Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΒΛΑΞ Ή ΑΡΧΙΔΟΣΙΛΟΓΟΣ;


από τον Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

«Η προσπάθειά μου ήταν πάντα προς την ανάπτυξη. Και πιστεύω ως οικονομολόγος ότι αυτό είναι το γιατρικό για την Ελλάδα». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός της χώρας, κατά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Ο σπουδάσας οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Άμχερστ των ΗΠΑ,...
ισχυρίζεται ότι οι προσπάθειές του ήταν πάντα προς την ανάπτυξη!!! Ή βλάξ οικονομολόγος είναι ή αρχιδοσίλογος. Για το ότι είναι ψεύτης δεν γεννάται λόγος. Ο Α. Σαμαράς το έχει αποδείξει πλειστάκις από τη προεκλογική περίοδο της 6ης Μαΐου και εντεύθεν. Για να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο εξελέγη Πρωθυπουργός αλλά τη δέσμευσή του την έκανε...γαργάρα. Η «επαναδιαπραγμάτευση» μετατράπηκε σε «επιμήκυνση» η οποία στην πορεία και αυτή ξεχάστηκε! «Όχι στις οριζόντιες περικοπές» και «όχι άλλους φόρους», υποσχέθηκε ο Α. Σαμαράς, για να υπακούσει τελικά σε όλα τα κελεύσματα της τρόικας και να είναι ήδη έτοιμος να προβεί σε ανακοινώσεις για τα σφαγιαστικά σε βάρος του λαού, μέτρα των 13,5 δις. Επομένως, εάν δεν είναι τελικά βλάξ, ο Α. Σαμαράς μπορεί κάλλιστα να στεφθεί και ως αρχιδοσίλογος με την πατέντα του ψεύτη!

ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ PSI ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

Την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο Α. Σαμαράς, την έθαψε από την ώρα που με τον πρωτομάστορα του PSI, Ε. Βενιζέλο, «κούρεψαν» το ελληνικό χρέος. Το περιβόητο PSI διέλυσε την εσωτερική ρευστότητα, με την εκμηδένιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, Πανεπιστημίων, νοσοκομείων, ομολογιούχων του Δημοσίου κ.λ.π. ενώ την ίδια ώρα οι ξένοι κερδοσκόποι πληρώνονται στο 100%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πληρωμή από την κυβέρνηση Παπαδήμου, στο 100% της ονομαστικής αξίας τους, ελληνικών κρατικών ομολόγων συνολικής αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και τα οποία είχαν περιέλθει στα χέρια επιθετικών κερδοσκόπων που είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI!

Ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, αυτό που εμφάνιζε ως επιτυχία, στην πραγματικότητα ήταν η ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας, ο οριστικός θάνατος στην ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα, το χρέος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στους άλλους δανειστές, παρέμενε κυριολεκτικά ανέπαφο. Άθικτο! Με άλλα λόγια, το «κούρεμα» του χρέους που συνυπέγραψαν Σαμαράς-Βενιζέλος, είχε ως στόχο να αρπάξει το ρευστό της ελληνικής οικονομίας για να το παραδώσει στους δανειστές! Το PSI πέτυχε, για λογαριασμό της Μέρκελ και των άλλων τοκογλύφων, να εξανεμίσει τα ευρώ από την εσωτερική αγορά και να οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση τα ελληνικά νοικοκυριά.

Για ποια λοιπόν ανάπτυξη, επιμένει ότι αγωνίζεται ο Αντώνης Σαμαράς; Την ανάπτυξη των τοκογλύφων; Αυτή την οικονομία σπούδασε στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο; Σε κάθε περίπτωση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την υπογραφή του PSI, υπερασπίστηκε ιδανικά τους δανειστές και έθαψε την ελληνική οικονομία!

