Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι όταν ανοίγουν την τηλεόραση στο σπίτι τους, oτι βλέπουνε ως σταθερή ροή των εικόνων στην πραγματικότητα τρεμοπαίζει. Αν και δεν το βλέπουμε αυτό συνειδητά, το επαναλαμβανόμενο σχέδιο των εικόνων που τρεμοπαίζουν δημιουργεί ένα γεγονός που είναι παρόμοιο με την ύπνωση στον τηλεθεατή.
Οι μελέτες από τον ερευνητή Herbert Krugman έχουν δείξει ότι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα από την τηλεοπτική παρακολούθηση τα.......
. εγκεφαλικά κύματα μεταβάλλονται από τα κυρίως βήτα κύματα, που δείχνουν την άγρυπνη και συνειδητή προσοχή, στα κυρίως άλφα κύματα, που δείχνουν απώλεια συγκέντρωσης και έλλειψη προσοχής. Το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τις πληροφορίες λογικά και αναλυτικά, αποσυντονίζεται ενώ το πρόσωπο παρακολουθεί TV, ενώ το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου, που επεξεργάζεται τις πληροφορίες συναισθηματικά και χωρίς κριτική, επιτρέπεται για να λειτουργήσει χωρίς εμπόδιο. Λόγω αυτού του φαινομένου, η τηλεόραση μεταδίδει τις πληροφορίες, που δεν αξιολογούνται κατά την διάρκεια της έκθεσης, κατι σαν την ύπνωση. Κατά την παρακολούθηση της τηλεόρασης, δεν οργανώνουμε ορθολογικά τις πληροφορίες που φτάνουν μέσα στο υποσυνείδητο και ο θεατής γίνεται ευεπηρέαστος.
Λόγω της παθητικής ύπνωσης που προκαλεί η παρακολούθηση της τηλεόρασης καθώς επίσης και της υπεροχής της στα σπίτια σχεδόν όλων των Αμερικανών, η τηλεόραση είναι ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία σήμερα. Από το 2009, έξι επιχειρήσεις ελέγχουν όλα τα σημαντικά μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων που ελέγχουν όλες τις πληροφορίες που προωθούνται στα εκατομμύρια των σπιτιών σε ολόκληρη την Αμερική κάθε ημέρα μέσω των τηλεοπτικών συσκευών τους. Τα τελευταία χρόνια, διάφορες έρευνες και εκθέσεις έχουν αποκαλύψει ότι αυτοί οι γίγαντες κατασιγάζουν τις ανεξάρτητες φωνές και τις έρευνες, αποθαρρύνουν τη δημοσιογραφία που εμποδίζουν ατζέντες συγκεκριμένων ενδιαφερόντων, και εμποδίζουν την ποικιλομορφία στις πληροφορίες που παρέχουν. Λόγω του ελέγχου που αυτές οι επιχειρήσεις έχουν πέρα από τις πληροφορίες που οι περισσότεροι Αμερικανοί λαμβάνουν σε καθημερινή βάση, αυτές τις κριτικές και αποκαλύψεις δεν είναι γνωστός ποτέ από το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού κοινού.
Αυτοί οι γίγαντες μέσων συνεργάζονται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση καθώς επίσης και πολλές άλλες πολυεθνικές εταιρίες για να διαδώσουν τα προσεκτικά προγραμματισμένα μηνύματα. Μέσω της τηλεόρασης και άλλων μορφών μέσων, σας λένε τι να σκεφτείτε, για τι να ανησυχείτε με τι να χαμογελάτε , και τι φοβάστε. Έχουν προωθήσει στο κοινό την ιδέα του παρουσιαστή ειδήσεων σαν μια επέκταση της οικογένειας, μια φιγούρα που μπορείτε να εμπιστεύεστε που ενθαρρύνει την αποδοχή της παρουσίασης των πληροφοριών όπως αληθινή και ακριβή.
Το 2008, το Πεντάγωνο ξόδεψε περισσότερα από $2 δισεκατομμύρια χρησιμοποιώντας τα μεγαλύτερα δίκτυα για τη διάδοση μηνυμάτων δημόσιων σχέσεων. Αυτά τα μηνύματα δίδονται στον τηλεθεατή ως ειδήσεις που παράγονται από τον τηλεοπτικό σταθμό, και όχι όπως έχουν πληρωθεί και παραχθεί από το Πεντάγωνο. Στο ίδιο έτος, οι φαρμακοβιομηχανίες πλήρωσαν στα τηλεοπτικές κανάλια περισσότερα από $4 δισεκατομμύρια για τη διαφήμιση, η οποία περιέλαβε τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων (VNR), ειδικά προσαρμοσμένα κομμάτια που εμφανίζονται μέσα στις νυχτερινές ειδήσεις και παρουσιάζονται να έχουν ερευνηθεί από τους τοπικούς σταθμούς. Κανένα άλλο βιομηχανοποιημένο έθνος στον κόσμο δεν επιτρέπει τις αγγελίες φαρμάκων στην τηλεόραση πόσο μάλλον αυτές που είναι έξυπνα μεταμφιεσμένα VNRs και κρύβονται μέσα στις ειδήσεις.
