Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΡΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ



Σε μία εποχή που η λαθρομεταναστευση αποτελεί και θέμα αλλά και πρόβλημα στην ταλαιπωρούμενη από πολλά προβλήματα Ελλάδα, πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να μάθουμε
τη θέση του Μαρξ περί του συγκεκριμένου θέματος :

• Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της....


δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.
• Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου.

• Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία

• Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου.

• Η Α’ Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά τέλος στις μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και υποχρέωνε τα συνδικάτα να διώχνουν τους ξένους εργάτες πίσω στις χώρες τους με το πρώτο καράβι.
• Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών.
Ερωτημα λοιπόν αποτελεί το για ποιό λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) υποστηρίζει τη συλλήβδην νομιμοποίηση των μεταναστών, αντίθετα στις "διδαχές" του Μαρξ. 
Μήπως το συγκεκριμένο θα έπρεπε να προωθηθεί ακόμα και στις κκ. Κανέλλη και Παππαρήγα ?!



Εστάλει από τον κ Αντώνιο Αντωνάκο
Καθηγητή, Φιλολoγο
Ἱστορικό, Συγγραφέα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΡΕ ΠΕΡΙΜΑΙΝΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΡΑΒΙΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Ποιός διαβάζει Μάρξ κτλ. Εδώ είναι ότι φάμε και ότι αρπάξουμε. Τα υπόλοιπα είναι ταμπέλες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ Η ΚΑΝΕΛΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΜΑΡΞ.
ΚΑΝΕΛΗ!!!!
ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΙΑ ΓΛΩΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕ
ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ,
ΛΑΜΟΓΙΑ Ο (ΜΗΤΣΟΣ).

Ανώνυμος είπε...

Προφανως και η πρακτικη εφαρμογη οποιασδηποτε πολιτικης θεωριας απεχει εως και ειναι τελειως αντιθετη απο τη θεωρητικη της αποψη.

Το ιδιο ισχυει και για τις αρχες του σοσιαλισμου και του καπιταλισμου.

Οπως ελεγε ο μεγας Θουκυδιδης καποιοι αλλαζουνε ακομα και τη σημασια των λεξεων για να ικανοποιησουνε τα συμφεροντα τους.

Συγχαρητηρια για το αρθρο αλλα δεν χρειαζεται να αποσταλλει σε κανεναν πολιτικο. Ενσυνειδητα απεχουν απο τον Μαρξ ( αν και ποτε δεν καταλαβα τι του βρηκανε, η Πολιτεια του Πλατωνα ειναι τοσο προγενεστερη)οπως και αλλοι, εξ ου και ο κατακερματισμος της αριστερας.

Αυτοι που ψηφιζουν ας το σκεφτουν. Μπορω να καταλαβω καποιον που δεν εχει κανει την ερευνα του η δεν τον νοιαζει εστω για το τι εστι κομμουνισμος στη Ελλαδα και στηριζει 'αριστερα κομματα'. Σκεφτεται πως μιλανε για τα δικια του φτωχου και του εργατη και στηριζουν την προοπτικη αυτη. Οταν ομως οι πρακτικες και οι επισιμες θεσεις ειναι αντιδιαμετρικα αντιθετες τοτε κατι δεν παει καλα. Και για τα κομματα αλλα και για τους ψηφοφορους.

Για να μην παρεξηγηθω δεν ανηκω στο 'αλλο' στρατοπεδο. Δεν πιστευω σε κομματα η πολιτικα συστηματα, πιστευω σε ικανους ηγετες.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΩΒΑΜΕΝΗ ΘΕΩΡΊΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ; ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΛ ΜΑΡΔΟΧΑΊ΄ ΛΕΒΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....
ΡΕ ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΣΙΔΕΣ ΣΑΣ.. ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΠΕΤΣΟΚΟΦΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ας τα δούνε οι Αριστεροί που θέλουν να φέρουν κι άλλους έποικους στο κεφάλι μας. Κατά τ'άλλα νοιάζονται για τον Έλληνα εργάτη. Πόσο πολύ μας δουλεύουν!!

Ανώνυμος είπε...

κ.Αντωνάκο γιατί δεν το στέλνετε στο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο;; Θα το απολαύσουν. Ή αν προτιμάται να τους τρίψουμε εμείς στα μούτρα!! Μπας και σταματήσουν να μας δουλεύουν δηλαδή.