Είναι λοιπόν βλαξ ή αρχιδοσίλογος με πατέντα ψεύτη;

Πριν από λίγες ημέρες, ο Α. Σαμαράς δήλωνε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild: «Φυσικά και θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας, αυτό το υπόσχομαι». Πώς θα αποπληρώσει τα χρέη της χώρας αφού εξαφάνισε την ανάπτυξη και τα ευρώ από την ελληνική οικονομία; Μα φυσικά, με την προσφιλή τακτική των τελευταίων δύο ετών: νέα χαράτσια, νέο ξεζούμισμα μισθών, συντάξεων, επικουρικών και προνοιακών επιδομάτων, σακάτεμα σε εφ' άπαξ, σε εναπομείναντα δώρα Πάσχα και βεβαίως πλειστηριασμοί στα σπίτια και στα οικόπεδα των Ελλήνων, χέρι στις καταθέσεις και παράλληλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!

Πείτε μας λοιπόν. Είναι βλαξ ή αρχιδοσίλογος με πατέντα ψεύτη ο Α. Σαμαράς;
πηγη

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΞ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Μερικοι ειστε παντελως βλαμμενοι η δεν καταλαβαινετε απλα πραγματα!Παμε να τα πουμε ξανα μηπως και καταλαβετε!
Η επαναδιαπραγματευση δεν εγκαταλειφθηκε αλλα για να ειμαστε σε θεση να την ζητησουμε πρεπει η τροικα να συνταξει θετικο πορισμα και για να γινει αυτο πρεπει να τηρηθουν οι δεσμευσεις μας ως εχουν εστω και προσωρινα!Τι δεν καταλαβαινετε απο αυτο?
Δεν μπορουμε να πουμε οτι θελουμε οποτε θελουμε γιατι δεν ειμαστε μονοι μας υπαρχουν και αλλοι λαοι και κυβερνησεις που μας πληρωνουν το ΕΛΛΕΙΜΑ γιατι εχουμε χρεωκοπησει απο το 2010!Η Ισπανια δανειστηκε με 6,5% και δανεισε σε εμας με 2,6% αυτο ειναι τοκογλυφια?Το ιδιο περιπου και η Ιταλια!Που την ειδατε την τοκογλυφια?Η Κυβερνηση θα πετυχει να μην εχετε καμια αμφιβολλια για αυτο οσο και αν καποιοι λενε οτι τους κατεβει για να παρουν γρηγορα εξουσια πλανοντε πλανην οικτρα...
Επισης να εκφραζεστε ποιο κοσμια οταν αναφερεστε στον Πρωθυπουργο της χωρας σεβασμο στους Θεσμους και τη Δημοκρατια

Χρήστος Δημάρης είπε...

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: Μήπως ξέρει κανείς πόσους μήνες υπηρέτησε στον στρατό ο μεγάλος πατριώτης Σαμαράς; Μήπως ξέρει κανείς πόσα ένσημα έχει ο μεγάλος οικονομολόγος Σαμαράς;

Ανώνυμος είπε...

Πατριωτισμος 6:16 μ.μ. ειναι να μην αφηνεις τη χωρα να κατερευσει υπο το καθεστως κατοχικης δραχμης και να παλευεις να μεινουμε στην Ευρωζωνη γιατι μονο εκει ειμαστε ασφαλεις και προστατευμενοι απο παρα πολυ χειροτερα!
Τωρα αν για καποιους πατριωτισμος ειναι να βγαινεις να μιλας για 4ο Ραιχ Νεα Ταξη και αλλα φαιδρα του λιακοπουλου ε τοτε ο Αντωνης Σαμαρας οχι δεν ειναι πατριωτης!
Εκτιθεστε κυριοι...

Χρήστος Δημάρης είπε...

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: Μήπως ξέρει κανείς πόσους μήνες υπηρέτησε στον στρατό ο μεγάλος πατριώτης Σαμαράς; Μήπως ξέρει κανείς πόσα ένσημα έχει ο μεγάλος οικονομολόγος Σαμαράς;

Ανώνυμος είπε...

6:05 και 6:20 Δε θα σου απαντήσω,γιατί σε λυπάμαι, που είσαι άρρωστος με αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα,που καταδυναστεύει τη χώρα εδώ και 38 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

6.05 και 6.20 απλά εθελοτυφλειτε. Δυστυχώς θα το διαπιστώσουμε όλοι με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Λυπάμαι

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα.Αν μας λές ότι δεν πιστεύεις στην ύπαρξη της νέας τάξης,ενώ το ιστολόγιο λέγεται άντι νέα τάξη πραγμάτων,τότε τι δουλειά έχεις εδώ;Να πας στο antinews,οπού το επισκέπτονται οι όμοιοι σου.

kaminis1 είπε...

