Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Έκκληση Κουίκ προς την κυβέρνηση


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του και την Εκλογική Περιφέρεια της Χίου, έκανε την εξής δήλωση:..


«Η επίσκεψή μου στο νησί της Χίου βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά αναγκάζομαι να κάνω μία άμεση δήλωση απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, διότι αυτό επιβάλλει η δραματική κατάσταση που αντικρίζω σε όποιο σημείο και αν έχω πάει με τους Πολιτευτές και τους Συντονιστές του Κινήματος.

Όπως με ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κωνσταντίνος Γανιάρης, το νησί δεν μπορεί να κηρυχθεί πυρόπληκτο, για να τύχουν του μάξιμουμ των ευεργετημάτων οι πληγέντες κάτοικοι, επαγγελματίες κλπ, επειδή με βάση την κείμενη νομοθεσία, δεν έχει καεί ούτε ένα…κτίριο!

Με άλλα λόγια επειδή με ηρωικές προσπάθειες έκαναν καλά τη δουλειά τους οι πυροσβέστες, οι πιλότοι, οι εθελοντές και οι κάτοικοι του νησιού!

Επίσης, όπως με ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος έχει διατελέσει και Πρόεδρος των Μαστιχοπαραγωγών, την αποζημίωση στο 40% των μαστιχόδεντρων που κάηκαν, τη δικαιούνται βάση νόμου, μόνον οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση οι κατ’ επάγγελμα μαστιχοπαραγωγοί, οι οποίοι όμως είναι…ισχυρή μειοψηφία.

Το αποτέλεσμα θα είναι αν δεν αποζημιωθούν όλοι οι μαστιχοπαραγωγοί, δηλαδή και εκείνοι που δεν είναι το κύριο επάγγελμά τους (υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι οι αποζημιώσεις θα πάνε για αναφύτευση και για ανάπλαση των τεράστιων εκτάσεων μαστίχας που έχουν καεί), τότε η ερήμωση μαστιχοπαραγωγικών περιοχών θα δημιουργήσει βαθύτατο χτύπημα στην τοπική οικονομία και όχι μόνο, καθώς η μαστίχα είναι εθνικό προϊόν και μάλιστα παγκοσμίως μοναδικό.

Επανειλημμένα με παρεκάλεσαν οι Αυτοδιοικητικοί Φορείς να ζητήσω από τον αρμόδιο Υπουργό να κάνει τροποποίηση του νόμου για αυτή την έκτακτη περίπτωση.

Τη Δευτέρα το πρωί θα καταθέσω για τα δύο αυτά ζητήματα Επίκαιρη Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς με το αίτημα να συζητηθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Επίσης, καλώ την κυβέρνηση να στείλει το συντομότερο ζωοτροφές στο νησί, διότι όποια ζώα επέζησαν από τις καταστροφικές φωτιές κινδυνεύουν να πεθάνουν από την έλλειψη τροφής.

Τέλος, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση στις εκκλήσεις του Δημάρχου για την άμεση έναρξη διαδικασιών προμήθειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με καύσιμα, οπότε υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος κανένα δημοτικό όχημα να μην μπορεί να κινηθεί ούτε και αυτά της καθαριότητας, με δεδομένο ότι βενζίνες και πετρέλαια δόθηκαν στα οχήματα που ασχολήθηκαν με τη μάχη κατά της φωτιάς».