Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Γ.Τραγάκης: Μόνο τον σκύλο του δεν διόρισε στην Βουλή!


Ένας τραγικός Τραγάκης προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις και έκανε ακόμα χειρότερη την θέση του σε ότι αφορά τον συλλήβδην διορισμό στην Βουλή των μισών συγγενών και φίλων του με δικαιολογίες που σε μια νορμάλ χώρα θα οδηγούσαν σε παραίτηση
την ίδιο, αλλά και θα έριχναν πολιτικό ανάθεμα στον Δ.Σιούφα που πέρασε την πιο φαύλη διάταξη στην ιστορία της ελληνικής Βουλή που έδινε το "πράσινο" φως για προσλήψεις συγγενών και φίλων βουλευτών.

Ειδικότερα, για την κόρη του, Αργυρώ Τραγάκη - Λεοντή, αναφέρει ότι ήταν στο γραφείο του από το 1992 και κατάφερε να μονιμοποιηθεί στη Βουλή με τον «ευεργετικό» νόμο Σιούφα το 2009. Ο σύζυγος της κόρης του, Αναστάσιος Λεοντής, είχε προσληφθεί το 1985 στο Κανάλι του Πειραιά και, σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Τραγάκη, τον απέσπασε στο Κανάλι της Βουλής και μονιμοποιήθηκε ως υπάλληλος της Βουλής με το νόμο Σιούφα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, ο αντιπρόεδρος διόρισε ως μετακλητή και την αδελφή του κ. Λεοντή!

Αναφορικά με το γιο του, ο κ. Τραγάκης σημειώνει ότι ουδέποτε τον «βόλεψε» στην Βουλή και πως εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Η κωμωδία όμως εντοπίζεται στην πρόσληψη της συζύγου του γιου του. Συγκεκριμένα, η κυρία Έσμη Κρουστάλη Τραγάκη, δικηγόρος στο επάγγελμα, διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή το 2004, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνούσε το σκάνδαλο TOR-M1. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής ήταν… ο κ. Τραγάκης!

Όμως, ο αντιπρόεδρος της Βουλής επιμένει ότι  οι δύο νέοι -η κυρία Κρουστάλη και ο γιος του -δεν γνωρίζονταν τότε και πως ο έρωτας προέκυψε στην πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Κρουστάλη-Τραγάκη μονιμοποιήθηκε επίσης με τη ρύθμιση Σιούφα!

Τον σκύλο τους γιατί δεν τον διόρισαν και αυτόν στη Βουλή;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr