Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Έχουν περάσει περίπου οκτώ μήνες..
Γράφει η ΔΕΣΠΩ
Έχουν περάσει περίπου οκτώ μήνες από την αμφιλεγόμενη αναγκαιότητα της υπογραφής του μνημονίου στην χώρα μας και οι τραγικές συνέπειες στην κοινωνία είναι ποια ορατές και στον ποιο κοντόφθαλμο πολίτη...


Η ανεργία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσει, ή αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό, οι συνεχείς μειώσεις των αποδοχών, όσων ακόμα εργάζονται, έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση και το χειρότερο σε μία αβεβαιότητα για το μέλλον τόσο το δικό τους όσο και των παιδιών τους..
Όλα αυτά είναι χιλιοειπωμένα σε εκατοντάδες άρθρα τόσο στον έντυπο τύπο , όσο και στον ηλεκτρονικό, πολλοί διαμαρτύρονται πως εκτονώνεται η κατάσταση μόνο με λόγια, ή , με μία άνευ σημασίας Πανελλαδική απεργία μία φορά τον μήνα και κανείς δεν σηκώνει πραγματικά το ανάστημα του απέναντι σ΄αυτή την πολιτική, εξαργυρώνοντας κομματικές υποχρεώσεις .. Έτσι οι πολίτες νιώθουν αδύναμοι να αντιμετωπίσουν αυτή την αντιλαϊκή και άδικη πολιτική.
Οι επικοινωνιολόγοι που έχουν στρατευτεί για να στηρίξουν την πολιτική του μνημονίου και τις επιλογές της κυβέρνησης και του ΛΑΟΣ για αυτή την πολιτική , δεν χρησιμοποιούν μόνο τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα για να αποπροσανατολίζουν με τεχνητές κρίσεις την κοινή γνώμη , αλλά και το ινερνέτ.... Εκατοντάδες τα Blogs που έχουν κάνει την εμφάνιση τους απλά και μόνο για να τροφοδοτούν τον λαϊκισμό , να σπείρουν ψευδείς ειδήσεις, δίνοντας την δυνατότητα έτσι στην κυβέρνηση να φαντάζει ειλικρινής, καλλιεργούν τον ρατσισμό αφιονίζοντας εθνικά τους αναγνώστες με μοναδικό τους στόχο να μην ασχολούνται με όσα ολέθρια ετοιμάζει η κυβέρνηση στο παρασκήνιο.
Έτσι χρησιμοποιώντας οι ειδικοί προπαγανδιστές, όλα αυτά τα όπλα, έχουν κάνει την κοινωνία να αδρανεί και να μην βλέπει την δύναμη που έχει μέσα από μία σωστά οργανωμένη και μαζική εναντίωση στην μνημονιακή πολιτική..
Το σοβαρότερο όμως που καταφέρνουν οι διάφοροι "ενημερωτές" είναι με την επιλεκτική ενημέρωση να αποσπούν την προσοχή των πολιτών από πολύ σοβαρά θέματα όπως η παιδεία..
Έτσι λοιπόν στην σκιά της επικαιρότητας τα κυβερνητικά "τσιράκια" της ΤΡΟΙΚΑ κάνουν μια χαρά την δουλειά τους....Με την καλοστημένη ιστορία των Λαθρομεταναστών πέρασαν ένα εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο στα ψηλά , χωρίς να πάρει χαμπάρι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών αυτής της χώρας, τι ακριβώς μας περιμένει φορολογικά στο μέλλον..
Μέσα από τις φήμες για επερχόμενη χρεοκοπία και μετά τον γιαλαντζί "θρίαμβο" για την επιμήκυνσης του χρέους (δηλαδή περισσότερα κέρδη στους τοκογλύφους),
αποφασίστηκε , κάτι , που βάζει γερά θεμέλια στην ολοκληρωτική ερήμωση της επαρχίας μας , αλλά και κατ΄επέκταση της αγροτικής μας παραγωγής και οικονομίας...
Ή γνωστή κυρία Άννα Διαμαντοπούλου υπουργός παιδείας αποφάσισε να κλείσει 1000 σχολεία σ΄όλη την Ελλάδα....
Γνωστή ή κυρία Υπουργός από τότε , πού μαζί με τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας , συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της λέσχης ΒΙΛΤΕΜΠΕΡΚ λίγο πριν αναλάβουν την εξουσία και οδηγήσουν την Ελλάδα στον αναπτυξιακό κατήφορο του μνημονίου.
Γνωστή και η λέσχη για την Ανθελληνική της πρακτική.
Το πλήγμα για την ήδη ανεπαρκή παιδεία της χώρας μας θα είναι τεράστιο και θα φανεί μετά από χρόνια, όταν θα είναι αργά να αλλάξουν οι ολέθριες συνέπειες αυτής της επιλογής..
Μία παροιμία λέει, "όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μία φυλακή" όμως αυτό θα είναι η μικρότερη συνέπεια για το μέλλον της χώρας μας.
Το μεγαλύτερο κακό θα συντελεστεί στην επαρχία. Τα περισσότερα σχολεία που θα κλείσουν αφορούν τα ήδη ρημαγμένα από την υπογεννητικότητα χωριά μας..
Αντί ή υπουργός να αξιοποιήσει τα υπάρχοντα ειδικά κονδύλια της Ευρωπαϊκής ένωσης , για την συντήρηση και την ανάπτυξη των σχολείων στην περιφέρεια, αποφασίζει να τα κλείσει.
Δηλαδή αναγκάζει χιλιάδες μικρά παιδιά που έχουν απομείνει ακόμα στα χωριά μας , να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα καθημερινά προς ένα κοντινό σχολείο ..
Δηλαδή αναγκάζει χιλιάδες αγρότες , όταν η αγροτική παραγωγή έχει πέσει στα "τάρταρα" λόγο κρίσης και τα πανάκριβα καύσιμα έχουν ροκανίσει το πενιχρό τους εισόδημα, ή να φύγουν από το χωριό τους, για να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, ή, να τα σταματήσουν από το σχολείο και να τα αφήσουν εντελώς αγράμματα.
Και κάθε υγιής νους αναρωτιέται γιατί ;;
Μήπως γιατί ένα από τα σχέδια του Μνημονίου είναι ή μεγαλύτερη ερημοποίηση της περιφέρειας μας ;;
Μήπως θέλουν να κλείσουν τον δρόμο σε χιλιάδες άνεργους νέους των αστικών περιοχών , που βλέπουν ως λύση την επιστροφή στον τόπο τους, εκεί που οι γονείς και οι παππούδες τους έχουν απομείνει για να αναπτύξουν με τις γνώσεις τους τα ερημωμένα χωριά ;;
Μήπως γιατί δεν θέλουν μορφωμένους αγρότες , ικανούς να καταλάβουν πως με την συνεταιριστική οργάνωση (μακριά από κόμματα), τα Ελληνικά προϊόντα είναι περιζήτητα στις διεθνείς αγορές ;;
Μήπως το χειρότερο σενάριο για τον ερήμωση από τον Ελληνικό πληθυσμό στα χωριά μας , περνάει μέσα από αυτή την άρρωστη απόφαση της υπουργού;;
Μήπως όλα αυτά έχουν σχέση με διάφορα σενάρια, για εδαφικές ανακατατάξεις στην περιοχή, που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ;;
Πολλά τα μήπως και τα γιατί, όποιοι όμως και να είναι οι πραγματικοί λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτά τα σχέδια της υπουργού παιδείας , ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να τα αφήσει να υλοποιηθούν...
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανάπτυξη στην χώρα μας χωρίς την μοναδική μας βιομηχανία που είναι η αγροτική παραγωγή...
Για να αναπτυχθεί αυτή η βιομηχανία χρειάζονται νέοι και μορφωμένοι πολίτες...
Έλληνες νέοι πολίτες, που η μοναδική τους διέξοδος είναι να εγκαταλείψουν την ανεργία των μεγάλων πόλεων και να δώσουν ζωή στην επαρχία , μέσα από καινοτόμες , επικερδείς αγροτικές δραστηριότητες...
Η κυβέρνηση , αντί να σκαρώνει αρρωστημένους νόμους για την παιδεία και να κλείνει 1000 σχολειά , καλά θα κάνει να δώσει αμέσως χρήματα στα σχολεία της περιφέρειας ώστε να παραμείνουν ανοιχτά έστω και με ελάχιστους μαθητές. Τα χρήματα υπάρχουν και μπορεί να τα πάρει από ανάλογα κονδύλια της Ευρωπαϊκή ένωσης που σκόπιμα δεν αξιοποιεί.. Μπορεί να μειώσει κατά μερικές δεκάδες τους κηφήνες υπαλλήλους της Βουλής, που συνεχίζουν εν μέσω τραγικής οικονομικής κρίσης της χώρας , να απολαμβάνουν προκλητικά οικονομικά προνόμια, σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Με τα χρήματα αυτά μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά σχολειά για τα παιδιά μας στην επαρχία...

