Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Μιχαλολιάκος: Το ΔΝΤ δεν θα πατήσει πόδι στον Πειραιά. Μέτωπο και για το “Απεχθές χρέος” από τον δήμαρχο Πειραιά.



http://www.apodimos.com/mixaloliakos.jpg- Η δημοτική αρχή υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πωλητών και όχι των πιστωτών.
- Εάν νομίζουν ότι θα εξοικονομήσουν πόρους διαλύοντας την παιδεία είναι γελασμένοι.
- Δεχόμαστε τα χρέη που πηγάζουν από τις δαπάνες κοινωνικής πολιτικής και λειτουργικών δαπανών. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος από τα τοκογλυφικά επιτόκια
- Έχουμε πνεύμα συνεργασίας, μιλάμε με οποιονδήποτε μπορεί να δώσει λύσεις αλλά δεν είμαστε παιδάκια να μας εμπαίζουν.
Άστραψε και βρόντηξε κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο....
δήμαρχος Πειραιά με άξονες την μάχη για την διασφάλιση της ποιότητας εκπαίδευσης αλλά και την κοινωνική πολιτική. Έχοντας δείξει έμπρακτα τα σημάδια αποφασιστικότητας αλλά και τεχνογνωσίας αφού κατάφερε να εξοφλήσει πλήρως τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους του δήμου και των επιχειρήσεων χωρίς να κάνει απολύσεις. Την στιγμή μάλιστα που σε άλλους “μεγάλους” δήμους έχει εξαπολυθεί πογκρόμ και βιομηχανία λάσπης εις βάρος υπαλλήλων.
“Μιλάμε με τον οποιονδήποτε, δεν ανεχόμαστε όμως τον εμπαιγμό” δήλωσε φωτογραφίζοντας την κα Διαμαντοπούλου που εξακολουθεί να παραπέμπει στην υφυπουργό και σε στελέχη του υπουργείου τις επιτροπές αγώνα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της παιδείας στον Πειραιά.
Από το ίδιο βήμα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ξεκαθάρισε ότι το Λιμάνι ανήκει στον Πειραιά. Δεν μπορεί να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, υπό τον μανδύα μίας δήθεν επιχείρησης που στην ουσία διοικείται από το κράτος. “Όταν το κράτος διορίζει την διοίκηση, δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτόνομη επιχείρηση” τόνισε. Η λειτουργία του λιμανιού είναι κομματι της πόλης και ο Πειραιάς θα διεκδικήσει αυτό που του αναλογεί και θα το πάρει.
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/kats_miax-740x300.jpg?w=366&h=149Στο μέτωπο της ανεργίας που μαστίζει την πόλη, ο δήμαρχος Πειραιά ενεργοποιεί τα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης. “Σε περιόδους κρίσης, είναι θέμα τιμής να μην χάνεται ούτε μία θέση εργασίας. Σε αυτό εμείς δείξαμε πρώτοι τον δρόμο διασφαλίζοντας τις θέσεις των εργαζομένων και αποβάλλοντας τη νοοτροπία των διώξεων που αποτελούν κατάλοιπα κακής διακυβέρνησης”.
Η συνάντηση με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη που έγινε σε καλό κλίμα, αποσκοπούσε ακριβώς στο να μεγιστοποιηθούν οι προσπάθειες για την εφαρμογή των προγραμμάτων αλλά και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου που βρίσκεται στον Πειραιά.
Για άλλη μία φορά το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά πήρε αποφάσεις με ευρεία συναίνεση γεγονός που δείχνει ότι η ορθή πολιτική ρίχνει τους παροχυμένους κομματικούς διαχωρισμούς. Ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες που απαιτούν λύσεις και όχι θεωρητικές αερολογίες και προσεγγίσεις. Και η νέα δημοτική αρχή κερδίζει την μία μάχη μετά την άλλη σε αντίθεση με τους “εκλεκτούς” της κυβέρνησης που ψάχνουν θωρακισμένες σουίτες για να συνεδριάσουν ώστε να αποφύγουν την μήνι των πολιτών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα τα λεει αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι τοσο καιρο πριν δε μιλαγε κανενας για το χαλι που ημασταν και την κατρακυλα που περναμε....θα μου πεις καλιο αργα παρα ποτε...

Ανώνυμος είπε...

9;18 den milousane giath eixane penthos sto limani skotinia mabri, apo noris sto sphti, kikloforha stous dromous elaxisti,polu liga fota anamena, fanargia klhsta, ta karabia demena, ta magazia ta perisotera klhsta, kana duo kafeteries natan anoixtes .den antexete re file den antexete pou na bris kouragio na milisis eistera apo afto pou egine,na pis ti, den tous eides tous alous ti kanane BIASANE OLLOI THN EUROPH MPARTSELONA THES SIENA THES MAKAMPI THES KAI DEN EFTANE AFTO SIKOSANE KAI MIA KOUPARA NA KAI TO XHROTERO RAPSENE KAI TO EKTO KAI THES NA MATHIS TO POIO XHROTERO POU ME BASANHZI ERXONTE KAI STO LIMANI exeis kouragio eistera apo afta na milishs .ase ase filaraki faskelokoukoulota kai mi milas katholou