Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΩΡΑ αρχίζει το μεγάλο φαγοπότι!!!


Χρήστος Μαγγούτας
Τορόντο Καναδάς
Αν νομίζατε ότι ήταν μεγάλο το φαγοπότι από το 1980 μέχρι σήμερα κάνετε λάθος. Ήταν ασφαλώς λουκούλλεια γεύματα, όπου «τα έτρωγαν μαζί» οι διοικούντες με τους υποτακτικούς τους, αλλά η εποχή για να βγάλουν πολλά, πάρα πολλά λεφτά αρχίζει τώρα.


Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αντί να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις (αν ήταν ικανός και ήθελε κάτι τέτοιο) πριν από δυο χρόνια, τις αρχίζει ουσιαστικά τώρα και αφού έχει δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα: «Της χειρός λύσας την Ελλάδα του τραχήλου δέδεκεν».

Επί δυο χρόνια έκανε το παν, σε συνεργασία με τους Οίκους Ανοχής, συγνώμην, Αξιολόγησης, πώς θα πέσει όσο το δυνατό πιο πολύ η αξία της περιουσίας στην Ελλάδα. Ομολογουμένως το πέτυχε. Ό,τι η Ελλάδα πριν από δυο χρόνια θα μπορούσε να πουλήσει 20 δις, τώρα το ξεπουλάει με δύο δις – οπότε καταλαβαίνετε πόσα περιθώρια κέρδους έχουν πια οι μεσάζοντες, οι πολιτικοί και τελικά οι μεγαλοκαρχαρίες και οι τοκογλύφοι.

Λέγεται ότι το Ταμιευτήριο πουλήθηκε έναντι 1.7 δις και σε μερικές μέρες μεταπουλήθηκε 27 δις. Μη μου πείτε ότι αυτόματα απόκτησε τόση αξία! Αυτό είναι η μεγάλη ευκαιρία των ως άνω, ήτοι πώς να ρημάζουν 25 δις που χρειάστηκε ο λαός 50 χρόνια για να τα μαζέψει. Και μη μου πείτε ότι υπάρχεις έλληνας πολιτικός κυβερνώντος κόμματος που δε θα ξεπουλήσει και τη μάνα του για αρκετά εκατομμύρια προμήθεια. Αν υπήρχε έστω και ένας τίμιος υπουργός, θα μπορούσε μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια να φρενάρει (μέσω του υπουργικού συμβουλίου με βέτο) αυτόν ξέφρενο δανεισμό που τελικά γινόταν για να πάρουν κάποιοι προμήθειες και εντάξει να φανεί ότι και έγινε κάποιο έργο, που όμως θα μπορούσε να γίνει με το 1/3 του κόστους.

Έτσι η Ψωροκώσταινα διοργάνωσε με δανεικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήτοι 16 δις ευρώ για 16 μέρες φανφάρας (γιατί δε ρωτούσαν το Μόντρεαλ Καναδά, μια πολύ πιο ισχυρή πόλη, που ακόμα πληρώνει χρέη για τους αγώνες του 1968;)

Οι Έλληνες βουλευτές είναι ως το λαιμό βουτηγμένοι στις απάτες και ψηφίζουν και με τα δυο τα χέρια ό,τι τους ζητήσει το ΔΝΤ, αρκεί να μην τους βγάλει στη φόρα τις ατασθαλίες τους και είμαι σίγουρος ότι έχει ογκωδέστατους φακέλους για τον καθένα – — για την περίπτωση που κάποιος κάνει τον σκληρό όχι στα λόγια (αυτά επιτρέπονται αλλά) στην ψηφοφορία. Για το λόγο αυτό οργίασε λεκτικά η κ. Βάσω Παπανδρέου κατά Γιώργου, αλλά τελικά συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις όταν πιθανώς κάποιος κομαντατούρ του κόμματος της έδειξε το φάκελο με την 30-ετή δράση της ως υπουργού και από νέα Μπουμπουλίνα η Βασούλα σε λίγες ώρες κατάντησε το Κατινιώ.

