Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Αποστομωτική η επιστολή του ομολογητή Μητροπολίτη Πειραιώς, στην εφημερίδα “Το ποντίκι”, προς τους συκοφάντες του έργου της Εκκλησίας.

Ενώ οι κατήγοροι της Εκκλησίας μιλούν υποκριτικά για τους πενομένους, η Εκκλησία παρέχει καθημερινά δεκάδες χιλιάδες συσσίτια στους φτωχούς σε όλη την Ελλάδα.


Ενώ κατηγορούν την Εκκλησία για την ανύπαρκτή της δήθεν “κολοσσιαία...
περιουσία” προσποιούνται ότι αγνοούν ότι η Εκκλησία παρεχώρησε ήδη στο κράτος το 96% της περιουσίας της και το ελάχιστο που της απένειμε δεν της επιτρέπει το κράτος να το αξιοποιήσει για τις ανάγκες των φτωχών, ενώ παράλληλα εξαναγκάζει την Εκκλησία να πληρώνει φόρους για την περιουσία που δεν της επιτρέπει να αξιοποιήσει.!!!

Ευχαριστούμε, Σεβασμιότατε, για τη νεά σας παρέμβαση και σας παρακαλούμε - ακόμη μια φορά θερμά - να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στην κατεπείγουσα ανάγκη σύγκληση της Συνόδου της Ιεραρχίας, για να ληφθούν εσπευσμένα αποφάσεις για όλα τα καίρια θέματα. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μάθημα των θρησκευτικών, Θεολογικές Σχολές, αντικανονικότητες στην Εκκλησία, έλεγχο για την πορεία των διαλόγων, χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας, κοκ.

Για όνομα του Θεού, Σεβασμιότατε!

Κάνετε ότι μπορείτε για να αφοπλίσετε τον συνωμότη των αθέων στην Εκκλησία. Ο Αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος πρέπει να παροπλιστεί. ΑΜΕΣΩΣ! Πριν καταστρέψει τα πάντα. Μόνον η Σύνοδος της Ιεραρχίας μπορεί να δεσμεύσει τον Μακαριότατο. Αν κινηθεί αστραπιαία και με αποφασιστικότητα.
Πηγη 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ.Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΓΑΠ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ.ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ.ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ?ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ?ΝΤΡΟΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΓΙΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ.ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ,ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΣΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ.Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

εχω δει επιτροπους εκκλησιων να κανουνε τεραστιες περιουσιες.Φενεται λογω της ασχολιας τους του ευλογει ο θεος περισσοτερο και πανε μπροστα.

ΕΛΛΑΝΙΟΣ13 είπε...

ΡΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΜΩΠΑΠΠΑΔΕΣ?ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είσθε τόσο άθλιοι σε σκέψη και γλώσσα ο σεβ. Σεραφείμ που έχει μπει μπροστά χωρίς ουσιαστικά κάλυψη απο την ιεραρχία , λέει την αλήθεια , είναι ενημερωμένος σε όλα, ανοίγει τα μάτια του λαού, τα έσω με την αρχιερατική του προσευχή και τα έξω με την ενημερωσή του επί των συμβαινόντων σας χαλάει; Μη είσθε αγοραίοι και αμόρφωτοι, άσε το σπήλαιο του Πλάτωνα εσύ γιατί όπως απαντάς ζεις σε μόνιμο σκοτάδι κι αλλοίμονό σου μ΄όσα έρχονται!

Ανώνυμος είπε...

Περισσότερο κολλημένο άτομο από αυτον τον ΕΛΛΑΝΙΟ (ψωνάρα που άλλαξε το όνομα να δείχνει αρχαίο)δεν έχω ξαναδεί, προσπαθεί να πείσει ο άμοιρος, πνευματικά νεκρός ανθρωπάκος και να παρασύρει κι άλλους στην κατρακύλα του.
Λέει να ελευθερώσουμε το μυαλό μας ένα δέσμιος στην αρχαιότητα και ψεύτικη μυθολογία και μιλάει αυτός για την Ελλάδα.
Μεγάλε αν δε σου αρέσει η εκκλησία βούλωστο και μην ασχολείσαι γιατί πολύ μας έχεις ζαλίσει !

gtpwiz είπε...

αν εχεις καεθρεφτη, πανε να δεις πως καταντήσανε τους Έλληνες, για να μην έχεις απορία

οσο γαι τον Πειραιώς

ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,
ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΞΙΖΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ.ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ. ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο καθαρός και λογικός ο μουλά Πειραιώς Σεραφείμ, όσο ο αρλουμπολογος τηλεσαβουροπώλης Λιακουράδας!!!
Προδότες του Εθνους Ρωσσόκαβλοι που πιστεύουν πως με ιλουστρασιόν ψέμματα τους θα κυβερνήσουν αυτόν τον ρημαδότοπο!!
Θέλοντας να γίνει Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη ( οχι αρχιεπίσκοπος,, αλλά Χομεινί της Ελλάδος) προβαίνει σε συκοφαντίες και σε προσβολές συνανθρώπων που πιστεύουν σε διαφορετικές κοσμοθεωρείες !!
- Μα λέει αλήθειες!!Λάθος λέει Γκαιμπελικά μισές αλήθειες και η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με ολόκληρο ψέμμα!!!Αυτό το ξέρει καλά !!!
Με πρώτο μεγάλο ψεμμα η Εκκλησιαστικη περιουσία!!!
Η κρίση τον βολεύει για να περάσει το παραμυθάκι ότι πίσω από την ψεύτικη (?)κρίση κρύβονται Εβραίοι!! (ου Ψευδομαρτυρησεις ?)
Γι'αυτα κουβέντα ??

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_21/03/2010_395052

Ειρωνία!!!
Ο Παπούς μου και ο πατέρας μου ψάλτες και εγώ παπαδάκι!!
Το ,,,τακτικό ποίμνιο και ο μουλάς με τα σκυθρωπά τους βλέματα μου προκαλούσαν πάντα γέλιο σκεπτόμενος οτι ,,αν αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν δεν το κάνουν συνειδητά ,,αλλά επειδή το λέι ο Κύριός μας !!
Και ο Σεραφείμ το λέει χωρίς να το πιστεύει ,,,πως πρέπει να αγαπάμε ,επειδή αυτό ζητά ο Κυριός μας!!
Οκ !!μόνο που η αγάπη δεν είναι δόγμα ,αλλά συναίσθημα και άμα δεν το νιώθεις δεν μπορείς να μιλάς γι αυτήν!!!

Κάτι παρόμοιο βίωνα σαν παπαδάκι !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=fVWE4zXeHcE&feature=player_embedded#at=275