Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΜΚΟ «Δώσ' μου και Μένα, Μπάρμπα»


Του ΣΤΑΘΗ*

Το καλό καλόδεχτο έστω και με καθυστέρηση. Με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά παγώνουν οι επιδοτήσεις προς τις ΜΚΟ και τα διάφορα αμφιβόλων προσόντων και ειδικοτήτων σωματεία.

Χρόνια τώρα ο υπογραφόμενος, καθώς κι άλλοι πολίτες και δημοσιογράφοι, βοούσαμε φωνή εν ερήμω για αυτήν τη Φάουσα των ΜΚΟ...


Φρούτο (όπως κι άλλα νεοπαγή καρκινώματα των δημοκρατιών, φέρ’ ειπείν οι Ανεξάρτητες Αρχές) της εποχής Σημίτη, που παρασάπισε επί εποχής Γιωργάκη.

Όποιος πονηρός φιλοδοξούσε να ζει ως παράσιτο, όμνυε στους τρεις θεούς της εποχής, την πολιτική ορθότητα, τον μεταμοντερνισμό και την πολυπολιτισμικότητα, κι έστηνε ύστερα...
μια ΜΚΟ (λόγου χάριν για τη «θεραπεία της τριχοφυΐας των παρασίτων Νέας Γουινέας στη Νέα Ιωνία») και χλαπάκιαζε τον άμπακο.

Αυτιά βουλωμένα και στόματα μπουκωμένα βύθιζαν επί χρόνια στη σιωπή (διότι η σιωπή είναι χρυσός) κάθε φωνή διαμαρτυρίας στον Τύπο εναντίον ενός φαινομένου από τα πιο αλγεινά εις ό,τι αφορά στον εκμαυλισμό των ανθρώπων, τη νομιμοποίηση και τη διάδοση της καθημερινής διαφθοράς.

Μάλιστα με τον πιο ιταμό τρόπο.

Διότι, συχνά στο όνομα ευγενικών σκοπών ιδρύθηκαν και λειτούργησαν ΜΚΟ, μπροστά στη βουλιμία των οποίων ο Γαργαντούας θα ήταν η Τουίγκυ.

Έστω και με καθυστέρηση λοιπόν, τέλος καλό! Αν είναι τέλος! Κι αν δεν βρει η εξουσία άλλους σχετικούς τρόπους να εκμαυλίζει τους πρόθυμους. Κι αν δεν βρουν οι πονηροί άλλους επίσης σχετικούς τρόπους να απομυζούν μέσω της εξουσίας τα κορόιδα, όσους δηλαδή «πάνε με τον σταυρό στο χέρι».

Διότι, ένα ακόμα χαρακτηριστικό των ΜΚΟ (όσων έκαναν βρώμικη δουλεία, δηλαδή των συντριπτικά περισσότερων) ήταν η άφατη υποκρισία πολλών απ’ τα μέλη τους που κατά τα άλλα δήλωναν «αριστεροί», «ευαίσθητοι» και... «ενεργοί». Τρίχες! Δεν ήταν και δεν είναι τίποτε περισσότερο απ’ τα σαπάκια ενός συστήματος που στέλνει τους έντιμους, φιλότιμους κι εργατικούς ανθρώπους στον διάολο.

Το δυσάρεστο σε αυτό το καλό τέλος (αν, επαναλαμβάνω, είναι όντως τέλος) είναι ότι θα μείνουν, ως συνήθως, ατιμώρητοι και αυτοί που τα έφαγαν και αυτοί που τους μπούκωναν.

Επίσης άνευ (πολιτικής) λογοδοσίας θα τη σκαπουλάρουν κι όλοι εκείνοι που έχουν πολιτική ευθύνη και για μια ακόμη διάσταση στη δράση των ΜΚΟ, την πιο επαίσχυντη, όπου εκτός από τους πονηρούς ευδοκίμησαν και οι πράκτορες. Μάλιστα ορισμένες ΜΚΟ που ελέγχονται για αντεθνική δράση τη διεκπεραίωναν με ελληνική κρατική χρηματοδότηση!

Παράλογο; Όχι! Διότι ο παραλογισμός σε αυτό το πρόβλημα είναι σύμφυτος με τη γέννηση του προβλήματος: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με κυβερνητική χρηματοδότηση, τι μη κυβερνητικές είναι;

Όμως το θέατρο του παραλόγου στην εποχή του «εκσυγχρονισμού» παίχθηκε σε πολλούς τομείς, σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων, όπου τα παρεάκια και οι κολλητοί, όλοι πελάτες του δικομματισμού, αλληλοεκαλύπτοντο κυρίως μέσω μίας συνωμοσίας σιωπής.

Όσο και να φώναζαν κατά καιρούς ορισμένοι στον Τύπο για αυτήν τη σκαστή παθολογία (κι άλλες τέτοιες) ουδείς απαντούσε - κρατούσαν οι φωνές ούτως ειπείν «τρεις ημέρες» και μετά πηγαίναμε παρακάτω. Μια ιδιότυπη προπαγάνδα της σιωπής κάλυψε επί είκοσι χρόνια χρυσοκάνθαρους και λαμόγια της διπλανής πόρτας. Ουδείς απ’ αυτούς θα λογοδοτήσει· ούτε απ’ τους εκτροφείς ούτε απ’ τους τρόφιμους. Μάλιστα πολλοί εξ αυτών σε κάποια νέα «φάμπρικα» θα αριστεύσουν, κάποια νέα «μηχανή» θα στήσουν. Μήπως δεν αρίστευσαν επίσης στα «προγράμματα», τις «επιδοτήσεις» και τα παντός τύπου σπρωχτά λεφτά;

Ας μην απελπίζονται, λοιπό, διότι το σύστημα στις ίδιες ατραπούς θα συνεχίσει. Τρία χρόνια τώρα κόβουν μισθούς και συντάξεις και μόλις χθες «θυμήθηκαν» να κόψουν τις επιδοτήσεις στις ΜΚΟ κι αφού πρώτα φθάσαμε στο «και πέντε».

Όμως, και στο «και δέκα» θα συνεχίσουν οι σωτήρες μας να αναθέτουν, φέρ’ ειπείν, έργα εκατομμυρίων στα Διαπλεκόμενα Αφεντικά τους και να μην πιάνουν φοροφυγάδες άνω των 10.000.000 ευρώ για να μη χαλάσουν το φενγκ σούι του καπιταλισμού που μας δέρνει (και κυριολεκτικώς).

Τέλος καλό λοιπόν για τις ΜΚΟ (αν είναι τέλος), αλλά όχι όλα καλά.

Διότι όλα τα κακά που μας έφεραν έως εδώ, το ίδιο κακά συνεχίζουν...

Υ.Γ.: Εκτενής έρευνα για τις ΜΚΟ θα δημοσιευθεί στη «Real News» της ερχόμενης Κυριακής.

*Δημοσιεύθηκε στο www.enikos.gr την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012.
πηγη

1 σχόλια:

HUNTER είπε...

επειδη στην ελλαδα βρισκομαστε και οχι σε κανενα σοβαρο κρατος,ας περιμενουμε να δουμε πρωτα κατα ποσο θα ισχυσει η πρωθυπουργικη εντολη και χαιρομαστε μετα για το πιθανο τελος της ανεξελεγκτης μασας των διαφορων πονηρων.