Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ



Συνάντηση με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ θα έχει το μεσημέρι του Σαββάτου στη Σεβίλλη ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος. Οι δύο αρχηγοί θα συναντηθούν στο περιθώριο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην οποία εξετάζονται θέματα σχετικά με τον....
μετασχηματισμό και τη νέα δομή της Συμμαχίας. Την πρωτοβουλία για να γίνει το ραντεβού ανέλαβε ο πτέραρχος Γιάγκος,
αφού εθιμοτυπικά οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας συναντώνται πάντοτε όταν ορίζεται νέα ηγεσία. Από την ελληνική πλευρά επισημαίνεται ότι η συνάντηση θα είναι εθιμοτυπική και ότι σε καμία περίπτωση οι δύο αρχηγοί δεν θα εμπλακούν στη συζήτηση των δύσκολων ελληνοτουρκικών θεμάτων.

Ωστόσο στη συγκεκριμένη συγκυρία, που οι Τούρκοι έχουν ανακοινώσει ότι προτίθενται να κάνουν έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων και σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η συνάντηση αποστέλλει το μήνυμα ότι υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας Αθήνας-Αγκυρας σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο.

Την επόμενη Παρασκευή άλλωστε έχει ανακοινωθεί και συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το πρωί του Σαββάτου τα νορβηγικά ερευνητικά πλοία "Bergen Surveyor" και "Thor Beamer" συνέχιζαν τις ερευνητικές εργασίες νοτίως του κόλπου της Αττάλειας, σε διεθνή ύδατα αλλά πάνω από τουρκική υφαλοκρηπίδα.  Τα δύο ερευνητικά πλοία δεν συνοδεύονται από άλλα σκάφη και εκτιμάται ότι διενεργούν σεισμικές εργασίες, πλέοντας με χαμηλή ταχύτητα.


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/09/blog-post_5655.html#ixzz1YDrY5usL

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

που ειναι η υπερηφανεια μας;
ειναι ανανγη να γινει και συναντηση;
παλι καμια σημαια θα παρει ο αερας
προδοσια...