Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

THN NYXTA ΤΩΝ ΙΜΙΩΝΣτην μνήμη των ανθρώπων κάποια γεγονότα μένουν αναλλοίωτα .
Δεν είμαι συγγραφέας και δεν φιλοδοξώ να γίνω, θέλω όμως να καταγράψω τα γεγονότα όπως τα έζησα εκείνη την νύχτα .

Την 26 Ιανουαρίου ειδοποιήθηκα από τον συνάδελφο μου Θεολόγο Γ. ότι πρέπει να επιστρέψω στην μονάδα. Εκείνη την εποχή υπηρετούσα ως Αξιωματικός του....

κέντρου επιχειρήσεων Κ.Ε.Μ στην ειδική αντιαεροπορική Μονάδα \ ΧΩΚ // στην Βόρεια Ελλάδα. Στην βουνοκορφή της Μονάδος η πρόσβαση ήταν δύσκολη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και εμφανώς εκνευρισμένος μόλις αντίκρισα τον Θεολόγο Γ. του είπα δεν πιστεύω ρε Commando να με κουβάλησες μέσα επειδή οι Τούρκοι κάνουν βόλτες στο Αιγαίο; Επειδή όμως κατάλαβα από την έκφραση του ότι κάτι πέρα από τα συνηθισμένα συμβαίνει, γιατί ως Αξιωματικός της Μονάδος έχω αντιμετωπίσει αρκετά γεγονότα και λίγα πράγματα μου έκαναν εντύπωση.

Στο κέντρο επιχειρήσεων Βρήκα τον φίλο μου και συνάδελφο Δήμο Π. ‘άριστο Αξιωματικό του Κέντρο Επιχειρήσεων όπου ενημερώθηκα για την κατάσταση.

‘Όλοι οι χειριστές στρατιώτες στην θέση τους αστέρια στην δουλειά τους που κάθε ημέρα ήμασταν μαζί και τους ήξερα και με ξέρανε.

Ενεργοποιήσαμε τα RADAR και όλες οι Πυροβολαρχίες πυρός ανάφεραν κατάσταση ετοιμότητας .

Παρακολουθήσαμε την κατάσταση και ελέγχαμε στόχους Εχθρικά αεροσκάφη και φίλια αεροσκάφη.

Όλη η νύκτα κύλισε έτσι και οι χειριστές αλλάζανε για ξεκούραση .Την άλλη ημέρα (κατεβήκαμε) στην Μοίρα όπου έγινε εκτίμηση της κατάστασης και δόθηκαν οδηγίες από τον Διοικητή της Μοίρας και τον Αξιωματικό των επιχειρήσεων.

Όλοι οι Αξιωματικοί και οι αδειούχοι ενημερώθηκαν να επιστρέψουν άμεσα καθώς και οι οπλίτες .

Το ηθικό υψηλότατο και όλοι ετοιμαζόμασταν για μια σύντομη και σκληρή μάχη όπως λέγαμε .

Όλες οι ημέρες και οι νύχτες κύλισαν έτσι μέχρι την παραμονή .Την παραμονή εκείνη την νύχτα έγινε ενημέρωση ότι πάμε σε πόλεμο και αρχίσαμε να ενεργοποιούμε σχέδια και υλικά άκρως απόρρητα .

Το πρωί ενημερωθήκαμε ότι επίκειται μερική επιστράτευση , ζήτησα άδεια να πάω στο σπίτι μου να αποχαιρετήσω την γυναίκα μου, τα τρία παιδιά μου και την μητέρα μου που τυχαία βρισκόταν στο σπίτι μου εκείνες τις ημέρες και να πάρω μαζί μου προσωπικά αντικείμενα που έχουμε πάντα έτοιμα για τον πόλεμο από τον καιρό της ειρήνης . Έλειπα από το σπίτι πέντε ημέρες .

Όταν ξεκίνησα γύρω στις 19:00 μαζί με τον Θεολόγο με το Ι.χ αυτοκίνητο μου για την επιστροφή στην Μονάδα και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε τις στροφές του βουνού είχε τόσο πυκνή ομίχλη που ο Θεολόγος κατέβητε από το αυτοκίνητο και με καθοδηγούσε να ανέβουμε και υπήρχε βεβαίως αρκετό χιόνι κάτι το γνώριμο για την Μονάδας μας.

Όταν φτάσαμε ενημερωθήκαμε ότι ο συναγερμός της Μονάδος ανέβηκε σε υψηλότερο επίπεδο .Αρχίσαμε τα γνωστά και τετριμμένα για μας που κάναμε και σε ασκήσεις αλλά και σε καθημερινή βάση .