Η αρχή φαίνεται να είναι: «Οτι φάγαμε, φάγαμε, είτε εμείς είτε η αντιπολίτευση, τώρα να δούμε τι απομένει να φάμε γιατί ξεκινάει το μεγάλο ξεπούλημα, ήτοι το μεγάλο φαγοπότι». Λέτε γι’ αυτό να θέλει εκλογές ο Σαμαράς; Ύποπτος είμαι με τον καθένα γιατί δεν άκουσα το Σαμαρά να δηλώνει: «Να εξετασθεί το πόθεν έσχες κάθε Έλληνα, από το 1980 ως σήμερα, που έχει περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο (παράδειγμα) και αν δε μπορεί να αποδείξει την νόμιμη απόκτήσή της είτε να κατάσχεται η περιουσία του ή αν γι’ αυτό έχει γίνει παραγραφή να πληρώνει ακόμα και 50% της αξίας της ως φοροδιαφυγή». (Γιατί να το κάνει; Για να του φύγουν οι μισοί βουλευτές το λιγότερο;)

Αν γινόταν κάτι τέτοιο ίσως να έκλεινε η Βουλή την ίδια μέρα γιατί κανένας δε θα τολμούσε να μπει μέσα. Αλλά ποιος θα το κάνει αυτό; Ο Γιώργος Παπανδρέου, ένα ον χωρίς ραχοκοκαλιά, που δεν είπε ποτέ όχι στους his master’s voice?

Ή ο Κώστας Καραμανλής που εκλέχτηκε διακηρύσσοντας ότι θα ξεσκεπάσει την κόπρο του Αυγεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν προλάβαινε ούτε να σκεπάσει αυτή των δικών του; Ή ο Παπακωνσταντίνου που απειλεί τους Έλληνες ότι θα τους στείλει στο πυρ το εξώτερο αν δε δηλώσουν τα αυθαίρετά τους, αλλά το δικό του (ουσιαστικά της μαμάς του) είναι αδήλωτο; (βλέπε φωτό της βίλας σε πανέμορφη δασώδη περιοχή, στο «Πρώτο Θέμα», και δήλωση κάποιου αρμόδιου ότι υπάρχει εντολή κατεδάφισης αλλά ποιος τολμάει να την εφαρμόσει;)

Τα τσακάλια και οι γύπες είναι από καιρό στην Ελλάδα και περιμένουν τη στιγμή να αρπάξουν αυτό που χρειάστηκε 200 χρόνια να φτιάξει ο λαός. Καλά δεν ντρέπονται να ξεπουλήσουν το σιδηρόδρομο που ο μακαρίτης Τρικούπης χρειάστηκε δεκαετίες και μόχθο όλου του λαού να τον φτιάξει, ουσιαστικά με σκεπάρνι και φτυάρι, γιατί αυτά ήταν τα μέσα τότε;

Δυστυχώς οι ημεδαποί Εφιάλτες είναι όσοι και οι ξένοι κερδοσκόποι. Ελληνικά μεσιτικά γραφεία οργανώνονται ταχύτατα για να ξεπουλήσουν την Ελλάδα στο 10% της αξίας της γης. Ελληνικές εταιρείες αναλαμβάνουν να εισπράξουν φόρους (εκεί θα δείτε τι χρήματα θα πέσουν κάτω από το τραπέζι). Ακούμε ότι και ο αδελφός του Γιώργου, ο Ανδρέας, έχει ανοίξει σχετική εταιρεία στην Ελβετία (με μοναδικούς μετόχους τον εαυτό του και τη γυναίκα του, την ερίτιμη κ. Μαριάνθη Αλεξίου), καθώς γράφει η «Ελευθεροτυπία» και αναφέρεται και σε σχετική επερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Νίκου Νικόπουλου.

Κι ο λαός; Ποιος λαός; Αυτός που τον έχουν ναρκώσει επί δεκαετίες τα ΜΜΕ; Ο Νίκος Παπανδρέου, που από καιρό σε καιρό τον πιάνει κρίση συνείδησης δηλώνει: «Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσα χρήματα από το λεγόμενο χρέος έχουν πάει στα ΜΜΕ» για να εξασφαλιστεί η μουγκαμάρα τους και ακόμα καλύτερα η προβολή του έργου της κυβέρνησης για την καταστροφή της Ελλάδας.

Θα δείτε νησιά που θα ιδιωτικοποιούνται σε μια νύχτα για να πουληθούν σε ξένους. Ήδη μια καναδική ιστοσελίδα πουλάει 18 ελληνικά νησιά. Καλά από πού τα αγόρασαν οι ιδιοκτήτες τους; από το Δία ή τον Δευκαλίωνα; Ή μήπως με μια υπογραφή του υπουργού Οικονομικών και προσυπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την ασφάλεια της χώρας; Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου γιατί πούλησαν την Ναυσικά σε ιδιώτη και με ποιους «όρους». (Βλέπε γραφικό). Έπεται συνέχεια και θα τρίβουμε τα μάτια μας, αν μείνει τίποτα ελληνικό. Κι αν δεν το μάθατε ακόμα η σοβαρή Guardian μας ενημερώνει ότι σύντομα η Κρήτη θα κηρύξει την ανεξαρτησία της, γιατί κατά τη συμφωνία της ένωσης με την Ελλάδα το 1913 οφείλει σε εκατό χρόνια να κάνει δημοψήφισμα αν θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα! Καλά κάνουν και μας προκαλούν σε θέματα που ποτέ δεν πέρασαν από το μυαλό του Κρητικού, ίσως να μας αγριέψουν και βγούμε από το λήθαργο!