Και όμως ενώ όλο αυτό συμβαίνει στα παρασκήνια , το αμερικανικό κοινό ανέθεσε όλη την εμπιστοσύνη του σε συγκεκριμένα τηλεοπτικά μέσα ,καθώς εκφράζουν εμπιστοσύνη σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, και περιοδικά. Πολλοί άνθρωποι έχουν εξαπατηθεί πιστεύοντας ότι επικρατόντα μέσα εκθέτουν μόνο αντικειμενικές ειδήσεις ενώ οποιεσδήποτε πληροφορίες παραδίδονται από εξωτερικές πηγές, η επικρατούσα τάση είναι ότι πρόκειται να εξεταστούν. Με κάποιο τρόπο το κοινό έχει εξαγοραστεί στην ιδέα ότι η TV δεν θα τους έλεγε ψέματα.
Πολλοί άνθρωποι δεν θα δώσουν προσοχή σε πληροφορίες που δεν καλύπτονται από τα σημαντικότερα μέσα εάν δεν ακούσουν για αυτές στις νυχτερινές ειδήσεις απλά δεν δίνουν σημασία. Αυτή είναι η νοοτροπία που τα σημαντικότερα μέσα θέλουν να έχουμε, δεδομένου ότι είμαστε εκούσια ανίδεοι και υπάκουοι στην κάθε οδηγία τους. Η μη αναλυτική και πιστή παρακολούθηση είναι το συμφέρον τους.
Σημαντικά δίκτυα ειδήσεων μας βομβαρδίζουν συνεχώς με τη πιθανότητα μιας ατελείωτου ποσότητας σεναρίων, τα οποία παράγουν το φόβο και διαμορφώνουν τις αντιδράσεις μας στις πραγματικές καταστάσεις. Αυτό είναι προφητικός προγραμματισμός μας εξοικειώνει με μια ιδέα έτσι ώστε όταν συμβαίνει να το αναμένουμε και να μην αντιδράμε ούτε να κάνουμε ερωτήσεις. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρονται στον τηλεοπτικό προγραμματισμό ως τα σόου που βγαίνουν στον αέρα, παρόλα αυτά μπορεί επίσης να αναφερθεί ως προγραμματισμός ανθρώπων που πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι απλά διασκεδάζουν, αλλά δεν συνειδητοποιούν ποτέ ότι ο τρόπος ζωής τους διαμορφώνεται για αυτούς και οι σκέψεις τους δίνονται πραγματικά σε αυτους. Εξοικειώνονται με τις ιδέες, τις έννοιες, και το φόβο έτσι δεν θα κάνουν ερωτήσεις στο μέλλον.
Η TV δίνει τα μηνύματα που πρέπει να αποτυπωθούν στα μυαλά μας, μας δείχνει ποιο κουμπί να πατήσουμε και πόσο συχνά, και εάν όλο αυτό έχει γίνει με το σωστό τρόπο ,με τη σωστή παραγωγή και τη σωστή προπαγάνδα, το κοινό θα κάνει ακριβώς αυτό που έχει προγραμματιστεί να κάνει.
Όταν κάποιος συνεχώς ελέγχει τις πληροφορίες, κάποιος ελέγχει και τους ανθρώπους που απορροφούν τις πληροφορίες. Ως κατασκευασμένες και ελεγχόμενες πληροφορίες στην TV μπορούν να αναφερθούν ως το τηλεοπτικό σήμα και εκείνο το σταθερό σήμα είναι που καθοδηγεί τις μάζες στο να διαμορφώσουν τα συμπεράσματά τους.
Προκειμένου να αποκτήσουμε τον έλεγχο του μυαλού μας, πρέπει πρώτα να μάθουμε «να αποσυνδέουμε το σήμα.» Με το να κλείσετε τη TV θα συνειδητοποιήσετε ότι ο κόσμος που ζείτε είναι ξαφνικά πολύ άγνωστος σε σας. Θα δείτε ότι ειδήσεις καμίας σπουδαιότητας συζητούνται συνεχώς και αναλύονται, και όπως ακούτε τις συνομιλίες των ανθρώπων γύρω από σας, συνειδητοποιείτε ότι μιλούν σαν ρομπότ επαναλαμβάνοντας ακριβώς το τι έχουν ακούσει στις ειδήσεις. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που Zbigniew Brzezinski μίλησε στο βιβλίο του «Μεταξύ δύο ηλικιών». Είπε, «σύντομα, το κοινό θα είναι ανίκανο στο λόγο ή να σκεφτεί για τον ευατό του. Θα είναι σε θέση μόνο να παπαγαλίσουν τις πληροφορίες που έχουν δοθεί στις ειδήσεις της προηγούμενης νύχτας.
filoumenos.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου