTERA TA TAPSIA? PION PERIMENEI AUTH H AGGAREIA TIN MARIKA TIN PENTAGIWTHSA NA KA8ARISEI TA MAGEIRIA? I TOUS TOURKOUS MHPWS?
KAI TI 8A PEI "PALIOFAGO" TO MPRIAM? TI EINE TO MPRIAM KREAS NA XALASEI?
DEN EINE LAXANIKA MAGEIREUMENA?
ENTAKSEI EGW SYMFWNO OTI TO MRIAM MONO XWRIS KREAS ,KOTOPOULO KTL,DEN MPOREIS NA 8REPSEIS ENA NEO PAIDI....MHN TA G.MAME OMWS KAI OLA ETSI?
KAI KATI ALO ,O SPARTAKOS EITAN ELLHNAS DOULOS APO THN 8RAKH POU EKANE EPANASTASH GIA NA KSANABREI TIN ELEU8ERIA TOU POU TOU EIXAN STERHSEI OI RWMAIOI KATAKTHTES,TO DYKTIO TWN (KOMMOUNISTWN ) FANTARWN STIN ELLADA O SPARTAKOS DHLADI,PROSPA8EI NA APELEU8ERWSEI TOUS ELLHNES FANTAROUS APO TIN.....ELLADA?
RE EISTE ME TA KALA SAS?
MHPWS OI SPARTAKOFANTAROI STIN ELLADA 8ELOUN KAI KANENA ASULO STON STRATO? OPWS STA PANEPISTHMIA?
I MHPOS PERIMENETE TOUS TOURKOUS NA ER8OUN NA YPHRETHSOUN TIN 8HTEIA TOUS STIN ELLADA?
RE HLI8IOI OI TOURKOI EXOUN F8ASEI STO KASTELORIZO KSYPNATE....
G Amelethtos (BYZANTINOS)

Ανώνυμος είπε...

EΣΥ ΠΑΙΔΙ ΓΡΑΦΕΙ GREEKLISH ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ellhnes eiste palian8rwpoi OLO DIKAIWMMATA ZHTATE OLOI SAS ,YPOXREWSEIS TIPOTA....AS ERXOSASTAN NA DEITE TI FAGHTO TRWGAME TOTE EMEIS STON STRATO....PANA8LIO OMWS DEN BARYGGOMOUSAME GIA THN PATRIDA...
OUTE THN GH POU SAS GENHSE DEN AGAPATE PALIOSKYLLA...

G Amelethtos (BYZANTINOS)

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΚΑ ΡΕ ΦΙΛΟ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙς ΚΑΛΣΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

EGW PAIDI ELLHNA, RE PAKISTANAKI,MIN KSEXNAS TO TELIKO SIGMA OTAN GRAFEIS PX....GRAFEIS...ELLHNAS KTL....
ESI LOIPON PAKISTANAKI,I ALBANOPOULO TI EISE POU KATEXEIS KALHTERA APO EMENA TOUS PARAKEIMENOUS KAI YPERSYNTELIKOUS DEIKSE MOU APO EDW TIN SOUHDIA PWS NA GRAFW ...
G Amelethtos (BYZANTINOS)

Ανώνυμος είπε...

Ηλίθια κτήνοι θα έπρεπε να γνωρίζεται οτι στο στρατό δεν υπάρχει χώρος για συνδίκαλισμο!!!!Και όποιο πρόβλημα έχεις βγαίνεις παραπονούμενος στη πρωινή αναφόρα δεν κάνεις καθιστική διαμαρτυρία,αλλά που να τα ξέρεται εσείς αυτά μήπως πήγατε στρατό???!!!Βλακόμουτρα για αυτό είμαστε σε αυτά τα χάλια με τον συνδικαλισμό και τις μαλακίες σας,ΖΩΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συνδικαλισμός και στρατός δε ταιριάζουν.Το άρθρο είναι πολύ ύποπτο.Πρέπει να παρέμβει εισγγελέας για προσπάθεια ανταρσίας-απειθαρχίας στο στράτευμα εκ μέρους αυτού του επονομαζόμενου δικτύου.....!Ο αρθρογράφος μάλλον δεν έχει υπηρετήσει και δε γνωρίζει ποια είναι διαδικασία για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί!Τέτοιες προτροπές απο τέτοιες οργανώσεις έφτασαν το στράτευμα στο σημείο που βρίσκεται τώρα!Ντροπή σας!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΑΚΑΒΛΑΚΑ. ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ. ΣΤΡΑΤΙΟΤΗΣ΄,ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΓΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΝΑ ΠΛΕΝΗΣ ΤΗΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΡΗΒΙΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ. ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ. ΞΕΡΗΣ ΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΑΜΟΣ ΝΑΙ. ΜΠΟΥΛΗ .ΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΩΜΑ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΝ ΤΟ ΛΥΠΟΣ.ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΛΑΔΙΑ.............ΟΥΣΤ ΡΕ ΒΡΟΜΟΣΚΙΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ...........