Οι πόλεμοι δεν είναι πια πρωτόγονοι, όπως αυτός που έκανε ο Χίτλερ. Τέτοιοι πόλεμοι μπορεί να ξυπνήσουν τους λαούς με ένα ΕΑΜ ή ό,τι παρόμοιο. Τώρα όλα γίνονται με τη γεωμετρία της προπαγάνδας και ο λαός δεν παίρνει μυρουδιά τι γίνεται, παρά όταν φτάσει στο στάδιο του εξευτελισμού και της ταπείνωσης – κάτι χειρότερο ακόμα και από τις εκτελέσεις στην Καισαριανή. Στο πρώτο πεθαίνεις περήφανος φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα», στο άλλο είσαι ζωντανός νεκρός σε αναπηρική καρέκλα στα αζήτητα της ελληνικής διοίκησης.

Υπάρχει λύση;

Αν υπάρχει δεν είναι ούτε από το Γιώργο, ούτε από το Σαμαρά, και φυσικά ούτε από τα αφεντικά τους, το ΔΝΤ, την ΕΕ κλπ. Αν πιστέψουμε ότι η λύση θα προέλθει από αυτούς που τη δημιούργησαν, τότε καλύτερα να κάνουμε αίτηση στο Guinness να μας κηρύξει τον πιο μαζοχιστικό λαό του κόσμου.

Ας ξεχάσουμε τις ανά τετραετία εκλογές. Όταν ένας πολιτικός λέει «χρήματα υπάρχουν», «δε θα βάλουμε νέους φόρους», «δε θα μειώσουμε τους μισθούς», κλπ και τελικά κάνει τα αντίθετα, η θητεία του έχει τελειώσει πάραυτα. Το 1965 ο παππούς του Γιώργου μάζευε χιλιάδες κόσμο με το σύνθημα «114» (το περίφημο άρθρο του τότε Συντάγματος ότι η τήρησή του επαφίεται στον Ελληνικό λαό). Ο Γιώργος παραβίασε περισσότερα άρθρα του Συντάγματος από τον τότε βασιλιά. Δίκιο δεν είναι ο λαός να βγει στους δρόμους; Τι διαφέρουν τα καπνογόνα του Γιώργου από εκείνα του τότε βασιλιά; Πιθανώς στο ότι είναι πιο καρκινογόνα.

Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο η Ελλάδα σε μερικές δεκαετίες θα είναι σκέτη Γερμανία, γιατί αυτή είναι κατά 90% πίσω από το ελληνικό θέμα. Ο Χίτλερ απέτυχε να υποδουλώσει την Ελλάδα (μια και σχεδόν παντού ουσιαστικά κυριαρχούσε το ΕΑΜ), η Άγκελα μπορεί να το πετύχει με τη γεωμετρία και την προδοσία.

Δεν το συνηθίζω, αλλά κλείνω με ένα ανέκδοτο, πολύ χαρακτηριστικό:

Ανδρέας: Γιώργο δεν πρέπει να παραιτηθείς από πρωθυπουργός…

Γιώργος: Πατέρα, νόμιζα ότι μισείς αυτή τη χώρα…

Ανδρέας: Γι’ αυτό θέλω να μείνεις πρωθυπουργός…
Πηγη 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι πολίτες πρέπει πλέον να αναλάβουμε οι ίδιοι τις τύχες μας!!

Ανώνυμος είπε...

O ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΠΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ Η ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ (ΔΕΣ ΚΑΤΙ ΧΑΖΟΓΚΟΜΕΝΕΣ), ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΛΥΠΗΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΩΣ ΣΚΕΠΤΩΜΕΝΩΝ (ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ)ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ !!!!!!!!!!!ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΡΧΕΤΕ,,,,,,ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΧΤΙΖΩ ΑΝΩΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΗΣΥΧΙΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

εεεε 6,31 τα πιστευεις αυτα που γραφεις η τα γραφεις για πλακα να διαβεζουμε και να γελαμε;

Ανώνυμος είπε...

10.52 Δεν μας είπες εσύ τι πιστευεις για να γελασουμε και εμείς (να διαβεζουμε όπως λες)