Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Δεν δίνει την 5η δόση η τρόικα!




Εσπευσμένως έφυγαν οι ελεγκτές της από την Ελλάδα
Γέροντας Ιωσήφ: "Το κεφάλαιο θα κάνει πίσω και θα πέσει πείνα στην Ελλάδα..."

Σύμφωνα με την Die Welt το ΔΝΤ δεν πιστεύει πως η υπερχρεωμένη Ελλάδα πρέπει να πάρει και άλλα χρήματα, ούτε καν την επόμενη δόση των 12 δις ευρώ.

Η Die Welt δημοσιεύει πληροφορίες από κοινοτικό αξιωματούχο ΧΩΡΙΣ να λέει το όνομα του και εκτιμά πως το....
ΔΝΤ δεν πρόκειται να καταβάλει τα χρήματα που του αναλογούν στη δόση του Ιουνίου.

Πάντα κατά το δημοσίευμα εαν και επισήμως το ΔΝΤ δεν συμμετέχει στη δόση των 12 δις ευρώ, τότε όλα τα χρήματα θα πρέπει να τα καταβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι τεχνοκράτες της τρόικας έφυγαν εσπευσμένα, δύο ημέρες νωρίτερα από το πρόγραμμά τους, αφού από τα αποτελέσματα των ελέγχων τους δεν μπορούν να δώσουν το okey για την εκταμίευση της 5ης δόσης.

Η αναχώρηση των ελεγκτών της τρόικα ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 18 Μαίου όμως αυτοί εσπευσμένα εγκατέλειψαν τη χώρα μας και σπεύδουν να ενημερώσουν τους προισταμένους τους που θα πάρουν την απόφαση για το τι θα γίνει από εδώ και μπρος με την 5η δόση.

Η τρόϊκα πίεζε αφόρητα την Κυβέρνηση για σκληρά μέτρα εδώ και τώρα που φτάνουν μέχρι και την «εκχώρηση» περιουσιακών μας στοιχείων ως ..υποθήκη, απειλώντας ότι θα «παγώσουν» την 5η δόση ύψους 12 δισ. €, που κανονικά θα πρέπει να εκταμιευτεί στα μέσα Ιουνίου.

Οι πιέσεις των ελεγκτών είχαν φτάσει στο απροχώρητο και οι ίδιοι έφυγαν αφού κατάλαβαν πως το πρόβλημα ξεφεύγει πλέον των αρμοδιοτήτων τους, μεταθέτοντας το στις πολιτικές ηγεσίες.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η δόση των 12 δισ. € να κριθεί στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις αρχές Ιουλίου, για αυτό και ίσως εκταμιευτεί με μία ή δύο εβδομάδες καθυστέρηση, προκειμένου να δώσουν οι ίδιοι οι αρχηγοί των Κρατών Μελών το «πράσινο φως».

Έτσι παίρνουν δραματική μορφή τα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης Eurogroup και Ecofin που γίνονται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η τραγική τροπή όμως που λαμβάνει η αξιολόγηση προόδου του οικονομικού προγράμματος, η «κόκκινη κάρτα» των ελεγκτών για τις αστοχίες ή τα πισωγυρίσματα στους τομείς των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων, καθώς και η πολιτικοοικονομική ρευστότητα που κυριαρχεί σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ (μετά την αρνητική δημοσιότητα που συσσωρεύεται γύρω από το πρόσωπο του κ. Ντομινίκ Στρος Καν) έχουν «δέσει» τα χέρια των απεσταλμένων των δανειστών, οι οποίοι φαίνεται πως εναποθέτουν πλέον τις αποφάσεις στα χέρια των πολιτικών προϊσταμένων τους.


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα τέτοια θα μας κλάσουν.
Γιωργάκη γίνε άντρας μια φορά, και πάτα πόδι.
Τράβα μία πτώχευση, βγες από το ευρώ, και κατέστρεψέ τους.
Διώξε τους μετανάστες, κλείσε τα σύνορα, και βάλε μπροστά την μηχανή της παραγωγής.
Δόξα το Θεό,η Ελλάδα έχει γεωργία, κτηνοτροφία, τεχνογνωσία, επιστήμονες, και πάνω απ'όλα ανθρώπους με φιλότιμο.
Αγγιξε το φιλότιμο και έχεις κερδίσει.

Ανώνυμος είπε...