Ανώνυμος είπε...

Να φάνε ότι τους σερβίρουν ή το κκε του σπάρτακου να δώσει λεφτά να φάνε μπριζόλες.

Ανώνυμος είπε...

στη μονάδα που υπηρέτησα όσα ήταν καλά δυκτιωμένα κουμμούνια κάθε 20 μέρες είχαν αδειούλα και δεν μιλούσε κανείς. εμείς οι Έλληνες ,οι απλοί καθόμασταν και κάναμε τις υπηρεσίες τους.
Κουμούνια του σπάρτακου πάτε από μέσα να κάνετε τη ζημιά στη χώρα την ώρα που είναι έτοιμοι να μπουκάρουν οι τούρκοι!!! Να φάτε τα σκατά που χέζετε ρε καριόληδες τι νομίζετε ότι είναι ο στρατός ; Οσοι δεν ήταν από εύπορες οικογένειες τι νομίζετε ότι έτρωγαν ? ότι έδινε η υπηρεσία γαμω το κκε σας λαμόγια του κερατά...

Ανώνυμος είπε...

Καυμενη Ελλαδα!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΙ΄,ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ ΝΑ ΦΑΕΙ . ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΗ ΣΚΟΠΙΑ . ΚΑΙ ΤΡΥΠΙΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΜΑΛΟΝ ΒΡΟΜΟΣΚΥΛΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΖΗ ΜΕΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ..............

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...
Οσοι "μαυροι" περασαν απο Αυλωνα...
Γνωριζουν πως οι αρουραιοι στα μαγειρεια ηταν τεραστιοι...μεγαλυτεροι απο γατες...
καναμε εμβολια... φαγαμε...και δεν παθαμε τιποτε...
χαλαρωστε λιγο, δεν τρεχει τιποτε...
αλλα ειναι τα ζορια τωρα...
Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

oxi mono stin avlwna alla pantou esti itan.den pathame tipota apolitws!efoson egine to emvolio den fovomastan tipota.mou fenetai oti lougrepsame poli sti simeron imera......grafw esti giati eimai sto exwteriko kai en wra ergaseias.

Ανώνυμος είπε...

Νταξει μαγκες την απαντηση τη δινει ο συντακτης του αρθρου.Οι πρωτοι που διαμαρτυρηθηκαν ηταν οι βυσματιες υγειονομικο και διαβιβασεις οσοι πηγαν στρατο ξερουν ποιος μπαινει και σε τετοια σωματα.κατα τα αλλα μερικοι μαλακες στο στρατο πιστευουν οτι αν φας σαβουρα ,την ωρα που στελεχη τρωνε τα καλυτερα φαγητα, σα φανταρος σκληραγωγησαι...Μεγαλο μπουρδελο ο στρατος και πρεπει να το παρεις χαλαρα γιατι δεν αξιζει μια.Να μου πειτε τι δουλευει σωστα στη χωρα για να ειναι και ο στρατος οκ

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΦΤΟΥ ΣΑΣ..................................ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΙΟΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΒΟΥΛΟΣΤΕ ΤΟ ΒΡΟΜΟΣΤΟΜΑ ΣΑΣ..........

Ανώνυμος είπε...

Για να χτίσουν τέμενος με τα δικά μας λεφτά έχουν όπως λέει και ΓΑΠ,για τα νιάτα τους φαντάρους δεν έχουν.Αν δεν έχουν έστω τα προβλεπόμενα τη πηγαίνουμε ακόμα στρατό; παιδιά αν είναι αλήθεια όλα αυτά τη άλλο να σχολιάσω είμαστε άξιοι της μοίρας μας έχουν γίνει επικίνδυνοι και στις επόμενες εκλογές να τους μαυρίσουμε να μην ψηφίσουμε με την χούφτα και στα τέσσερα όπως μερικοί μερικοί.