Αφηστε τους να κανουν αυτο που νομιζουν οτι ειναι σωστο και μην προτρεχετε σε αρνητικες σκεψεις.Αν ηθελαν να μας εξοντωσουν θα το ειχαν κανει ηδη γιατι πολυ απλα δεν τους απασχολει ο λαος,τους απασχολουν τα νουμερα αποδεδειγμενα. Δεν ειναι οικονομικο το ζητημα πλεον,γιατι αν ηταν δεν θα ειχαμε τοσες αυτοκτονιες απο απογνωση και πεινα για το μελλον. Δεν ειμαι δεξιος δεν ειμαι αριστερος αλλα αυτο που βλεπω ειναι οτι η φραση ''ο λαος δεν αντεχει αλλα μετρα και πρεπει να ανασανει'' που ειπε ο Σαμαρας με οδηγει στο να σκεφτομαι οτι προβαλλει αντισταση και οχι δοσιλογισμο.Αν ο καθενας μας ειναι προετοιμασμενος για τα χειροτερα, στο τελος δεν θα υπαρξουν δυσκολιες.Πιστευω στο σθενος μας και τις αντοχες μας που αν ηταν αλλη χωρα στη θεση μας τωρα θα ειχαν εμφυλιο ή θα ειχαν διαλυθει και σκορπιστει στα περατα της Γης. Αυτο βλεπουν τα ματια μου και η αντιληψη μου και ο καθε σχολιασμος προς το προσωπο μου θα ειναι δεκτος!

Χρήστος Δημάρης είπε...

ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ; Μήπως ξέρει κανείς ποιός πολιτικός απατεώνας είπε αυτήν την πρόταση;

Ανώνυμος είπε...

Το φοβεροτερο ήταν ερώτηση δημοσιογράφου Γερμανού προς το Σαμαρα σχετικά με τον αντιπολιτευτικο του λογο πριν ενα χρόνο. Η απάντηση του για όποιον δεν την άκουσε ήταν σοκαριστικη :
ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ !

Ανώνυμος είπε...

6 05 Ο γιος του σαμαρα εισαι ;

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε 6:05 μπορείς να μας πης
τι θα την κάνη την επιμήκυνση όταν όλοι θα πεινάνε. Θα επιμηκύνη τη πείνα του Ελλήνικου λαού; Κάτι ψώνια σαν και εσένα έχουν φέρει την πατρίδα σαυτά τα χάλια. Όσο για τις καημένες τις κυβερνήσεις που καταχρεώνονται να μας δανείσουν, τι να πω τόσο μ@@@@ας είσαι;

Ανώνυμος είπε...

26 Αυγούστου 2012 12:59 π.μ.

Επειδη δεν εχεις ιδεα περι τινος προκειται παμε να σου τα εξηγησω και εσενα.
Επιμηκυνση του χρονου προσαρμογης σημαινει περισοτερος χρονος για την χωρα να υλοποιησει τις δεσμεσεις της δηλαδη λιγοτερο σκληρα μετρα λιτοτητας οσο περισοτερο χρονο αποκτησουμε για την υλοποιηση του προγραμματος τοσο καλυτερα για τους πολλους τοσο πιο ανωδυνα!
Αρα τωρα καταλαβαινεις οτι δεν ισχυει αυτο που ειπες περι "επιμηκυνσης πεινας"?Δεν παιρνει παραταση η λιτοτητα αντιθετα ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ και να εισαι σιγουρος οτι θα το πετυχει ο Πρωθυπουργος προσωπικα αυτο.
Πρεπει να καταλαβαιτε οτι οποιος και να ηταν πρωθυπουργος δεν υπαρχει ευκολος δρομος η φτιαχνουμε νεο Κρατος που θα ευνοει τον Ιδιωτικο Τομεα και θα ανακαμψει η οικονομια σε καποια χρονια η συνεχιζουμε οτι 40 χρονια μοντελο Κρατους σοβιετικου τυπου με ενα υπερμετρα αντιπαραγωγικο δημοσιο και πτωχευουμε με μια δραχμη που δεν θα εχει κυρος και αξια!
Επιτελους σταματηστε να ακουτε τον καθε λαικιστη που λογο κρισης προσπαθει να παρει μεριδιο της εξουσιας.Η Νεα Δημοκρατια πρεπει να πετυχει για το καλο ολων!
Ρωτηστε τους αντιμνημονιακους που θα βρεθουν τα χρηματα για αυτα που σας λενε οτι θα σας δωσουν...

