Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας


Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες...
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.


Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!

Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Σ

xsefoto.blogspot.com

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αυτό είναι πολύ παλιό το είχα διαβάσει πρν μήνες! Όπως και να 'χει είναι τέλεια η απάντηση! Και μακάρι να μπορούσε να την διαβάσει αυτός που έγραψε την αρχική επιστολή

dimitriskavalos είπε...

Μπράβο ΕΛΛΗΝΑ. Τέλειος!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρτηρια!την δημοσιευσαν την απαντηση του Ελληνα η την εκαναν γαργαρα?Αντε γιατι παραγνωριστηκαμε.Αλλα δε φταινε και αυτοι, ολοι οι λαοι ειναι θυματα της προπαγανδας των τοπικων μαφιοζικων συνεργασιων ΜΜΕ-πολιτικων.

Ανώνυμος είπε...

apla i apadisi einai gia gelia kai gia klamata....opios exei zisi ekso katalaveni ti leo....esto kai na dexto pos einai ola etsi...gt psifizoume tous idous gia na mas kanoun ta idia kai exoume os megalous igetes ton karamali kai ton adera??? apla steroumaste sovarotitas gt eimaste oti fame oti pioume kai oti arpaksi o kolos mas....giname apo fos tou kosmou skia...alagi nootropias theloume kai oxi lefta...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι απαράδεκτος ρε φίλε από έξω και άλλη κάναμε εξωτερικό και δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Ένα θα σου πω με αυτά που μας κάνουν όλα τα χρωνια κανένα άλλο κράτος δεν θα άντεχε τέτοια πίεση και καταπίεση, το μόνο που μας έχει μείνει είναι η οικογενια και λίγο από αυτό που μας άφησαν να περνάμε καλα για να ξεχνάμε και αυτό το κάνουμε για εμάς μην το χάσουμε εντελώς. Αλλα θα έρθει και η ώρα τους δεν θα αντέξουμε και πολυ όχι οικονομικά αλλα ψυχολογικά, θα τους πάρει όλους μαζί μετα η καταιγίδα. Θα γίνει ξεκαθάρισμα απο εμάς όλους όταν γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

ευγε 8:27! Σωστά τα λες, θα έρθει το ξεκαθάρισμα όταν όλοι γίνουμε ένα. Ισως και οι μισοί ακόμα κι όχι όλοι να το κάνουμε αυτό να είναι αρκετό.

Ανώνυμος είπε...

Τελεια απαντηση,το μονο που ξεχασε να ρωτησει τον γερμαναρα ειναι ποτε γιορταζουν τα γενεθλια του ΧΙΤΛΕΡ στην γερμανια?

Ανώνυμος είπε...

τι να πουμε για την αθλια ρατσα των βρωμο-γερμανων..και μονο το καλοκαιρι που πανε για μπανιο και φορανε καλτσες μεχρι το γονατο ,με πεδηλα τα λεει ολα για την γενικοτερη αισθητικη τους...μπορω να πω και αλλα,αλλα ειναι πρωι και βαριεμαι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις για ποιες αποζημιώσεις μιλάμε, όταν κυβερνούμαστε από τους συνεργάτες των ΝΑΖΙ ;..... Θυμηθείτε τον παππού του Χριστοφοράκου, συνεργάτης των ΝΑΖΙ, την γλίτωσε, χριστοφοράκος σήμερα, έγλυφε τους γερμανούς, γλίτωσε...

Θα σηκώσουν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι;;;; θα ζητήσουν οι συνεργάτες των ΝΑΖΙ αποζημιώσεις ;;;

Σοβαρευτείτε και δείτε την πραγματικότητα....

Ανώνυμος είπε...

μπραβο σου!!! να και ενας αληθινος Ελληνας!!

stef sakaflias είπε...

etsi mpavo pesta vromostome mpas kai ksipnisoun kai doume kai kamia aspri mera

Ανώνυμος είπε...

swsta ta leei, mono pou to IKEA den einai germaniko alla souidiko nomizw...

Γιαννης απο Περιστερι είπε...

Να αγιασει το στομα σου εκπληκτικε και ΕΛΛΗΝΑ!!!Ειμαι σιγουρος οτι οι "πατερες" σου-μας θα ειναι περηφανοι για σενα αυτη τη στιγμη!Γιατι οπως και να το κανουμε αδερφε στους "φιλους" μας (απο κειθε μερια) καποιες φορες πρεπει να τα λεμε χυμα και σταρατα μπας και συνετιστουν και το βουλωσουν επιτελους!Ευγε!

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη φταινε οι γερμανοι οταν τα κλεβατε και λουφαρατε ; φταινε οι γερμανοι που δεν εχετε μυαλο να πεταξετε τους πολιτικους στα τσακιδια ;

οπου και να πας στην ελλαδα υπαρχει δυσωδια.

απο τους ταξιτζηδες που σε κλεβουν, το δημοσιο που λουφαρουν και την κατινια των ελληνων.

μαλλον ειστε τοσο μεσα στα σκατα που δεν το καταλαβαινετε..

Unknown είπε...

Μπράβο μας!
Αυτοί μας φτύνουν και μεις νομίζουμε οτι βρέχει.
Τους κάναμε πάλι την μούρη κρέας και μετά θα πάμε για δανεικά....

Ανώνυμος είπε...

ksexase na tous pei kai gia tous misthous pou pernoume re poso einai o vasikos sti germania?kapou 1300 den kserw akrivws!poso einai stin ellada?570? xaxaxaxaxa sxedon to 1/3 kai oso gia to oti kanoume san ellines forodiafugi sovara milate twra re tosa pou mas trwne kathe xrono apo xillies duo mala@@@kies pou theloun na plirwnoume kai diodia pou oi dromoi an tous sugrineis me tis germanias einai gia moto cross!ti lete re merikoi eisaste toso ''eksupnoi'' malon olo kai kapoio visma exete stin kuvernisi den lew exoume o kathenas to meridio efthinis mas alla auto einai ena tipota mprosta se ola auta pou exoun kanei oi politikoi mas!alla min agxwneste igiken i wra kai tha pesoune klotsies mpounies pou den exete ksanadei!

Dimitris Farmakis είπε...

Pera apo ta proswpika idewdh (ta opoia opws para8etontai edw egw ta lew "gegonota"), o tupos milaei me... A R I 8 M O Y S... pou oute ta robotakia (=Germanoi) de mporoun na amfisbhthsoun... Euge!