Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Έντοκα: Αντλήσαμε 1,625 δισ. με 4,88% επιτόκιο TOKOΓΛΥΦΙΑ!


Έντοκα: Αντλήσαμε 1,625 δισ. με 4,88% επιτόκιο
Ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το Δημόσιο από την πώληση εξάμηνων εντόκων γραμματίων, με το επιτόκιο να αυξάνεται στο 4,88% από 4,80% που ήταν στην προηγούμενη, αντίστοιχη δημοπρασία.
Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ, ενώ η έκδοση καλύφθηκε κατά 3,58 φορές, έναντι 3,81 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Πέτρο Χριστοδούλου, η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην.....
έκδοση διαμορφώθηκε στο 34,2% (έναντι 41% στην προηγούμενη δημοπρασία).
Στη σημερινή δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων, το υπουργείο Οικονομικών, αναζητούσε ποσό έως 2 δισ. ευρώ, για να..
υπερκαλύψει τις λήξεις παλαιότερων εντόκων, που είναι στο 1 δισ. ευρώ και σχηματίζεται ταμιακό απόθεμα. Επίσης, σε εκκρεμότητα παραμένει η έκδοση των τρίμηνων εντόκων γραμματίων που θα προγραμματίζεται να γίνει στις 17 Μαΐου, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες στις αγορές.
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έκδοση του Απριλίου, το μεσοσταθμικό επιτόκιο των εξάμηνων εντόκων διαμορφώθηκε στο 4,80%. Τον περασμένο Απρίλιο το Δημόσιο άντλησε 4 δισ. ευρώ, από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων εξάμηνης και τρίμηνης διάρκειας, με τις οποίες υπερκαλύφθηκαν οι λήξεις των εντόκων παλαιότερων εκδόσεων, ύψους 3,6 δισ. ευρώ.
Στις 18 Μαΐου λήγει δεκαετές ομόλογο έκδοσης 2001, η ονομαστική αξία του οποίου είναι 6,6 δισ. ευρώ, το οποίο θα εξοφληθεί με κεφάλαια προερχόμενα από το δάνειο του μηχανισμού στήριξης.