Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεχειλίζει ο Έβρος από λαθρομετανάστες...ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;
Σε κύρια πύλη εισόδου παράνομα εισερχόμενων μεταναστών στη χώρα έχει μετατραπεί ο Εβρος. Η αποτελεσματικότητα των....... μέτρων που εφάρμοσε η Frontex στο Αιγαίο απέτρεψε τα κυκλώματα να διοχετεύουν τους παράνομους μετανάστες στα νησιά και να προτιμούν την περιοχή του Εβρου, απ’ όπου από τις αρχές του 2010 έχουν εισέλθει στη χώρα περισσότεροι από 14.000 λαθρομετανάστες.
Σύμφωνα με αναφορά που έχει αποστείλει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Εβρου, Ελένη Τσιαούση, στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, σε σχέση με το 2009 παρουσιάζεται αύξηση της εισόδου των λαθρομεταναστών κατά 313,8% τον Μάιο, κατά 398,8% τον Ιούνιο, και κατά 388,6% τον Ιούλιο.
Ο δήμαρχος Βύσσας Παν. Σιανκούρης
Μόνο τον Ιούλιο του 2010 από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας συνελήφθησαν 3.727 μετανάστες, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός τον Ιούλιο του 2009 ήταν μόλις 331. Το πρόβλημα τείνει να γίνει εκρηκτικό και ήδη ακούγονται «επίσημες φωνές» να ζητούν να ασφαλισθούν τα χερσαία περάσματα με συρματόπλεγμα;
Οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία, το Ιράκ και το Κουρδιστάν. Αυτό που γνωρίζουν πια όλοι, αρχές και πολίτες, είναι πως οι παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες δεν κρύβονται πλέον, αλλά αναζητούν οι ίδιοι τις αστυνομικές αρχές για να παραδοθούν και να πάνε στους χώρους υποδοχής, όπου διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
Το πρόβλημα διογκώνεται από την έλλειψη χώρων υποδοχής, αλλά και τη συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες επανεισδοχής των μεταναστών, επικαλούμενη τυπικούς λόγους. Πρόσφατα 32 μετανάστες εγκλωβίστηκαν στον ποταμό Εβρο και δεν τους παραλάμβαναν από την πλευρά της Τουρκίας με τη δικαιολογία ότι είναι μετανάστες που θέλουν να μπουν παράνομα στη χώρα τους!
Η δύναμη των συνοριακών φυλάκων στον Εβρο είναι 400 άτομα. «Εχουμε φτάσει στα όριά μας», μας λέει ο γ.γ. της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εβρου, Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου. «Οι συνθήκες στους χώρους υποδοχής των μεταναστών είναι απαράδεκτες. Στο Τυχερό ο χώρος υποδοχής είναι πρώην σιταποθήκη».
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΣΣΑΣ: «Τώρα περνάνε τα σύνορα μέρα μεσημέρι»
«Φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε κοινωνική έκρηξη στην περιοχή. Εμείς υπολογίζουμε ότι περισσότεροι από 24.000 λαθρομετανάστες πέρασαν τα σύνορα το τελευταίο δεκάμηνο», μας λέει ο δήμαρχος Βύσσας, Παναγιώτης Σιανκούρης. «Στοιβάζονται στους χώρους υποδοχής όπου διαμένουν διπλάσιοι από όσους μπορούν να υποδεχτούν. Πέρυσι προσπαθούσαν να κρυφτούν, ενώ τώρα περνάνε τα σύνορα μέρα μεσημέρι.
Η περιοχή δίνει την αίσθηση ότι είναι ξέφραγο αμπέλι, γι’ αυτό προτείνω να τοποθετηθεί τουλάχιστον ένα συρματόπλεγμα μήκους 12,5 χλμ. στα χερσαία σύνορα για την προστασία της περιοχής. Αρκετοί μετανάστες είναι αγνώστου προελεύσεως και δεν έχουν έγγραφα, ενώ δεν γνωρίζουμε αν είναι φορείς ασθενειών».
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
«Να ενισχύσουμε τους χώρους συγκέντρωσης», «Οι χιλιάδες άνθρωποι που συλλαμβάνονται πρέπει να φάνε, να ντυθούν, να γίνουν οι ιατρικές τους εξετάσεις στο νοσοκομείο, να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα στα παιδιά. Αυτά συνεπάγονται ένα τεράστιο κόστος για την περιοχή μας. Πέρα, βέβαια, από τις συνέπειες στον τόπο μου, να σκεφτούμε ότι όλοι αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι μόλις παρέλθει το χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος, φεύγουν με ένα χαρτί που λέει ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Και, βέβαια, κατευθύνονται προς την υπόλοιπη Ελλάδα! Τώρα θα πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα την υποδομή παρακολούθησης των συνόρων μας και να ενισχύσουμε τους χώρους συγκέντρωσης και κράτησης των μεταναστών. Θα πρότεινα δε να εγκατασταθεί κλιμάκιο της Frontex στην περιοχή».


Σημείωση: Να σημειώσουμε προς την κυρία Τσιαούση πως το ανθρωπιστικό της ενδιαφέρον θα ήταν προτιμότερο να το προσανατολίσει πρώτα στο εσωτερικό της χώρας και προς τους Έλληνες πολίτες και αφού "τακτοποιήσει" το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της χώρας στην οποία εκλέγεται, μπορεί να βοηθήσει και τον υπόλοιπο πλανήτη. Καλό, επίσης, θα ήταν να καταγγελθεί η πρακτική της Τουρκίας να στέλνει "πακεταρισμένους" τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι περνάνε -συνήθως- από περιοχές που έχουν αρθεί τα Ελληνικά ναρκοπέδια, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία όχι μόνο διατηρεί τα δικά της ναρκοπέδια στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά δεν έχει βάλει καμία σήμανση σε αυτά. Η τακτική του "σφάξε με πασά μου ν' αγιάσω", μπορεί να θεωρείται ευδόκιμη για την κυρία Τσιαούση (και για κάθε κυρία Τσιαούση), αλλά καλό θα ήταν να την εφαρμόζουν μόνο στην δική τους ζωή και να μην την επιβάλλουν στην ζωή των υπολοίπων πολιτών της χώρας...


http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_4539.html