Ανώνυμος είπε...

Τελικα οπως καταλαβα εσεις οι υποστηρικτες του Σαμαρα ,,ζητε σε μαυρα μεσανυχτα και ειστε ευχαριστημενοι γιαυτο.....Ενα σας λεγω...Κοιμηθητε αδερφια μου ,,μην ενοχλησθε,,ονειρευτειτε τις καλυτερες μερες που θα φερει ο Σαμαρας και η Τροικα.....Οταν ξυπνησετε ομως ,,απο τωρα σας λυπαμαι.....

Χρήστος Δημάρης είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ: Ποιά προδοτικά κόμματα έχουν αυτήν την θέση; Πόσα μας χρωστά η Γερμανία; Πότε θα μας τα δώσει; Τι λέει ο Προδοτ-αράς γι αυτό το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Ο σαμαράς δέν είναι βλάκας. Βλάκες ειναι αυτοί που τον πιστεύουν - αυτούς πρέπει να λυπόμαστε.
Ένας υπάλληλος της Νέας Τάξης είναι, που κάνει την δουλειά του. Ακριβώς όπως την έκανε και ο γιωργάκης. Καληνύχτα στους κοιμισμένους αφελείς που νομίζουν ότι κάνουν καλό υποστηρίζοντας τον σαμαρά. Πολύ... λιακόπουλο διαβάζουν...πλανάσθε πλάνην οικτράν.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ . ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΑΛΟΙΟΣ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ...ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΥΠΑΓΩΓΗΣ (ΣΚΛΑΒΙΑΣ) ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ??

Ανώνυμος είπε...

Τι μπουρδα θα ακουσουμε ακομη...
Στο μνημονιο μπηκαμε διοτι χρεωκοπησαμε ατυπα το 2010.
Το μνημονιο ειναι συνεπεια της ατυπης χρεωκοπειας μας οχι αιτια η αιτιες ειναι πολλες και χρονιες υπερχρεωθηκαμε τα τελευταια 30 χρονια και οι αγορες μας ειπανε κυριοι χρωστατε πολλα δεν μπορουμε να σας δανεισουμε αλλο μεχρι να τα ξεχρεωσετε!Εμεις μπηκαμε στο μνημονιο για να μην χρεωκοπησουμε και τυπικα και παμε στη δραχμη!
Η δραχμη ειναι η χειροτερη καταστροφη για την χωρα δεν μιλαμε για την παλια δραχμη αυτη η ισοτιμια ειναι νεκρο νομισμα δεν μπορει να επιστρεψει!η νεα αν δεν μπαιναμε στο μνημονιο θα ηταν ενα κατοχικο νομισμα χωρις καμια απολυτως αξια αυτο θα σημαινε πολυ χειροτερη κατασταση απο οτι τωρα με τα μνημονια!
Τοσα χρονια οι θεσεις εργασιας οι παχυλοι μισθοι τα προνομια ηταν μια μεγαλη φουσκα υπερδανεισμου διμιουργησαμε ενα τεραστιο Κρατος και τωρα πρεπει να το μικρυνουμε αν δεν το μικρυνουμε θα την πληρωσει ο Ιδιωτικος Τομεας!
Απλο?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 12:59 και 5:11 οι ηλίθιοι είναι αήττητοι. Λυπάμαι. πρέπει να εφαρμόσουμε τον κανόνα του Παπανούτσου "με τον βλάκα δεν συζητάς γιατί θα χάσης, αδυνατεί να καταλάβη τι του λες.

Ανώνυμος είπε...

Τό παραμύθι περί ...ΧΡΕΟΥΣ τής Ελλάδος ευτυχώς κάθε μέρα τό καταλαβαίνουν όλο καί περισσότεροι .
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ υπηρέτ... ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ Η ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΓΥΡΙΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΟΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ .