Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Ο Μarc Faber (γνωστός και ως Dr. Doom) προειδοποιεί: Στο 100% οι πιθανότητες για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας. Σύντομα σε ύφεση και η Γερμανία!


Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις που διατυπώνει ο διεθνούς φήμης αναλυτής Μarc Faber για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC, οι πιθανότητες η παγκόσμια οικονομία να εισέλθει σε ύφεση ανέρχονται στο… 100% (!)...

Όπου και να κοιτάξεις, εξηγεί ο Faber, σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα και αναδυόμενες οικονομίες, το μόνο που βλέπεις είναι αδυναμία…
“Η Ευρώπη είναι ήδη σε ύφεση. Η Γερμανία αναπτύσσεται εξαιρετικά μετριοπαθώς και για το λόγο αυτό σύντομα, η μεγαλύτερη και ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ θα βυθιστεί επίσης στην ύφεση”, προειδοποιεί.
Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ επίσης επιβραδύνεται, συμπληρώνει. “Η αμερικανική οικονομία έχει επιβραδύνει σημαντικά. Δεν βλέπω ισχυρή ανάπτυξη σε ορίζοντα 6-12 μηνών”, σχολιάζει εμφατικά ο Faber.
Kατά τον ίδιο, τόσο η Fed, όσο και οι πολιτικοί στις ΗΠΑ, δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να αντιστρέψουν το αρνητικό αυτό κλίμα.
Ο Faber μάλιστα εξηγεί πως δεν αναμένει μεγάλη διαφοροποίηση – ήτοι βελτίωση – της δημοσιονομικής κατάστασης των ΗΠΑ μετά τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, όποιος κι αν αναδειχθεί νικητής.

www.bankingnews.gr