Ανώνυμος είπε...

eleos re paidia den isxyoun ayta...poia embolia bre asxete sto ygeionomiko eimai, o my8os twn emboliwn den yfistatai, ase pou ta embolia einai farmakobiomhxaniwn oxi tou "stratou"...oute "anti-koukou" exei, oute kaneis embolio pou trws lhgmena kai den pa8aineis tipota...de mporw thn asxetosynh ...sygnwmh gia ta greeklish exw problhma me to kinhto mou...to mono ygeionomiko aksioprosexto einai gia tous EPY pou otan eixane paei apostolh se Kosovo, ELDYAL, tous eixane pei oti gia 2 xronia meta ton epanapatrismo, na mhn teknopoihsoun prolhptika....tipota allo ypopto den yparxei...

Ανώνυμος είπε...

epishs file 8:34, sto ygeionomiko mpainoun kai bysmaties dystyxws , alla mpainoun kai paidia me ptyxia iatrikhs kai paraiatrika epaggelmata kai para polloi me metaptyxiaka kai didaktorika...ELEOS ME THN AEROLOGIA STH SYGXRONH ELLADA...

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο το άρθρο!Στρατός με αλα κρεμ γουρουνόπουλα,κονκασέ και φρικασέ!Άντε ρε γιωτάδες που έχετε διαλύσει το στρατό!Και φασολάδα να φάνε και σκατά!Στρατός είναι όχι κολέγιο!Ου να μου χαθείτε φλώροι!Σπάρτακος και ελέθεροι φαντάροι και μαλακίες!

Ανώνυμος είπε...

Που να βρεθούν χρήματα για φαγητό στο στράτευμα αφού οι πολιτικοί μας τα δίνουν σε ΜΚΟ σαν το δίκτυο αλληλεγγύης φαντάρων Σπάρτακος.Αυτοί τρώνε καλά!

Ανώνυμος είπε...

-Ξυπνήστε ... το πλιάτσικο και το κλέψιμο στο στρατό είναι μια καθημερινότητα...ειδικά στα μαγηρεία!!!!
-Καλά έκαναν τα παιδιά και δεν έφαγαν για να αρχίσουν να φοβούνται λίγο εκεί οι κλέφτες!
-Εγώ επίσης υγειονομικό ήμουνα παλια στην Αρτα και εκεί δεν είχαμε χλωρίνες για να καθαρίζουμε ούτε στις τουαλέτες!! Και αρχίζαμε και αγοράζαμε χλωρίνες σαν ομάδες και το απίστευτο ποιο ήταν;;;Βγήκαν οι αξιωματικοί στην αναφορά και είπαν να μην αγοράζουμε και να καθαρίζουμε με ο,τι έχουμε ...δηλαδή σκέτο νερό για να μην ξεφτιλίζεται ο στρατός επειδή θα μας βλέπουν να κουβαλάμε χλωρίνες μετα τις εξόδους!!!!!!!!
Εγκληματική νοοτροπία καραβανάδων...φυσικά τους γράψαμε εκεί που δε λερώνομασταν και κάναμε ότι θέλαμε!
Και πάλι μπράβο στα παιδιά για πραγματικό ελληνικό φρόνημα και καλό είναι να το αναφέρουν παντού! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥς ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Στην Αυλωνα ο διοικητης ειναι ενας ατομιστης και καθαρμα του κερατα. Στις δοκιμες με οπλα δεν δινει τα σωστα κρανη και πολλοι στρατιωτες παθαινουν μόνιμη κώφωση απο τους δυνατους ηχους των πυροβολισμων. Πλακωνουν τους στρατιωτες στα εμβολια και σε πειραματα με αγνωστα φαρμακα και παρενεργειες. Οι τουαλετες δεν κλεινουν παντα και οι στρατιωτες κανουν την αναγκη τους σε κοινη θεα. Το φαγητο ειναι για τα γουρουνια και οποιος δεν εχει λεφτα να αγορασει απ'εξω, την εβαψε. Ειναι γεγονος οτι οι διοικητες των μοναδων καθε μηνα απο την κλεψια στη σιτηση και αλλα ειδη, βγαζουν αλλους 4 μισθους και οι περισσοτεροι εχουν φτιαξει πολυκατοικιες. Το μονο που ξερουν ειναι να χλευαζουν τον στρατιωτη, να τον τρομοκρατουν και να τον ειρωνευονται. Οπως σε ολες τις δημοσιες υπηρεσιες, ετσι και στον στρατο το προβλημα ειναι, οτι δεν γινεται ποτε αιφνιδιαστικος ελεγχος στις συνθηκες διαβιωσης στα στρατοπεδα απο ανωτερα στελεχη του Πενταγωνου. Αφηνουν τους διοικητες να δρουν σαν δικτατορες και το πολυ-πολυ τους κανουν μία επιπληξη, αν κατι τους καταγγελθει.
Σαπιλα στην πολιτικη, σαπιλα και στην λειτουργια των στρατοπέδων. Στην Αυλωνα πάντως η κατασταση εδω και χρονια ειναι αισχρη.

Κωσταs είπε...

Συνεχειστε να τσακωνεσται.Αυτο θελουν και αυτοι.
Συνεχειστε να εχετε την συμπεριφορα του προβατου.
Τουs βολεβει.Αυτο σαs κανουν ετσι και αλλιωs
χιλιαδεs χρονια τωρα.Γιδια..Σφαχτητε μουλαρια,σε λιγο που θα σαs φορεσουνε καμπανακι θα παθαινω
κραμπεs απο τα γελια.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ύποπτη περίοδο σκέφτηκε ο Σπάρτακος να κάνει στάση(!!!) στο Στρατό για τη σίτηση που ανέκαθεν ήταν χαμηλού επιπέδου....
Προσέξτε προδοτάκια και αρχίφλωροι αφελείς που τους ακούτε, γιατί αμα γίνει κανα μπαμ, δε θα χει καθιστικές διαμαρτυρίες και αηδίες, όποιος δεν προχωρά θα τρώει σφαίρα στο κεφάλι. Έτσι στα σταλινικά πρότυπα που σας αρέσουν πολύ!

Πρίαπος

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑ 21 ΜΗΝΕς ΚΑΜΙΑ 3000 ΩΡΕς ΣΚΟΠΙΑ , ΤΙς ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΩΡΕς ΘΑΛΑΜΟΦΙΛΙΚΙΑ , ΑΓΓΑΡΙΟΣ ΚΛΠ........ΚΑΝΑ 2 ΒΟΥΝΑ ΑΝΕΒΗΚΑ ΝΑ ΣΒΗΣΩ ΦΩΤΙΕς ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΒΗΝΑΝΕ , ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΠΕΥΚΟΔΑΣΗ, ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΙς 2 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΚΛΠ, ΚΛΠ......ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΗΤΑΝΕ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.....
ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΟΛΗ Η ΜΟΝΑΔΑ , ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ , ΤΟ ΚΡΕΑς ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ......ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΒΟΟΕΙΔΗ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ , ΑΓΝΩΣΤΗς ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ , ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ.....
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝΕ ΤΑ ΕΒΕΡΕΣΤ Η ΤΑ GOODYS , ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?????????
ΕΛΕΟΣ.........
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΛΩΡΙΝΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΙΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ , ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΚΥΝΔΗΝΕΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΛΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ........
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΣΚΟΥΛΙΚΙ , Η ΠΟΝΤΙΚΙ 'Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΕ ΤΡΩΚΤΙΚΟ 'Η ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕς, ΕΝΑ ΝΑ ΠΩ....
ΣΠΑΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙς ΚΑΠΟΙΟΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ,
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ......

Ανώνυμος είπε...

ωραιος ο πριαπος θανατος στα κουμουνια που καταστρεψανε την ελλαδα.

κλεομένης είπε...

Σπάρτακος; Τι συμβολίζει αυτό το όνομα; Αλληλεγγύη στους φαντάρους; Γιατί τι είναι οι φαντάροι; Πολιτικοί κρατούμενοι; Ώπα ρε! Τι συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η σελίδα και μάλιστα αυτή την περίοδο; Παίδες καλύτερα να μην διαδίδονται τέτοιες ειδήσεις. Μήπως οι υπηρεσίες της γειτονικής χώρα έγιναν απο Μουσουλμάνοι... σοσιαλιστές;;;;

Ανώνυμος είπε...