Αυτό οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να το αφήσουν να γίνει...
Περισσότερο και από το μεροκάματο σημασία έχει τα παιδιά μας να έχουν στο μέλλον, μόρφωση και πατρίδα...
Η μόνη λύση για να μην επιτρέψουμε αυτό να συμβεί , είναι ο αγώνας μέχρι να πάρει πίσω αυτή την απόφαση η κυβέρνηση.
Ας είναι επιτέλους αυτό που θα μας κάνει να παραμερίσουμε τις κομματικές μας προτιμήσεις και να δείξουμε στην εξουσία πως υπάρχει στο θέμα παιδεία,,,, κόκκινη γραμμή.
ΔΕΣΠΩ
τρομακτικο

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΝΟΥΛΑ ΠΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕΣ ?...ΕΡΧΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΣΕΣ.

Αντίδωρος είπε...

γουδι

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ Η ΙΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΤΟΥΔΙ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΕΛΑΧΕ ΝΑΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΟΜΩΣ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ.

lakis2332 είπε...

ουυυυυυσσσσσσσσττττττττττττ

Έλλην Πολίτης είπε...

Η επαρχία,όπως σωστά αναφέρει το άρθρο,θα ξαναζωντανεψει εκ των πραγμάτων,καθώς η ανεργία στην πόλη θα ωθήσει τους ανέργους στην ύπαιθρο και την αγροτιά.Η γη μπορεί να θρέψει τις οικογένειες που θα ζητήσουν την φροντίδα της.Αυτή είναι και η λύση στην σημερινή κρίση ηθών και προτρέπω τους σκεπτικούς να το πράξουν και θα βγουν κερδισμένοι.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΙΟΛΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΤΑΓΕ.....ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΡΙΟΛΑ! ΦΤΟΥ ΣΟΥ