Ο συναγερμός ανέβαινε και όλοι οι στρατιώτες ενημερώθηκαν για την κατάσταση κανένας δεν έδειξε την παραμικρή λιποψυχία ,αντίθετα όλοι ήταν χαρούμενοι με αίσθημα άγριας χαράς και έξαψης όλοι εκείνο το βράδυ διψούσαμε για αίμα !! όλα τα στραβά της φυλής μας εξαφανίστηκαν και εμφανίστηκαν ηγέτες από το πουθενά ,δεν μπορώ να το περιγράψω πρέπει να το ζήσεις ,βλέπεις τον Αλέξανδρο που είχε το Κ.Ψ.Μ να τσακώνετε σε ποιο όχημα θα πάει για να έχει μαζί του το πολυβόλο !!! στιγμές μοναδικές .

Η κατάσταση συναγερμού ανέβαινε στα ύψη και ενεργοποιήσαμε υλικά άκρως απόρρητα που δεν μπορώ να αναφέρω .

Άρχισαν τα σήματα τα οποία τα έπαιρνα από τον Αξιωματικό Επιχειρήσεων της Μοίρας και τα μετέδιδα μέσω του συστήματος στις πυροβολαρχίες πυρός και παράλληλα είχαμε επαφή με την αεροπορική μονάδα που έλεγχε τα αεροσκάφη τα δικά μας.

Οι πυροβολαρχίες είχαν ενεργοποιήσει τα πάντα δεν υπήρχαν κατά παράδοξο τρόπο προβλήματα στα Υλικά που μας ταλαιπωρούσαν τον τελευταίο καιρό .

¨Όλοι οι πύραυλοι ενεργοποιημένοι και έτοιμοι για εκτόξευση ένα σήμα και όλα έτοιμα για μάχη, εκείνη την στιγμή περίπου στις 22:30 παίρνω σήμα και δίνουμε match order σε μια πυροβολαρχία που σημαίνει ότι σε 2 ώρες πρέπει να είχε φορτώσει τα υλικά της και να είχε φύγει για την θέση της που ήταν καθορισμένη .Πράγμα που έγινε .

Την επόμενη μισή ώρα παίρνουμε σήμα εντολή να μεταβιβάσω στις πυροβολαρχίες την κωδική εντολή (blazy sky) (φλεγόμενος Ουρανός !!! ) που σημαίνει πόλεμος !!!! Οι πυροβολαρχίες ανέφεραν ετοιμότητα όλα έτοιμα .
Σε αυτό το σημείο ΠΡΈΠΕΙ να ενημερώσω ότι εμείς στο κέντρο δεν έχουμε επαφή με τον έξω κόσμο τηλεόραση, ραδιόφωνο δεν είχαμε γνώση για το τι μετέδιδαν τα κανάλια και παρακολουθούσαμε τα γεγονότα από τα RADAR και τα υπερεσιακά κανάλια .

Λόγω καιρού τα αεροσκάφη που πετούσαμε εκείνο το βράδυ ήταν τα Α-7 τα διώξεως βομβαρδισμού τα παντός καιρού από την Σούδα της Κρήτης άγνωστα στους Τούρκους και στα κέντρα αεράμυνας της Σμύρνης πανίσχυρα αεροσκάφη για εκείνη την εποχή.

Παραδόξως οι Τούρκοι δεν είχαν την ετοιμότητα που είχαμε εμείς και επειδή είχαμε άμεση ενημέρωση ο ¨Έβρος μας ενημέρωνε ότι οι βροχές που έπεφταν τις τελευταίες ημέρες είχαν τα τουρκικά άρματα καθηλωμένα και εύκολη λεία για τα δικά μας υπόψη ότι όλες οι Μονάδες στον ¨Έβρο ήταν στις θέσεις μάχης μερικές ημέρες πριν με συνθήκες Σιβηρίας .

Δεν αναφέρω τα γεγονότα που τα γνωρίζετε όλοι από την τηλεόραση .

Μετά από τα ώρες αναμονής και χωρίς να υπάρχει καμιά εντολή για άμεση εμπλοκή αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει , άρχισε να ξημερώνει, μάθαμε και επίσημα τα γεγονότα και να πέφτει ο συναγερμός , ενώ άρχισαν να καταφτάνουν στην μονάδα οι πρώτοι επίστρατοι άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση και απεμπλοκή των δυνάμεων και των Πυροβολαρχιών πυρός .Μέχρι το μεσημέρι είχαμε επανέλθει στην πριν της 26 Ιανουαρίου κατάσταση .
Πίκρα παντού κανείς δεν μίλαγε οι διαταγές βαρετές και οι εκτελέσεις νωχελικές όλοι ένα γιατί !!!
Κατέβηκα από το κέντρο και πήγα στο Κ.Ψ.Μ εκείνη την ώρα είδα τα πλάνα από το μοιραίο ελικόπτερο, είχα βέβαια ενημερωθεί για την κατάσταση και την (παλικαριά του πρωθυπουργού μας . )

