Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο Άρειος Πάγος ανοίγει το δρόμο για να αποκρατικοποιηθεί η ΔΕΗ


Ανοίγει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ύστερα και από την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία καταρρίπτει ένα από τα σημαντικότερα έως τώρα προσκόμματα.
Όπως αναφέρει η “Καθημερινή της Κυριακής”, το σώμα αποφάσισε στις 12 Δεκεμβρίου του 2010 ότι η περιούσια του ασφαλιστικού φορέα των εργαζόμενων ανήκει στη ΔΕΗ, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα άρει τις...

επιφυλάξεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Αφορμή για την απόφαση αυτή στάθηκε η πώληση ενός ακινήτου της ΔEH στο ελληνικό Δημόσιο στις 29/12/1999, καθώς ο ΟΑΠ στράφηκε κατά της ΔEH A. E., καταθέτοντας μια πρώτη αγωγή στις 12/6/2001, με το επιχείρημα ότι η ΔEH βάσει του νόμου 2773/99 δεν είχε την κυριότητα του εν λόγω ακινήτου.

Όπως αναφέρεται από την εφημερίδα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, αποφάσισε – ομόφωνα μάλιστα- ότι η κυριότητα του ακινήτου ανήκε στη ΔEH A. E. Σύμφωνα με αυτή, η περιουσία του OAΠ περιήλθε στη ΔEH A. E., ενσωματώθηκε στην περιουσία της και έναντι αυτής θεσμοθετήθηκε η υποχρέωση του Δημοσίου να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλιστικών εισφορών.

Mόνη εξαίρεση παγίων που παρέμειναν στον OAΠ είναι τα ακίνητα που αναφέρονται ρητά (δηλαδή, κτίρια, οχήματα, έπιπλα και εξοπλισμός παιδικών σταθμών, πολυϊατρεία, κατασκηνώσεις που χρησιμοποιεί η διεύθυνση ασφάλισης προσωπικού ΔEH).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τελειώνουν οι Φωτόπουλοι και τα χαράτσια μας στους συνδικαληστές.

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορω να καταλαβω γιατη διαφωνει ο κοσμοσ με το δ.ν.τ αφου αποκρατηκοπιοισεισ και ξεπουλημα θελουν και οι μεν και δε! οσο για τουσ φιλουσ μασ τουσ γερμανουσ θελουν να παρουν απο τη δεη τα υδροηλεκτρικα και να κανουν το νερο χρηματηστιριακο προιν ετσι και πολλεσ κομοπολεισ και ειδηκα αγροτεσ που εποφελουνται απο τα αρδευτικα εργα τισ δεη πλεον καθε σταγονα θατην πληρωνουν. οσο για ρτουσ συνδικαλιστεσ παντα υπηρχαν παραπονα για αυτουσ, το θεμα ειναι οτι δεν ακυρωνησ ενα θεσμο τοσο αβιαστα οταν παλιοτερεσ γενιεσ εχυναν αιμα στην κυριολεξια για να αποκτησουμε αυτα που τα θεωρουμε δεδομενα αλλα τα βελτιονουμε!