Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αεροπορία Στρατού: Συνεκπαίδευση Ελλήνων – Ισραηλινών



Μια εξαιρετικής σημασίας άσκηση η οποία αποδεικνύει την επιχειρησιακή αξία των Ελλήνων χειριστών της Αεροπορίας Στρατού, θα διεξαχθεί το διάστημα 20-30 Ιουνίου.Η ελληνική Αεροπορία Στρατού φιλοξενεί την αντίστοιχη ισραηλινή για από κοινού άσκηση σε επιχειρησιακά σενάρια υψηλών απαιτήσεων, αντάξια δύο εκ των κορυφαίων – στην.... κυριολεξία – Αεροποριών Στρατού στον κόσμο.

Η άσκηση δεν θα γίνει στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, έδρα της ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, αλλά για να υπάρχει περισσότερος χώρος διαθέσιμος, καθώς επίσης και συντομότερη πρόσβαση στις προεπιλεγμένες για τις επιχειρήσεις περιοχές, η δραστηριότητα θα φιλοξενηθεί από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Λάρισα.

Η διεξαγωγή της άσκησης αποτελεί συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένου και αμοιβαία επωφελούς προγράμματος συνεκπαίδευσης. Οι επιτελείς και από τις δύο μεριές εισηγήθηκαν όχι μόνο την επανάληψη αλλά και την εντατικοποίηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οπότε η επικείμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθεί ως συνέχεια των προηγουμένων.

Αυτή τη φορά μάλιστα επιλέχτηκε το ακόμα πιο απαιτητικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας για την εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθούν «τουλάχιστον τέσσερα», όπως πληροφορηθήκαμε επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache και άλλα τέσσερα ελικόπτερα τύπου Black Hawk.

Στις 23 του μηνός μάλιστα, θα διοργανωθεί εκτός απροόπτου κοινή συνέντευξη Τύπου ώστε να παρασχεθεί περαιτέρω ενημέρωση για την ανάπτυξη της συνεργασίας και το περιεχόμενό της.
http://www.defence-point.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε ρε παιδια?Οταν το θεμα αφορα τον στρατο δεν εχει σχολια για εβραιους και μασονους?

Ανώνυμος είπε...

Λογικά επειδή στην προκειμένη ισχύει και το λαβείν και όχι μόνο το δούνε.

Ανώνυμος είπε...

11 ελικοπτερα ερχονται αυριο στην 110 ΠΜ