Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Σχέδιο επέμβασης από Τουρκία στην Συρία!



Η Άγκυρα προετοιμάζει τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας σε συριακό έδαφος, για να ανακόψει το κύμα των προσφύγων που αναζητούν καταφύγιο στην Τουρκία, εξαιτίας της πρωτοφανούς καταστολής από το καθεστώς Ασαντ.
Να σταματήσει αμέσως τη βία κατά των Σύρων διαδηλωτών κάλεσε τον Μπασάρ Ασαντ ο....
Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, την ώρα που η Τουρκία προετοιμάζει τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας σε συριακό έδαφος -ει δυνατόν με τις ευλογίες του ΟΗΕ- για να ανακόψει το κύμα των προσφύγων!

Ηδη υπερβαίνουν τους 10.000 σε καταυλισμούς που θα επισκεφτεί σήμερα η Αντζελίνα Τζολί (η παρουσία της προκάλεσε? έμφραγμα στα ξενοδοχεία της τουρκικής επαρχίας Χατάι) και ο γνωστός αρθρογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ προέβλεψε ότι θα ξεπεράσουν τους 200.000 αν η Δαμασκός και το Χαλέπι γίνουν θέατρα εμφυλίου. Ο Μπιράντ αποκάλυψε ότι η τουρκική επέμβαση στη Συρία εξετάστηκε πρόσφατα “σε ανώτατο επίπεδο”, γεγονός που επιβεβαίωσε Τούρκος διπλωμάτης.
“Εμείς θέλουμε μια ισχυρή και ευημερούσα Συρία. Για να επιτευχθεί, όμως, αυτό πρέπει να εφαρμοστεί η πορεία εκδημοκρατισμού που εγγυήθηκε ο Ασαντ”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Νταβούτογλου στον απεσταλμένο του Σύρου προέδρου, Χασάν Τουρκμανί, ύστερα από τρίωρη συνάντηση. Οι Τούρκοι, ωστόσο, δηλώνουν “απογοητευμένοι” από την “έλλειψη συνεργασίας” της Δαμασκού και σχεδιάζουν θύλακα εντός συριακού εδάφους, στην περιοχή μεταξύ Αλεξανδρέτας και Χαλεπιού. Για τον σκοπό αυτό ο Νταβούτογλου κάλεσε χθες για ενημέρωση τους Τούρκους πρεσβευτές σε Μ. Ανατολή, ΗΠΑ και ΕΕ, που θα προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν την ανοχή της Δύσης και χωρών της περιοχής.
Ο σύμβουλος του Ερντογάν, Ναμπί Αβτζί, αποκάλυψε πως η χώρα του “υπενθυμίζει συνεχώς στη Συρία την πιθανότητα μιας τουρκικής επέμβασης” με τη συγκατάθεση της διεθνούς κοινότητας, καλώντας τη Δαμασκό “να λογικευτεί, έστω και την τελευταία στιγμή”.
Να εφαρμόσει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις “προτού να είναι πολύ αργά”, κάλεσε το συριακό καθεστώς και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, την ώρα που ομάδα εμπειρογνωμόνων της ΕΕ εξετάζει και τρίτο, σκληρότερο πακέτο κυρώσεων κατά του Ασαντ, που θέτει στο στόχαστρο περισσότερες συριακές επιχειρήσεις και άτομα του περιβάλλοντός του.
Στο μεταξύ, χιλιάδες κάτοικοι της βόρειας πόλης Μααράτ αλ Μουμάν συνεχίζουν να την εγκαταλείπουν για να σώσουν τη ζωή τους. Δεκάδες τανκς και οχήματα μεταφοράς προσωπικού αναπτύσσονται στις εξόδους της, όπως και στη νοτιότερη πόλη Χαν Σεϊχούν, επίσης στον αυτοκινητόδρομο που ενώνει τη Δαμασκό με τη δεύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν ότι καθημερινά συλλαμβάνονται στην περιοχή πάνω από 300 κάτοικοι και φοβούνται επανάληψη της σφαγής του Τζισρ Αλ Σουγκούρ.
ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
“Τρεις έως έξι μήνες ζωής” για το καθεστώς
Η διεθνής κοινότητα σχεδιάζει ήδη την επόμενη μέρα στη Συρία χωρίς τη δυναστεία Ασαντ, η οποία έχει ακόμη “τρεις έως έξι μήνες ζωής”, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξένων διπλωματών στη Δαμασκό.
Αναλυτές και εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερ υποστηρίζουν ότι οι σκληροπυρηνικοί συγγενείς του Μπασάρ Ασαντ (όπως ο αδελφός του Μαχέρ, διοικητής της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς) παίρνουν σταδιακά τον έλεγχο των κρατικών μηχανισμών, επιβάλλοντας τυφλή καταστολή. Ομως οι δυνάμεις τους υποφέρουν από εξάντληση και διασπορά σε πολλά μέτωπα, ενώ ταυτόχρονα το καθεστώς… ξεμένει από λεφτά.
“Θα πολεμήσουν έως θανάτου. Η μόνη τους επιλογή είναι να σκοτώνουν τον κόσμο, επιταχύνοντας την πτώση τους”, είπε χαρακτηριστικά διπλωματική πηγή. Εμπειροι παρατηρητές φοβούνται ότι ο Ασαντ θα προσπαθήσει να εξάγει την κρίση στον Λίβανο, την Τουρκία και το Ισραήλ, προκαλώντας φυλετικό και θρησκευτικό εμφύλιο στην ίδια του την πατρίδα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

HTΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ "ΘΕΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ.

ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΦΡΙΚΗ,ΤΩΡΑ ΦΚΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΡΙΑ.....

ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ,ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΥΡΚΑΪΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ),ΤΟΤΕ ΔΕ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ....
===============================================
ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΤΑΣ" , ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ ,ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΨΕ

ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΚΟΥΦΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ,
ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ (πρεσβης επι τιμη)
ΜΕ ΘΕΜΑ
"ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ".