Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Έλεος: η Ζήμενς θα χρηματοδοτήσει τον αγώνα κατά της διαφθοράς!!!


Πηγαίνεις σ’ ένα σπίτι στο οποίο ξέρεις ότι υπάρχει ένας μεγάλος σκύλος ο οποίος όχι μόνο γαβγίζει αλλά και δαγκώνει και μάλιστα άγρια. Τι δώρο θα του πας; Ένα ωραίο κόκκαλο που θα το ευχαριστηθεί και θα σε συμπαθήσει ώστε να μη σε δαγκώσει ή μήπως θα το παίξεις άγριος κι εσύ, οπότε θα τρέχεις να μαζέψεις μετά τα κουρέλια σου;...


Αυτό μου θυμίζει η ιστορία με τη συμφωνία για τη Siemens η οποία είχε ήδη εγκριθεί από τη Βουλή και η μόνη εκκρεμότητα ήταν η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. Έμελε στον Γ. Στουρνάρα να υπογράψει τη συμφωνία, μία ημέρα προτού ο Αντώνης Σαμαράς πάει στο Βερολίνο να συναντήσει την Α. Μέρκελ. Τυχαίο; Δε νομίζω, που λέει και διαφήμιση.

Σύμφωνα λοιπόν με τη συμφωνία συμβιβασμού με τη γερμανική εταιρεία η οποία «λάδωσε» με εκατομμύρια ευρώ, πήρε μεγάλες δουλειές και τάισε κάθε καρυδιάς καρύδι και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ προκύπτει ότι αποφασίστηκε:

1. 80 εκατομμύρια ευρώ, για το συμψηφισμό ισόποσων απαιτήσεων της SIEMENS, που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται νοσοκομεία, ΕΡΓΟΣΕ κλπ.

2. 90 εκατομμύρια ευρώ, για μια περίοδο πέντε ετών, για τη χρηματοδότηση:

- Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.

- Πανεπιστημιακών και επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και της εξειδίκευσης στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων.

- 100 υποτροφιών κάθε έτος, για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

- Ιατρικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού) για τα Δημόσια Νοσοκομεία, με έμφαση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

3. Επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην SIEMENS Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.

4. Πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ, που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.

Πέρα από τα αναφερόμενα οφέλη του εν λόγω «Συμβιβασμού», μέσω της συμφωνίας:

    Η SIEMENS θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στις Ελληνικές Αρχές, όποτε της ζητηθεί, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη ανάκριση κατά φυσικών προσώπων, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.
    Αναλαμβάνει την καταβολή της νομικής δαπάνης, με την οποία έχει επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο για την υπόθεση αυτή.
    Και επιπλέον, εντάσσεται για μια περίοδο έως τριών ετών από την Ημερομηνία Έναρξης της Συμφωνίας, σε ένα πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσης υπό ένα Επίτροπο που θα διορίσει το ελληνικό Δημόσιο.

Το τελικό κείμενο της «Συμφωνίας» που υπογράφτηκε, δεν έχει καμία διαφοροποίηση από το σχέδιο «Συμφωνίας», που ενέκρινε η Βουλή των Ελλήνων.

Με απλά λόγια, η γερμανική εταιρεία με καμιά 300αριά εκατομμύρια τη γλιτώνει και αναβαπτίζεται στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Θα μπορεί έτσι εξαγνισμένη να παίρνει ξανά δουλειές στην Ελλάδα και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Στη φυλακή δε θα πάει κανένας ενώ ο Χριστοφοράκος και οι εδώ συνεργάτες του κρατάνε την κοιλιά του από τα γέλια και χαίρονται τις…. ηλεκτρικές τους συσκευές.

Το απίστευτο είναι ότι η Siemens θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, την απάτη και το ξέπλυμα. Ο λύκος θα φυλάει τα πρόβατα δηλαδή.

Αθάνατη Ελλάδα, πόσο εύκολα διαγράφεις ένας από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα.
πηγη