Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Άρχισε η απελευθέρωση στα ταξί


Tέσσερις μήνες μετά την ψήφισή του τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για την απελευθέρωση των…
ταξί. Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν σε αίτηση για την έκδοση νέας άδειας ταξί. Σημειώνεται ωστόσο, όπως αναφέρει η...
Καθημερινή, ότι ειδικά για την Αττική δεν προβλέπεται έκδοση νέων αδειών, παρά μόνο ειδικής μίσθωσης ταξί 7 και 9 θέσεων ή η μετατροπή υφιστάμενων αδειών ταξί αυτοκίνητα με 7 και 9 θέσεις. 
Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο δεν πρόκειται να καταργηθούν υφιστάμενες άδειες καθώς αυτές θ’ αποσυρθούν από την αγορά με τη συνταξιοδότηση των κατόχων τους. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει εκτός από τα δικαιολογητικά να τις συνοδεύει και από εγγυητική επιστολή ύψους 5.000 ευρώ.
Real.gr

Λοιπόν ακούστε πως θα πάει η ιστορία.
Θα  ακούσει ο κάθε κουφιοκεφαλάκιας οτι μπορεί με 5 χιλιάρικα να πάρει άδεια.Και θα το κάνει.
Θα παει φυσικα και ενας μεγαλοξενοδόχος και θα πάρει καμιά 200 ριά άδειες.
Ο μεγαλοξενοδόχος θα βάλει να δουλεύουν τον στόλο λαθρομετανάστες με κανά 300 ευρώ τον μήνα  Θα βάλει την σημαία πολύ πιο κάτω,αλλά θα κάνει και συμφωνία για τα καύσιμα με κάποια εταιρεία.
Έτσι ο κουφιοκέφαλος που θα εχει μια άδεια και ενα ταξί,δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος και στον ανταγωνισμό.Έτσι θα το δώσει το ταξί.
 Φυσικά όταν βγούν απο το παιχνίδι οι ''μικροί''ο μεγαλοξενοδόχος θα εκτοξεύσει την τιμή στη σημαία στα υψη.
Ό μικρός μας κουφιοκέφαλος που τώρα είναι υπέρ του ανοίγματος δεν θα μπορεί να παει να δουλέψει ούτε για 300 ευρώ στα ταξί του μεγαλοξενοδόχου,γιατί εκει θα είναι μετανάστες που είναι πιο υπάκουοι.
Έτσι η μικροιδιοκτησία θα πεθάνει σιγά σιγά στη Χώρα.Και οχι μόνο στα ταξί.
Όλοι ξέρουμε τι θα γίνει π.χ με τις ΕΟΖ.