Τρίτη 10 Μαΐου 2011

"Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές”: Ελάτε να απολαύσουμε Ελλάδα



Γεύσεις και μυρωδιές, τρόφιμα και ποτά, από όλη την Ελλάδα θα πλημμυρίσει η Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, στις 30 & 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Ελαιόλαδα, κρασιά, τυριά, μέλια, αλλά και γλυκά του κουταλιού και φρούτα και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα, θα προσφερθούν στους επισκέπτες, στην πρώτη Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: “
Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές”.
Την εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν επιχειρήσεις από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, διοργανώνουν η 
ΕΣΤΙΑ Συνεργασία για την.... Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών και το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε», σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων διατροφής και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και συμμετέχουν σε αυτή ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν ελληνικά προϊόντα διατροφής. Απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό με στόχο να αναδειχθεί η ταυτότητα, το διατροφικό πρότυπο και τα προϊόντα που αποτελούν τους πρεσβευτές κάθε περιφέρειας, γιατί αυτά συγκροτούν τον διατροφικό μας πολιτισμό.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων:
• η παρασκευή μιας τεράστιας χωριάτικης σαλάτας από 100 περίπου αρχιμαγείρους του Chef’s Club, η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και σε Ιδρύματα
• Καλλιτεχνικό Σκάλισμα Λαχανικών και Φρούτων
• η παρουσίαση από τη συγγραφέα και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών κυρία Μαρία Λόη γευστικών συνταγών με τη χρήση παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης
• παρουσίαση προτάσεων για υγιεινό πρωινό με βάση ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα από διαφορετικές περιοχές της χώρας από το Chef’s Club στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST
• Τα μυστικά της γευσιγνωσίας του ελαιολάδου από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου
Η επίσκεψη στην εκδήλωση είναι δωρεάν.“Όλοι μαζί” επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΤΙΑ και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, «θα συμβάλλουμε στη διάδοση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και θα δώσουμε ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη σφύζει από ιδιαίτερα προϊόντα τα οποία δεν έχουν ακόμα βρει τη θέση τους ούτε στην ελληνική και φυσικά ούτε στη διεθνή αγορά. Ελπίζουμε ότι με την εκδήλωσή μας αυτή, βάζουμε και μεις το λιθαράκι μας στην προσπάθεια για ανάδειξη των προϊόντων αυτών, όπως επίσης και των επιχειρήσεων που τα παράγουν, που στην πλειοψηφία τους είναι μικρομεσαίες μονάδες».
Η Πρόεδρος του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε» Πρώην Υπερνομάρχης Αθηνών και Πειραιώς, Κωνσταντίνα Μπέη, δήλωσε ότι «στόχος του Κινήματος Πολιτών είναι η ενεργή και επίμονη προτίμηση των πολιτών στα Ελληνικά προϊόντα, προκειμένου να ανακυκλώσουμε το εισόδημά μας στη χώρα μας, μέσα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Για να διατηρήσουμε θέσεις εργασίας και να επιβάλουμε κανόνες στην αγορά ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Εμείς πρέπει με επιμονή να ζητάμε το Ελληνικό προϊόν, εμείς μπορούμε να το κάνουμε και ανταγωνιστικό.»
Συνιδρυτές της ΕΣΤΙΑ είναι φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου Τροφίμων και Ποτών. Μεταξύ αυτών είναι: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (Ο.Ε.Ζ.Ε.), η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος (Ο.Α.Ε.), η Ομοσπονδία Τυροπαραγωγών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.), η Λέσχη Αρχιμαγείρων (Chef’s Club), η Ένωση Βιοτεχνών Βιομηχανιών Ζαχαρωδών Ελλάδος (Ε.Β.Β.Ζ.Ε.), ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού (Σ.Ε.Τ.Σ.Ε.Μ.), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (Σ.Ε.ΒΙ.Τ.ΕΛ.), η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Συντονιστής του Φορέα είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» Δρ. Νικόλαος Κατσαρός και η πρωτοβουλία έχει τη στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ.
Συνδιοργάνωση:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Υπό την αιγίδα:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΕΟΤ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΣΕΒΕΕ)
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/blog-post_1304.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!
ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ... ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOG!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΡΙΟ, ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΔΕΛΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΩΝ Ι.Χ, ΤΑΧΙ, ΚΤΕΛ, ΑΣΤΙΚΩΝ, ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ!
1ον: Στην μνήμη του 44χρονου αδικοχαμένου Μ. Καντάρη
2ον: Μ' αυτή την κίνηση απαιτούμε δημοψήφισμα για την ΛΑΘΡΟμετανάστευση(τι πιο δημοκρατικο).

ΔΑΡΝΑΚΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Το να πουλάε και να αγοράζουμε μεταξύ μας, στην Ελλάδα, καλό είναι, αλλά είναι ΜΟΝΟ συντήρηση. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ανάπτυξη, δηλαδή να αγοράζουν απο ΕΞΩ από την Ελλάδα δικά μας προιόντα... Αυτό μάλιστα, είναι Ανάπτυξη, καμία ιδέα γι'αυτό κανείς???

ΟΧΙ βέβαια, γιατί αυτό θέλει κόπο, οργάνωση και στόχους μεγάλους, έτσι δεν είναι?

Καληνύχτα Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 9:46μ.μ., αν δεν αγοράσουμε πρώτα εμείς τα δικά μας προϊόντα πως θα έχουμε την απαίτηση να τα πουλήσουμε στους έξω; Ή μήπως εννοείς να δίνουμε τα δικά μας (πιθανά σκάρτα αφού δεν καταδεχόμαστε εμείς οι ίδιοι να τα καταναλώσουμε) στους έξω και να καταναλώνουμε εμείς τα δικά τους (επειδή προσέχουμε το καλό μας και πιστεύουμε ότι τα δικά τους είναι καλύτερα από τα δικά μας); Επειδή δεν νομίζω ότι εννοείς το τελευταίο, θέλω να σου πω αυτό, μεταφρασμένο στο δικό σου τρόπο σκέψης,: Υπάρχει προτεραιότητα. Πρώτα συντήρηση και μετά ανάπτυξη. Συγχώρεσε μου την ευθύτητα.

Άσχετο. Ο μαλάκας που χωρίς να διαβάσει / δει / σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα, προσθέτει το ίδιο σχόλιο σε όλα τα θέματα και μιλάει για μαύρες κορδέλες, μου μοιάζει σαν κακό εισαγόμενο προϊόν. Ας μην πετάγεται σαν κλανιά και ας προσπαθήσει να βρει πιο δημιουργικό τρόπο να προσπαθήσει να βγάζει το ψωμί του. Φίλε, αν το κάνεις απλά λόγω ηλιθιότητας / φθηνής αίσθησης προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, όπως όσοι αφελείς πιστεύουν στην ώρα της γης, συγχώρησε με. Απλά ξύπνα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 12:08,

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
Έχεις κάνει ποτέ επιχείρηση, ή μιλάς θεωρητικά;
Το θέμα δεν είναι να απαιτήσεις κανείς να αγοράσει τα προιόντα σου...
Το θέμα και ζητούμενο είναι να τα κάνεις τόσο καλά που να ΜΗΝ χρειάζεται να απαιτείς τίποτα...

Καληνύχτα Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

sas agapo sas ektimo sinxoreteme alla ego kai h oikegenhamou ellhnika proionta den agorazoume, gnorizontas bebea oti einai ta kalhtera , entoutis den agorazoume oxi oxi pote oute psomi ap ton fourno, prospathoume na kanoume antistash, mi ksexnate pos to pososto ton alodapon pou ergazonte sths alisides ton ellhnikon SOUPR MARKET kseperna to 44%. kai sas poto ta ksena SOUPER MARKET APASXOLOUN ALODAPOUS kanenan mono ellhnes, oso gia tous fournareous epesan pollu xamila, katadexonte na exoun sthn douliatous kati bromilous pakistanous pou otan pas kantatous bromokopane ,kai den pernoun ellhnopoula pou toso anagi exoun ta paidiamas apo doulia ,ego giati na pao na paro to psomitou pestemou giati afta kai alla polla