Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτή Επιστολή της ραδιοφωνικής εκπομπής «Εκπομπή ΑΕ» του Ράδιο 9 προς Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο


Ανοιχτή Επιστολή
Της ραδιοφωνικής εκπομπής «Εκπομπή ΑΕ» του Ράδιο 9
Προς Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
Ευάγγελο Βενιζέλο
Κύριε Υπουργέ και Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης,
όταν δημοσιοποιήθηκε η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της,
εσείς προβήκατε σε απαξιωτικές δηλώσεις εναντίον της κας Μπαλαφούσια και των μελών της επιτροπής λέγοντας:

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής είναι προφανές ότι δεν διαθέτει ακόμη τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα υπεύθυνων διεθνών οργανισμών. Το χθεσινό κείμενο, συνεπώς, δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων».

Κύριε Υπουργέ, αναζητώντας την εγκυρότητα των αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων -που επικαλείστε στην απάντησή σας - αναζητήσαμε τις εκθέσεις του ΔΝΤ (του οποίου τη «δημοσιονομική συνταγή» ακολουθούμε ως χώρα) και βρεθήκαμε προ εκπλήξεως…
• Από το 2008 και μετά το ΔΝΤ στις εκθέσεις του μας έλεγε ότι ως χώρα… πάμε καλά !!!

Τομάζο Πάντοα Τσιόπα εκ μέρους του ΔΝΤ - 12 Απριλίου 2008
Το έλλειμμα προϋπολογίζεται να μειωθεί περεταίρω κατά 1,6% επί του ΑΕΠ το 2008, σύμφωνα με το στόχο της κυβέρνησης για επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού μέχρι το 2010.
Η δημοσιονομικής εξυγίανση προχώρησε σημαντικά το 2006-07, κατεβάζοντας το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης κάτω από το κατώφλι του 3% επί του ΑΕΠ.
Στην Ελλάδα η αύξηση του ΑΕΠ παρέμεινε ισχυρή στο 4,0% το 2007, με επικεφαλής τις ισχυρές εξαγωγές και τις επιχειρηματικές πάγιες επενδύσεις, αλλά αναμένεται να επιβραδυνθεί κάπως στο 3,6% το 2008-09 ως αποτέλεσμα αρνητικών δευτερογενών επιδράσεων από ένα ασθενέστερο εξωτερικό περιβάλλον.

• Ο μοναδικός κίνδυνος που υπάρχει κατά την εκτίμηση του ΔΝΤ είναι ο ΧΑΜΗΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που οφείλεται στη γενικότερη κρίση. Κατά τα άλλα –και σε ότι μας αφορά… πάμε καλά !!!

Ετήσια συμβουλευτική έκθεση ΔΝΤ – Μάιος 2008
Στο άμεσο μέλλον, κίνδυνοι απορρέουν από ένα ασθενέστερο εξωτερικό περιβάλλον και μια πιθανή κρίση ρευστότητας των τραπεζών. Κατά τη διάρκεια των πιο μακροπρόθεσμων, μια επίμονη απώλεια της ανταγωνιστικότητας δημιουργεί την προοπτική μιας παρατεταμένης περιόδου χαμηλής ανάπτυξης. Για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος αυτός απαιτείται η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κόστους μέσω συγκρατημένων μισθολογικών αυξήσεων, ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την αναβάθμιση των προϊόντων, καθώς και μια διευρυμένη προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση των αγορών προϊόντων και εργασίας.

• Ακόμη και το 2009 το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία μόνο πρόσκαιρα θα επηρεαστεί από την παγκόσμια κρίση και ότι σε κάθε περίπτωση μέχρι τα τέλη του 2010 θα έχουμε και πάλι ανάπτυξη. Δηλαδή σε γενικές γραμμές… πάμε καλά !!!

Ετήσια συμβουλευτική έκθεση ΔΝΤ – Μάιος 2009
Οι προοπτικές είναι συγκρατημένες. Το κλιμάκιο προβλέπει ανάπτυξη μεταξύ -1 και -2 ποσοστιαίες μονάδες το 2009, με αρχή ανάκαμψης στα τέλη του 2010. η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, η βιομηχανική παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις έχουν υποχωρήσει απότομα όπως και στις άλλες χώρες του ευρώ. Αλλά η Ελλάδα έχει αισθανθεί την ύφεση και με κάποια καθυστέρηση λόγω της μεγάλης αύξησης των πραγματικών μισθών και την εξάρτηση από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν λιγότερο από την παγκόσμια κρίση. Ωστόσο η Ελλάδα είναι στενά συνδεδεμένη με τη ζώνη του ευρώ, η οποία βιώνει μια βαθιά ύφεση.

Κύριε Υπουργέ και Αντιπρόεδρε της κυβέρνησης,
αφού τονίσουμε ότι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το στοιχείο ότι οι ειδικοί του ΔΝΤ δεν έχουν αντιληφθεί το τεράστιο πρόβλημα υπερχρέωσης της χώρας από τον εξωτερικό της δανεισμό (;;;!!!) θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μας απαντήσετε σε μία και μόνο ερώτηση.

Έχετε υπόψιν σας ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΈΚΘΕΣΗ του ΔΝΤ που να αφορά στην Ελλάδα και να μην έχει διαψευσθεί παταγωδώς;;;!!!!

Κλείνοντας, να μας επιτρέψετε να σας υπενθυμίσουμε την εκκρεμότητά σας να διορθώσετε τη συνταγματική αταξία του προκατόχου σας και να φέρετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Αναφερόμαστε στην περίφημη σύμβαση στο άρθρο 14, παράγραφο 5 της οποίας αναφέρεται ότι…
η Ελλάδα ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ παραιτείται από την ασυλία της εθνικής της κυριαρχίας.

Ως Αντιπρόεδρος αυτής της κυβέρνησης, έχετε τη δυνατότητα και την ηθική υποχρέωση να πιέσετε προς αυτή την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση

«Εκπομπή ΑΕ» του Ράδιο 9

Μάνος Κακλαμάνος - δημοσιογράφος
Δημήτρης Καζάκης - οικονομικός αναλυτής
Πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ !!! Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ !!!!