Διαχειριστή, καλή ανάρτηση, αλλά οι περισσότεροι σχολιαστές είναι για τα πανηγύρια. Ξέρεις, αυτοί οι "σκληροί" που θα πάρουνε την Πόλη.

Ανώνυμος είπε...

ααα και κατι αλλο ρε παιδια εκτος απο το φαγητο επειδη παω φανταρος τωρα στην καλυτερη στιγμη...... μηπως αν κανω καθιστικη διαμαρτυρια μπορουν να βάλουν κανενα μουνι να γαμαω???????.... χαχαχαχα γελοιοί που εχουμε γίνει ολοι οι φλόροι και οι ππούστηδες και τα σκουπίδια παγκοσμιος στην ελλάδα μαζευτικαν!!!! ΨΟΦΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Στα συνορα ημουν και πιο πριν Αυλωνα και πιο πριν ειδικες δυναμεις ημουν 4η επιλαρχια στην πιο βρωμικη την οποια και χιλιοκαθαρισα...εαν εσενα ερχεται στο σπιτι η μαμα και καθαριζει η ζεις μες την βρωμα μαθε υπαρχει και η σκουπα...τετοιες αηδιες δεν συναντησα...τα περισσοτερα ισως και να ισχυουν συγνωμη λοιπον που δεν σας τρεφει ο στρατος οπως η μαμα σας...συγνωμη που εαν δεν κανεις βηματισμο δεν μαθαινεις να δρας σαν ομαδα γιατι εαν δεν δρασεις σαν ομαδα εστω και απο τον βηματισμο τοτε στον πολεμο θα εισαστε 3 λαλουν και τρεις χορευουν...ενας να κανει το λαθος χαθηκε ολη η ιλη...το πλυσιμο τον ταψιων το εχει χρεωμενο η αγγαρεια..ολα τα αλλα τα ακουω τσαμπα...εισαστε μερικοι μαμακηδες να δω ελληνιδα μανα εκει που παλια πηγαινε τα οπλα να πηγαινει την εφημεριδα και τα καθαρισμενα αρβυλα στο βουνο για τον γιοκα της με ντιλιβερι απο τα TGI και τα GooDys και θα πεθανω στα γελια...ελεος πια...καλυτερα σκληρος και να εχω ονειρο να παρω την πολη παρα να ειμαι του καθε εβραιοτουρκου η μικρη polly pocket...και να ονειρευομαι μια μεγαλη γυρα απο γαροτσι..οποτε κραταω τον ηλιο τον νοητο κρατα τον ηλιο τον ανοητο αλογο εεε αλογο....ααα και ενα συγνωμη που τα περισσοτερα στρατοπαιδα ειναι στην εξοχη και εχει και φιδια και σκορπιους και ποντικια αλλη φορα θα τα χτισουν στο mall..και σημειωση υπαρχουν τροποι χωρις χημικα να μην πατανε ποντικια απλα δεν στους εμαθε η μαμα για να τα σκοτωσεις...αδερφες και παλικαρια γιναμε μαλλια κουβαρια...

Ανώνυμος είπε...

2:43 π.μ. ρίξε μια ματιά σε αναρτήσεις (σε αυτό το blog) σχετικές με την κρίση Τουρκίας - Ισραήλ και θα διαπιστώσεις οτι ΟΛΟΙ αυτοί οι "σκληροι" παρακαλάνε να κάνει (αντί γι αυτούς) τη δουλειά ... το Ισραήλ.

Ανώνυμος είπε...