Ναι φιλε μου.. Ολα αυτα που γραφεις ο Γιωργακης θα τα κανει? Δεν σχολιαζω αν ειναι σωστα, οπως το 1ο. να βγει απο το ευρω 2ο. οτι θα τους καταστρεψει και 3ο με ποιον τροπο μετα απο πτωχευση θα βαλει τη μηχανη της παραγωγης!

Ανώνυμος είπε...

Ρε ξυπνήστε λίγο. Ο Γιωργάκης δεν δουλεύει για εμάς, αλλά γι αυτούς, τους τραπεζίτες. Αυτούς κοιτάει να σώσει.

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρέ παιδιά αυτοί τα έχουν σχεδιάσει όλα.Απλά ενσαρκώνουν ρόλο ηθοποιού της νέας τάξης.Ακριβολογώ οταν λέω πως όχι μόνο δεν θα τρώμε για μέρες αλλά θα πέσει και το ανοσοβιολογικό μας σύστημα και με δυνατή τους σφαλιάρα θα πεθαίνουμε.Όπως ακριβώς γίνεται τώρα στην αφρική.Αυτά που θα συμβούν είναι πέραν ανθρωπίνης διανοήσεως

Ανώνυμος είπε...

Τι κανουν οι κοινοι τοκιγλυφοι????Σε δανειζουν με υποθηκη σπιτι χρυσαφικα ξεροντας οτι δεν θα ξεχρεωσεις και μετα στα παιρνουν ΟΛΑ.Αυτο γινεται με την ελλαδα.Θελουν να μας υποθηκευσουν την ελλαδα .Υπαρχει κανενασ που να πιστευει οτι 350 δισ 166% του ΑΕΠ χρεος γινεται να ξεχρεωθει?????????τι θελετε???πτωχευση μετα απο 2 χρονια και να τα παρουν ολα οι ξενοι τα παντα!! η πτωχευση τωρα και να μεινει σε μας η ελλαδα και οι ξενοι να παρουν τα αρχιδιαμασ????
ερωτω αδερφια???

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΖΕΦΡΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ. ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ'ΧΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ 1939 ΑΝΑΚΑΜΨΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΨΑΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε μάγκα 8.33!
Αισιοδοξία ρε!
Μη μασάτε!
Συμφωνώ και με το πρώτο σχόλιο 7.58

Ανώνυμος είπε...

Οταν τελικα παρουμε , που θα παρουμε, την 5η δοση
θα ειμαι παραλογος αν βρισω τον συντακτη του αρθρου;

Δεν εχετε καταλαβει οτι ακομα και τωρα, στους καιρους της εσχατης ξεφτιλας, το ελληνικο δαιμονιο βρηκε καποιυς ευρωπαιους μαλακες να πληρωνουν τη ζημια.

Ναι δεν λεω, ξεβολευτικαμε κι εμεις αλλα μπροστα σε αυτα που χρωσταμε - απεχθη και μη- την εχουμε βγαλει λαδι μεχρι τωρα. Ουτε Αργεντινη, ουτε χρεωκοπια.

Το μονο που με ξενερωνει ειναι οτι μεχρι το 2040 θα ασχολουμαστε με τροικες και μλκιες.

Ανώνυμος είπε...

8:54
τα βλέπεις πολύ αθώα φίλε μου...

στόχος όλων τους είναι το ξεπούλημα και τα πετρέλαια.

Εύχομαι ο Θεός να μας λυπηθεί..

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε φιλε θα τα παρουνε, και το ξερεις και το ξερω. Και τι να λεει, θα το κανουμε γαργαρα οπως ολα τα αλλα. Απλα πραγματα..

Ανώνυμος είπε...

Αρχίδια καπαμά!!!!!

Ανώνυμος είπε...

σκεπτομαι τους δημοσιουπαλληλους τι θα κανουν χωρις μισθο....που θα πανε .....τι θα κανουν...τα πουλακια μου....

Ανώνυμος είπε...

απαντηση στον 12:46

Αν δεν πληρωθουν τα πουλακια σου,δεν θα ερθουν να αγορασουν απο την επιχειρηση σου ή απο την επιχειρηση που εισαι υπαλληλος.Να δω τι θα κανεις ΕΣΥ τοτε......πουλακι μου!!!!!!Αδιοριστε κομπλεξικε!!!!!