Η πίκρα που μας έμεινε μεγάλη αλλά μεγαλύτερη η (εκτίμηση) που είχε ο Πρωθυπουργός της Χώρας στις Ένοπλες Δυνάμεις , δηλαδή είπε χωρίς κανένα λόγο έτσι απλά ότι τόσο μπορούν οι δυνάμεις μας τόσο κάνουμε, που το Ξέρει ο άσχετος Σημίτης; μας δοκίμασε !! και αν κάποιοι κιότεψαν πήγαν στρατοδικείο ; διαπομπεύτηκαν ; εκτελέστηκαν ;

Ο Πάγκαλος σε κομματική συγκέντρωση έριξε όλα τα βάρη σε εμάς γιατί ; έδωσε εντολή και δεν εκτελέσαμε ; δεν πολεμήσαμε ; λιποτακτήσαμε ; γιατί προσβάλει έτσι τους αξιωματικούς ο άσχετος πολιτικός ; κανείς δεν ντρέπεται σε αυτήν την χώρα ; κουβαλάμε την ντροπή τόσα χρόνια ¨Έλεος .

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα τόσα χρόνια λόγω ιδιότητος να μιλήσω Ευχαριστώ όμως τον Θεό και τον κ. Χαρδαβέλλα και τους συνεργάτες της εκπομπή του αθέατος κόσμος που μας έδωσε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον Ελληνικό Λαό ότι δεν είμαστε λιποτάκτες ούτε λιπόψυχοι είμαστε απλοί Αξιωματικοί όλοι αστέρια στην δουλειά μας και αν εκείνο το βράδυ δεν ήταν υπήρχαν δειλοί στην Κυβέρνηση ,τους Τούρκους θα τους είχαμε πάρει τα σώβρακα και θα κάνανε 50 χρόνια να βγούνε από τα στενά .

Δεν χρειαζότανε να στείλουμε βατραχανθρώπους στα Ίμια αν κάποιος ήθελα να υπερασπίσει το Ελληνικό έδαφος θα μπορούσε να γυρίσει τα πυροβόλα από την Κάλυμνο και να κάνει στόχο τα Ίμια ούτε διαπραγματεύσεις ούτε τίποτε απλά κάνω δραστική βολή σε Ελληνικό έδαφος όπως δικαιούμαι.!!!!

Αυτήν είναι η αλήθεια τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Θέλω να επισημάνω όμως ένα πράγμα ,όταν Οι Αξιωματικοί και οι οπλίτες δεν έχουν ηθικό δεν υπάρχουν ¨Ένοπλες Δυνάμεις είμαστε Οργανισμός!!!! κοινώς για τα μπάζα . Τότε θα έχουμε και περιορισμένη κυριαρχία.

Τότε η Πατρίδα θα μας ζητήσει τον λόγο !!!
Του Χρήστου Μακρυγιάννη
http://www.trikalanews.gr/article/8150/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Exeis apolyto dikio. Ypiretousa neoxori orestiados tote k eimastan etoimoi gia maxi. Pragmatika exeis dikio.... Mprabo sou pou ta pes!!! Enas aplos stratiwths hmoun k ayto pou eida tote htan allo pragma. Etoimoi gia maxi xwris na exoume sto myalo mas to xeirotero.... ayto fobounte oloi tous. Thn grothia twn ellinwn politwn opws k egine sto sintagma.....

Ανώνυμος είπε...

Ο αδερφος μου ηταν στα τεθωρακισμενα στη Λημνο, υπαξιωματικος.Μιλησα στο τηλεφωνο μαζι του και γελουσε..ειπε οτι ηταν ετοιμοι και οτι θα τους τρωγαμε λαχανο..μου ειπε συγκεκριμενα, οτι και αν γινει απο τη Λημνο δε περνανε..ουτε απο πανω ουτε απο κατω (μεταφορικα βεβαιως)..με λιγα λογια οντως το ηθικο ηταν ακμαιοτατο!!

καποιοι θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε οτι ειμαστε κολοφαρα, φλωροι και παρτακιδες..αυτη ειναι η προπαγανδα των ΜΜΕ αλλα η αληθεια ειναι οτι αν οι τουρκοι πιστευανε αληθεια οτι μπορουν να μας νικησουν θα ειχαν επιτεθει 200 φορες..ξερουν οι τουρκοι οπως ξερουν και τα κοπροσκυλα οι πολιτικοι μας..οι οποιοι κανουν οτι μπορουν να καμψουν το ηθικο μας και να προετοιμασουν το εδαφος για τους εχθρους μας

Ανώνυμος είπε...

Υπηρετούσα στην Ν.Βύσσα τότε,αυτο που δεν θα ξεχάσω ποτέ ειναι με πόσο θάρρος και ηρεμία οι ντόπιοι επίστρατοι περιμένανε κατω απο το ανάχωμμα λέγοντάς μας χαμογελώντας,παιδιά απο εδώ δεν πέρασε ποτε κανείς ζωντανός.Δ Ε Ν θα τους ξεχάσω ποτέ,ο Θεός να τους εχει καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ !
ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΙ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΞΕ ΙΜΙΑ
ΤΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ
ΤΩΡΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ
ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