Διαβιβαστής είμαι εγώ, παρουσιάστηκα Καλαμάτα τον Φεβρουάριο που μας πέρασε.. το φαγητό που έφαγα εκεί πραγματικά δεν το περίμενα, μέσα σε 19 μέρες έβαλα 8kg, πολύ ωραίο φαγητό, και κυρίως με τα υλικά που έδινε ο στρατός! το πρόβλημα δεν είναι τα υλικά, είναι ο μάγειρας που τα μαγειρεύει. Οι καθαριότητες είναι δουλειά της αγγαρίας, αν η αγγαρία κάθετε και δεν κάνει τίποτα, λογικό είναι να τρώνε σε βρόμικα ταψιά. εμάς μας λιώνανε μέχρι τις 1 το πρωί την βραδινή λάτζα, για να είναι όλα καθαρά, και δεν φεύγαμε αν δεν τα έλεγχε ο ΑΥΔΜ τα μαγειρεία.
στον στρατό πρέπει να υπάρχει πειθαρχία, αυτοί οι "προοδευτικοί" με καθιστικές διαμαρτυρίες δεν βοηθάνε το στράτευμα, απλά δείχνουν τι θα γίνει σε περίοδο κρίσης. όποιος έχει πρόβλημα, πάει να μιλήσει στον Διμοιρίτη του για το πρόβλημα που έχεις (που κατα 99,9% των περιπτώσεων έχετε ίδια ηλικία) και πάει ο ίδιος να βρεί την λύση στο πρόβλημα, και αν δεν καταφέρει να βρεί έτσι λύση, βγαίνει στην αναφορά του λόχου το πρωί, και λες το πρόβλημα σου. απο όλα όσα έχω δεί πάντως, σχεδόν πάντα βρίσκαμε λύσεις όταν κάποιος είχε πρόβλημα (χαλασμένες πόρτες στις τουαλέτες, καθαριστικά, φαγητό, ξεκούραση, ζεστό νερό στα ντούζ και πάει λέγοντας)

ξυπνήστε, δεν χωράει ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, αν δεν υπάρχει πειθαρχία, ο εχθρός θα σε κάνει σουρωτήρι πρίν ακόμα το καταλάβεις, ενώ όταν υπάρχει πειθαρχία, βλέπε τι έκανε ο στρατός μας στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο(δεν το πάω πιο μακριά)

Ανώνυμος είπε...

Φωνάξτε τις μανούλες σας κότες,αν δεν αντέχετε,την ποδίτσα και στο σπιτάκι σας.
Ρε σπαρτακε σε στρατό είσαστε όχι σε επίδειξη μόδας.

Ανώνυμος είπε...

ολα τα ασχετα φασισταρια εδω εχουνε μαζευτει βλεπω και εχουνε γνωμη για τα παντα

Ανώνυμος είπε...

σωστος ο 2:43. γεμισαμε πουστρακια στο ΕΣ, ο στρατος δεν φτιαχτηκε για να καλοπερνας . φτιαχτηκε για να σε προετοιμασει για πολεμο. τωρα θα μου πεις τα πουστρακια του σπαρτακου θα πολεμησουν? μπα δεν νομιζω. αν θελετε καλοπεραση παντε σε κολλεγιο. οσο για τα στελεχη που τρωνε χλιδατα που τα ειδατε αυτα ρε φλωροι? οι μοναδες ειναι πεσμενες γιατι δεν εχουν κοσμο. και δεν εχουν κοσμο γιατι η μιση νεολαια παιρνει αναβολες η βγαινει Ι4-Ι5 και το καμαρωνει κιολας. εκει καταντησαμε. να χαιρονται που ειναι γιωταδες.τους πνιγεις με ενα χερι. αυτοι σιγουρα δεν θα πολεμησουν.....

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΩΛΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΙΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΣΚΟΠΙΕΣ ΜΕ ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΕΣ, ΛΙΠΟΘΥΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ... ΤΡΙΧΕΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ 1:21 ΠΕΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗ ΠΟΥΤΣΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΡΤΣΑ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΠΑΕΡΙΜΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΛΩΡΟΥΣ,ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΡΤΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΤΥΠΟ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ Η/Υ.ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΓΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΛΕΝΕ "ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΑΠΛΑ ΤΡΩΕΙ" ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ "ΜΑΠΑ" ΦΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΝΕΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΙΚΩΣ;
ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΔΡΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΑΓΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ;ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΜΟΥ...Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ

spyros vranas είπε...

Εγω ρε ζωαδια ειμαι ΑΣΜ 101.......127 ΕΣΣΟ........και βλεπω οτι πολλες αδελφουλες - θυμιατηρια αρχησαν να μπαινουν σε αυτο το στρατοπεδο.Τοτε ηταν διαφορετικα....μαλλον αντι για οπλα να τους δωσουν φρουτοκρεμα και καμμια κουκλα ,για να μην χαλανε το μανικιουρ τα πουστρονια των διαβιβασεων και του υγειονομικου....29 μηνες στο στρατο με οτι μπορει να φανταστει κανεις και δεν ειπαμε ποτε κατι!!! Αλλα πρεπει να εχεις αρχιδια για να μπορεσεις να εισαι ''μαυρος''......